adplus-dvertising

MCQ in English Part 3 | Licensure Exam for Teachers 2021

(Last Updated On: May 20, 2021)

MCQ in English Part 3 | Licensure Exam for Teachers 2021

This is the LET Reviewer 2021, Multiple Choice Questions in English Part 3 as one coverage of Licensure Examinations for Teachers (LET). The exam is divided into two classifications. First is the elementary level exam which covers topics from General Education (GenEd) 40% and Professional Education (ProfEd) 60%. Secondly is the secondary level which covers GenEd 20%, ProfEd 40% and area of specialization 40%. I assume you are looking for a reviewer that will help you achieve your goal to become a professional License teacher very soon. Yes, you are in the right place to make your dream come true. Make sure to familiarize each and every questions to increase the chance of passing the Licensure Examinations for Teachers (LET).

Area of Specialization Coverage

Area of specialization refers to the majorship or the specific field that BSED graduate will handle:

  • ENGLISH
  • BIOLOGY
  • CHEMISTRY
  • VALUES
  • MATH
  • FILIPINO
  • SOCIAL STUDIES
  • MUSIC, ART, PHYSICAL EDUCATION, and HEALTH or MAPEH
  • TECHNOLOGY and LIVELIHOOD EDUCATION
  • AGRICULTURE AND FISHERY ARTS

Continue Practice Exam Test Questions Part 3 of the Series

MCQ in English Part 2 | Licensure Exam for Teachers 2021

Choose the letter of the best answer in each questions.

101. Below is a sentence from DON QUIXOTE:

In a village of La Mancha a name of which I have no desire to recall, there lived not so long ago one of those gentlemen who always have a lance in the rock, an ancient buckles, a skinny nag and a greyhound….

Which question should you ask if you reading it at a LITERAL LEVEL?

a. Is there a figurative language used?

b. Which word will lown?

c. What are the figurative language and sound techniques used?

d. Which technique creates humor?

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

102-103. read the poem, 25th HIGH SCHOOL REUNION by Linda Pastan and answer the questions that follows.

We come to hear the endings of all the stories in our anthology of false starts:

how the girl who seemed as hard as hails

was the girl who seemed as hard nails

was hammered into shape, how the athletes ran

Out of races; How skulls rise To the surface

Like rocks in the bed Of a drying stream.

Look! We have all Turned into Ourselves.

102. After reading the poem at the THIRD LEVEL, which question should be asked?

a. What were their transformations after 25 years?

b. Who is speaking in the poem?

c. What happened during the reunion?

d. What is meant by the comparison under the skin/ our skull rise /to the surface/ like rocks in the bed/ of a drying stream”?

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

103. Which question should be asked when the poem is read at the FIRST LEVEL?

a. Who attended the 25th high school reunion?

b. What language is used in the poem?

c. Why were their faces as sharp and pointed as the rocks?

d. To what are the once-young students compared?

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

104. Which is the lowest of comprehension?

a. critical comprehension

b. critical evaluation

c. literal comprehension

d. integration

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

105. Which is the highest level of comprehension?

a. Literal comprehension

b. Critical evaluation

c. Critical comprehension

d. Integration

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

106. To read the sentences below at the LITERAL LEVEL:

I could be forgiven a few siddity aris. In fact, a pretension to worldliness was expected of me, and I was too happy to disappoint.

I should say

a. When the women returned home she pretended to be religious

b. And, why does she need to pretend?

c. I have to get a dictionary to look up an unfamiliar word siddity

d. I cannot understand why she has to use unfamiliar words.

