adplus-dvertising

MCQ in English Part 2 | Licensure Exam for Teachers 2021

(Last Updated On: May 20, 2021)

MCQ in English Part 2 | Licensure Exam for Teachers 2021

This is the LET Reviewer 2021, Multiple Choice Questions in English Part 2 as one coverage of Licensure Examinations for Teachers (LET). The exam is divided into two classifications. First is the elementary level exam which covers topics from General Education (GenEd) 40% and Professional Education (ProfEd) 60%. Secondly is the secondary level which covers GenEd 20%, ProfEd 40% and area of specialization 40%. I assume you are looking for a reviewer that will help you achieve your goal to become a professional License teacher very soon. Yes, you are in the right place to make your dream come true. Make sure to familiarize each and every questions to increase the chance of passing the Licensure Examinations for Teachers (LET).

Area of Specialization Coverage

Area of specialization refers to the majorship or the specific field that BSED graduate will handle:

  • ENGLISH
  • BIOLOGY
  • CHEMISTRY
  • VALUES
  • MATH
  • FILIPINO
  • SOCIAL STUDIES
  • MUSIC, ART, PHYSICAL EDUCATION, and HEALTH or MAPEH
  • TECHNOLOGY and LIVELIHOOD EDUCATION
  • AGRICULTURE AND FISHERY ARTS

Continue Practice Exam Test Questions Part 2 of the Series

MCQ in English Part 1 | Licensure Exam for Teachers 2021

Choose the letter of the best answer in each questions.

51. Which of the theories of learning, language and literacy views children as having the ability relate new information to prior knowledge?

a. Constructivist

b. Interactive

c. Reader response

d. Sociolinguistic

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

52. What kind of word is TELECAST?

a. Blend

b. Acronym

c. Borrowed

d. Clipped

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

53. Which word should receive a high level /3/ in this sentence?

SOMEONE IS LOOKING FOR HER.

a. Look

b. Someone

c. Is looking

d. None of these

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

54. Which of the theories of learning, language and literacy emphasizes comprehension as students read?

a. Reader Response

b. Constructivist

c. Interactive

d. Sociolinguistic

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

55. Which of the theories of learning, language and literacy views children as to having the ability to organize and integrate information is schemata?

a. Constructivist

b. Reader Response

c. Sociolinguistic

d. Interactive

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

56. Which integrates the other LANGUAGE ARTS?

a. Listening

b. Reading

c. Talking

d. Writing

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

57. Which reading and writing SKILL is reading and making graphs?

a. Study

b. Language

c. Reference

d. Decoding

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

58. What is the taxonomic stage of this behavior?

MATCH FAMILIAR VOCABULARY WORDS IN SENTENCES WITH CORRECT DEFINITIONS.

a. Mechanical Skills Perception

b. Communication Comprehension

c. Knowledge Recognition

d. Transfer Reception

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

59. What system do students use in capitalization and punctuation rules?

a. Pragmatic

b. Phonological

c. Semantic

d. Syntactic

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

60. Which gives the television an EDGE over print media?

a. Proximity

b. Visual

c. Color

d. Motion

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

61. Which question falls under the LITERAL COMPREHENSION LEVEL?

a. In the story, who is short?

b. Why is it good to be short?

c. Do you agree the horse when it said that it is to be what you are?

d. What are the advantages and disadvantages of being tall and short?

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

62. What method of paragraph development is used in this main idea?

THE EXODUS OF FILIPINO WORKERS TO THE MIDDLE EAST IS A COMPLEX PSYCHO-ECONOMIC PHENOMENON.

a. Classification

b. Process

c. Analysis

d. Cause-effect

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

63. Which word contains G pronounced as /g/ the hard sound?

a. Nation

b. Rescue

c. Gate

d. Giant

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

64. Which word is accented on the second syllable?

a. Nation

b. Rescue

c. Himself

d. Garment

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

65. An interior monologue is prepared when one is .

a. Reviewing events

b. Making a decision

c. Planning

d. Arguing

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

66. Which is the appropriate way to read REFRAIN in a poem?

a. Put force on the refrain

b. Use normal ton

c. Sing the refrain portion

d. Read in a softer voice than the verse

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

67. If someone SHRUGS his/her shoulders, which of the following does he/she manifest?

a. Impatience

b. Despair

c. Puzzlement

d. Indifference

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

68. Which of the following words does not rhyme with the rest?

CENT, RANG, TEMPS , LENTE

a. Lente

b. Temps

c. Rang

d. Cent

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

69. Which words should receive a mid-pitch level /2/ in this sentence?

a. Is looking

b. Looking for

c. For me

d. Everybody is

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

70. What correction should be made to this sentence?

Our office was moved about fifty blocks from the 7thstreet to 58th Street in New Manila.

a. Change fifty to 50 and 7th to Seventh

b. Change 7th to Seventh

c. Change 7th to seventh

d. Change fifty to 50 and 7th to seventh

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

71. Which sentence is CORECTLY written?

a. The S.E.C. has three new members: Dr. Carla Chang. Professor Marcos Ruso, and Roberto Principe. Esq.

b. The SEC has three new members: Dr. Carla Chang, Professor Marcos Ruso, and Roberto Principe, Ecs.

c. The SEC has three new members: Dr. Carla Chang, Professor Marcos Ruso and Roberto Principe Esq

d. The SEC has three new members: Dr. Carla Chang, Professor Marcos Ruso and Roberto Principe Esq.