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

107. The Maranao stories about Pilandok are examples of

a. Fantastic stories

b. Creation myths

c. Folk tales

d. Folk epics

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

108. Which of the following epic is about the exploits of early Muslim warriors who fought in defense of Islam?

a. Indarapatra and Sulayman

b. Bantugan

c. Parang Sabu

d. Darangan

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

109. Which book in the New Testament includes a vision of the end of the world and the second coming of Jesus?

a. Epistle of Hebrews

b. Revelations

c. Epistle of James

d. Colossians

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

110. Which of the following terms describes the subject matter, style, tone and attitude of the literature of ancient Greek and Rome?

a. Romanticism

b. Realism

c. Classicism

d. Naturalism

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

111. The Greek alphabet is adapted from the consonantal writing developed by the

a. Phoenicians

b. Assyrians

c. Babylonians

d. Hebrews

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

112. Which of the following is Carlos Bulosan’s celebrated autobiography?

a. Falling Leaves

b. The laughter of My Father

c. America is in the Heart

d. Footnote to Youth

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

113. The type of novel which became popular, in the 18th century is

a. Religious

b. Picaresque

c. Epistolary

d. Gothic

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

114. Who died at the end of Iliad?

a. Achilles

b. Agamemnon

c. Menelaus

d. Ballad

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

115. Which of the following is NOT a lyric poem?

a. Ode

b. Sonnet

c. Elegy

d. Ballad

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

116. The most authentic record of Confucian teaching form which the Tao or Way was learned the correct principles of governing both self and state is

a. Tu Fu

b. Analects

c. Shih Ching

d. Tao-te Ching

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

117. What literacy movement in American literature examines life as it is?

a. Romanticism

b. Realism

c. Puritanism

d. Naturalism

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

118. “The Tale of Genji” was written by .

a. Akutagawa Ryunosuki

b. Lady Murasoki Shokibu

c. Kawabata Syaonari

d. Lady Murasaka

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

119. Madame Bovary is considered as the best example of French .

a. Realism

b. Naturalism

c. Existentialism

d. Symbolism

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

120. What is the English translation of Rabindranath Tagore’s “Gitanjail”

a. Patriotic Hymns

b. Devotional Songs

c. Song of Offerings

d. Songs Caesar

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

121. Who of the following Romans was never emperor?

a. Catullus

b. Claudius

c. Caligula

d. Juluis Caesar

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

122. Which is NOT a work of Leo Tolstoy?

a. Father and Sons

b. The Death of Ivan Illyach

c. War and Peace – Tolstoy

d. Anna Karenina

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

123. Which of the following cities was NOT a center of government, religion and culture in the third millennium B.C.?

a. Babylon

b. Baghdad

c. Nineveh

d. Thebes

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

124. Who among these writers is famous for using local color in his stories?

a. Manuel Arguilla

b. Carlos Bulosan

c. F. Sionel Jose

d. Juan C. Laya

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

125. What narrative poem tells of the heroic exploits of great heroes?

a. Romance

b. Ballad

c. Epic

d. Lyric

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

126. If Divine Comedy is characterized by absolute faith in a single truth, what best characterizes Boccaccio’s Decameron?

a. An equally devout reference for this truth

b. A complete negation of Christian doctrine

c. Characteristics of the merchant class

d. A sexual libertinism that seeks to revive the great pleasures of Ancient Rome

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

127. Time is a pair scissors And life, a bolt of brocade

When the lost section is done

The scraps are committed to a bonfire

The key idea expressed in the stanza above is the .

a. Transitoriness of life

b. Cruelty of time

c. Beauty of life

d. Destruction of beauty

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

128. Which of the following literacy genre was used to express social protest during the early days of American regime?

a. Zarsuela

b. Comedia

c. Cenaculo

d. Duplo

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

129. In Homer’s epic, who kept Odysseus on her Island for seven years?

a. Athena

b. Calypso

c. Helen

d. Penelope

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

130. Who wrote “Mga Ibong Mandaragat”?

a. Amado V. Hernandez

b. Lualhati Bautista

c. Virgilio Almario

d. Edgardo Reyes

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

131. A distinct of poetry during the age of modernism is

a. Measure

b. Blank verse

c. Free verse

d. Rhyme

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

132. Her way of speaking is as entertaining as a laundry list “is an example of

a. Simile

b. Metaphor

c. Hyperbole

d. Onomatopoeia

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

133. Which short narrative poem is intended to be sung?

a. Ballad

b. Lyric

c. Epic

d. Romance

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

134. What is the usual ending of a Comedia?

a. Death of the prince

b. Victory of Muslims

c. Death of the queen

d. Victory of Christians

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

135. The period of American Renaissance gave birth to

a. Romanticism

b. Naturalism

c. Transcendentalism

d. Realism

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

136.