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

72. What kind of homonyms are these words?

BARK, BAT, BILL, BOX, FAIR

a. Homophones

b. Homographic homophones

c. Homographs

d. Homophonic Homographs

View Answer:

Answer:

Explanation:

73. What are these line delivered by a TV host?

“NEXT , OIL PRICES GOING UP.”

“COMING UP: SANDRA CAM UPDATE.”

a. Bumpers

b. Teasers

c. Commercials

d. Station identification

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

74. What kind of word is AWOL?

a. Borrowed

b. Clipped

c. Acronym

d. Blend

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

75. Who comes between the station and the listeners?

a. News reader

b. Scriptwriter

c. Assignment editor

d. Reporter

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

76. Which phrase should be used to provide explanations?

a. Today, you will have to learn this, or else…

b. This is a long assignment, but you’ll just have to do it.

c. Complete this exercise, otherwise, there’ll be trouble

d. This will be difficult, but it fits in with …

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

77. Which phrase should be used to accept diversity?

a. Please used ideas that fit in with what I say in class.

b. That’s not the kind of answer we can accept around here.

c. That’s not how I see it, but I can understand how others might see if differently

d. I’ve never heard that expression before, so let’s not start something new.

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

78. What comment should be avoided so as not to discourage learners?

a. Good work

b. You’ve got it

c. You’re being lazy again

d. Good try

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

79. Which behavior is NOT manifested by one who has INTERPERSONNAL INTELLIGENCE?

a. Pursues personal interest

b. Has lots of friends

c. Volunteers help when others need it

d. Enjoys cooperatives game

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

80. Which approach should be used for teaching reading?

a. Basal textbook

b. Language process

c. Psycholinguistic

d. Skills monitoring

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

81. Which phrase should be used to give praise and encouragement?

a. That was quick

b. You can never pay attention, can you?

c. That’s a dumb answer

d. I can see you never study.

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

82. If a student thinks in words and uses language and words in many different forms to express complex meanings, surely he likes to

a. Ask questions

b. Use body language

c. Dance, act, or mine

d. Tell jokes or riddles

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

83. Which word is an EXCEPTION to the rule when two vowels go walking; the first one does the talking?

a. Head

b. Each

c. Teach

d. Meat

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

84. Which error is made when the student reads FEATHER for FATHER?

a. Graphophonic

b. Pragmatic

c. Semantic

d. Syntactic

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

85. Which word is an EXCEPTION to the CVC rule?

a. Cup

b. Land

c. Bat

d. Fork

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

86. Which should be the cause for poor comprehension?

a. Limited knowledge

b. Lack automaticity

c. Limited vocabulary

d. Insufficient experiences

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

87. Which stage of the READING PROCESS is inferred when students construct projects?

a. Reading

b. Responding

c. Exploring

d. Extending

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

88. Which errors is made when the student reads STREAKED for STRETCHED?

a. Syntactic

b. Pragmatic

c. Semantic

d. Graphophonic

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

89. Which instructional procedure makes use of CHILDREN ‘S LANGUAGE and EXPERIENCES?

a. Directed-Reading-Thinking Activity

b. Language Experience Approach

c. Mastery Learning

d. Individualized method

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

90. Which is an informal tool for determining student READING LEVELS?

a. Informal Reading Inventory (IRI)

b. Double-Reading-Thinking Activity

c. Double-Entry Journal

d. Mastery Learning

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

91. Which reading takes place when TWO STUDENTS READ A TEXT TOGETHER?

a. Shared

b. Independent

c. Guided

d. Buddy

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

92. Which is an ALTERNATIVE to traditional reading instruction that allows children to choose books themselves?

a. Reading Workshop

b. In-service Training

c. Writing Workshop

d. Seminar Workshop

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

93. Which instructional procedure is a BOOK DISCUSSION in which students explore, make interpretation and reflect on their feelings?

a. Directed Reading-Thinking Activity

b. Double Entry journal

c. Cloze Procedure

d. Grand Conversation

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

94. What is the instructional procedure used when the gather information about reader’s abilities to deal with the content and structure of texts read?

a. Cubing

b. Grand Conversation

c. Cloze Procedure

d. K-W-L Chart

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

95. Which activity makes use of the ELKONIN boxes?

a. Sound watching

b. Segmentation

c. Sound Blending

d. Sound Isolation

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

96. Which is an INTERDISCIPLINARY UNIT that integrates reading and writing with other curricular areas like social studies, science, mathematics and values education?

a. Cluster

b. Collaborative report

c. Theme study

d. Learning log

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

97. Which assessment tool is used to measure students’ reading comprehension?

a. Reading Logs

b. Running Record

c. Grand conversation

d. Anecdotal Notes

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

98. Which activity do a QUICK WRITE or QUICK DRAW, then crumple, throw, and read these pieces of paper?

a. Quaker Reading

b. Snowball Toss

c. Carquset

d. Hot Seat

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

99. Which are cards to which illustrations and text from a picture book are attached.

a. Story Boards

b. Story Quilts

c. Word Wall

d. Story Maps

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

100. Which reading takes place when the lead leader reads each line then the group repeats it?

a. Cumulative reading

b. Small-group reading

c. Echo reading

d. Chorus reading

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

DOWNLOAD PDF / PRINT
Print Friendly, PDF & Email
Please do Subscribe on YouTube!

P inoyBIX educates thousands of reviewers and students a day in preparation for their board examinations. Also provides professionals with materials for their lectures and practice exams. Help me go forward with the same spirit.

“Will you subscribe today via YOUTUBE?”

Subscribe

Add Comment

PinoyBIX Engineering. © 2014-2020 All Rights Reserved | How to Donate? | Follow me on Blogarama DMCA.com Protection Status