“Yes, thou shalt die, And lie

Dump in the tomb; Nor of thy name

Shall these be any fame”

=To An Uncultured Lesbian Woman=

=Sappho=

What does the person tell the lesbian woman about her death?

a. She will not be famous in death

b. She will find peace

c. She will be placed in a tomb

d. She will be forgotten

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

137. The Ifugao hero who was immortalized in the epic Hudhud is ______.

a. Lumawig

b. Duluyan

c. Banna

d. Aligayon

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

138. Who among the following is known as the Indian Shakespeare?

a. Kalidasa

b. Khagyam

c. Tagore

d. Sadi

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

139. What conventions or earlier literary and artistic cycle style do both realism and naturalism oppose?

a. Classicism

b. Romanticism

c. Symbolism

d. Neoclassicism

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

140. What work of Geoffrey Chaucer is regarded as the first collection of short stories in English literature written in poetic form?

a. Canterburry Tales

b. Decaeron

c. Iliad

d. Beowulf

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

141. The Homeric poems greatly influenced the development of Greek civilization. Which of the following best supports this statement?

a. The Greek became great warriors

b. The great epic characters became models of conduct for later generations of the Greeks

c. The Olympian gods were worshipped

d. The Greek became good architects

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

142. What is the function of the Filipino folk narratives?

a. To ward off evil spirits

b. To explain natural phenomena

c. To teach proper behavior

d. To honor the gods

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

143. Which of the following best describes the differences between figures that Dante encounters in the three canticles of the Divine Comedy?

a. In Inferno, they become more corporeal as Dante descends in the lower circles

b. In Purgatorio, they have corporeal shape but not corporeal

c. In Paradiso, they have neither boodles nor images but simply lights, and In Purgatorio they have corporeal shape but not corporeal substance and Inferno, they become more corporeal as Dante descends into the lower circles

d. In Paradiso, they have neither bodies nor images but not corporeal substance

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

144. Which two groups are at war in the Iliad?

a. Trojans and Macedonians

b. Trojans and Achaens

c. Trojans and Minoans

d. Trojans and Phaeacians

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

145. AFRICA

Africa, my Africa

Africa or proud warriors In ancestral savanna

Africa of whom my grandmother sings

-David Diop

These lines above describe as Africa that is

a. Free and beautiful

b. Mysterious and unexplored

c. War town and undeveloped

d. Primitive and uncivilized

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

146. The poetry of Ezia Pound is best described.

a. Philosophical

b. Imagist

c. Metaphysical

d. Romantic

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

147. To punish himself for murdering his father and having sexual relations with his mother, what did Oedipus do?

a. He castrated himself

b. He killed himself

c. He ordered his sons to murder him

d. He gouged his eyes

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

148. What can be inferred from Iseneses “answer”?

a. She respects Creon

b. She fears Creon

c. She understands Creon

d. She likes Creon

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

149. Who is NOT a romantic poet?

a. William Blake

b. John Milton

c. Robert

d. John Keats

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

150. The playwright who used the “alienation effect” in his plays to educate the audience and not merely to play upon their emotion is .

a. Herick Ibsen

b. August Strendberg

c. Bertolt Brecht

d. Thomas Mann

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

DOWNLOAD PDF / PRINT
Print Friendly, PDF & Email
Please do Subscribe on YouTube!

P inoyBIX educates thousands of reviewers and students a day in preparation for their board examinations. Also provides professionals with materials for their lectures and practice exams. Help me go forward with the same spirit.

“Will you subscribe today via YOUTUBE?”

Subscribe

Add Comment

PinoyBIX Engineering. © 2014-2020 All Rights Reserved | How to Donate? | Follow me on Blogarama DMCA.com Protection Status