adplus-dvertising

MCQ in MAPEH Part 4 | Licensure Exam for Teachers 2021

(Last Updated On: June 9, 2021)

MCQ in MAPEH Part 4 | Licensure Exam for Teachers 2021

This is the LET Reviewer 2021, Multiple Choice Questions in MAPEH Part 4 as one coverage of Licensure Examinations for Teachers (LET). The exam is divided into two classifications. First is the elementary level exam which covers topics from General Education (GenEd) 40% and Professional Education (ProfEd) 60%. Secondly is the secondary level which covers GenEd 20%, ProfEd 40% and area of specialization 40%. I assume you are looking for a reviewer that will help you achieve your goal to become a professional License teacher very soon. Yes, you are in the right place to make your dream come true. Make sure to familiarize each and every questions to increase the chance of passing the Licensure Examinations for Teachers (LET).

Area of Specialization Coverage

Area of specialization refers to the majorship or the specific field that BSED graduate will handle:

  • ENGLISH
  • BIOLOGY
  • CHEMISTRY
  • VALUES
  • MATH
  • FILIPINO
  • SOCIAL STUDIES
  • MUSIC, ART, PHYSICAL EDUCATION, and HEALTH or MAPEH
  • TECHNOLOGY and LIVELIHOOD EDUCATION
  • AGRICULTURE AND FISHERY ARTS

Continue Practice Exam Test Questions Part 4 of the Series

MCQ in MAPEH Part 3 | Licensure Exam for Teachers 2021

Choose the letter of the best answer in each questions.

151. Which is/are a general rule/s for safety when swimming in the beach?

I. Warm up before you swim.

II. Stay out of water during thunderstorm.

III. It is more exciting to swim during a thunderstorm.

A. I, II and III

B. III only

C. I and II

D. I only

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

152. Which is rule for safety when swimming in the beach?

A. Don’t rely on swimming aids.

B. Swim immediately after a meal.

C. Do not jump from a beach raft or dive underneath.

D. Swim in the dark.

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

153. What does this mean?

A. Swim at your own risk.

B. Don’t feed the sharks.

C. There is report of sharks in the activity.

D. Should you spots sharks in the area, call 111.

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

154. Which are safety advice on how to avoid shark?

I. Do not swim at dawn, at dusk or at night.

II. Do not swim if you are bleeding or have any open wound.

III. If schooling fish start to behave erratically or start to congregate in unusually large numbers, leave the water.

IV. If a large fish is sighted in the area, leave the water as quickly and quickly and calmly as possible.

A. I, II, III and IV

B. I, II and III

C. I and II

D. II and III and IV

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

155. Arrange the steps in mouth-to-mouth resuscitation.

1. Check the pulse for signs of life

2. Begin mouth-to-mouth resuscitation on land, if possible, o in the water if injured persons needs immediate life-and-death measures.

3. Strongly breathe four times into the mouth of the injured persons as you pinch his or her nose. This helps air get past any water that is clogging the breathing passageways and the lungs.

4. Turn the drowning person’s head to the side, allowing any water to drain from his or her mouth or nose. Turn the head back to the center.

5. After four strong breaths, put your ear near the mouth and watch the chest for any breathing movement.

A. 4-2-3-5-6-1

B. 2-3-4-6-5-1

C. 1-2-3-4-5-6

D. 4-2-3-5-1-6

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

156. Which is executed by moving the hand from the wrist either clockwise or counter clockwise?

A. Kulintang

B. Kumintang

C. Cross arm

D. Outside Hand

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

157. With the weight of the body on one foot, hit the floor with the ball of the other foot after which the lift foot from the floor. This is a dance term called ________ step.

A. close

B. brush

C. touch

D. slide

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

158. Which is done when one crosses the right foot or left foot in front of the left ( R ), bends the body slightly forward and crosses the hands down in front with the right ( L ) hand over the left ( R )?

A. Saludo

B. Sarok

C. Arms in lateral position

D. Set

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

159. Which one referred to when one places the foot in a certain desired position without putting weight on it and make the sole of the foot rest flat on the floor?

A. Point

B. Place

C. Saludo

D. Set

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

160. What position sis described when arms are at side, horizontal, elbows bent at the right angle, forearms parallel to the head and palms facing inward?

A. Arms in T position

B. Arms in reverse T position

C. Arms in lateral Position

D. Arms in oblique upward position

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

161. Whose is known as the “Mother, Dean and Champion of Philippine folk Dance”?

A. Francisca Reyes Aquino

B. Tessy Alfonso

C. Fabia de la Rosa

D. Fely Franquelli

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

162. Which dance is based on music played at bullfight during the bullfight’ entrance (paseo) or during the passes (faena) just before the kill?

A. Rumba

B. Pasadoble

C. Salsa

D. Samba

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

163. This is consist of the basic movement of stepping forward or backward and shifting weight between feet, then additional quick set of these steps. Which is described.

A. Cha cha cha

B. Salsa

C. Rumba

D. Pasadoble

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

164. Which dance is consist of two quick steps and then a third slower step that takes two beats to execute? Dancers use a box-like pattern to their movements.

A. Cha cha cha

B. Salsa

C. Rumba

D. Pasadoble

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

165. This dance originated ii the Caribbean, although it also has a strong African influence. Couples typically perform this dance together and it centers on a four-beat combination of two quick steps and a slow step with a pause or tap. Which dance is described?

A. Cha cha cha

B. Salsa

C. Rumba

D. Pasadoble

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

166. Which is one of the most well known Latin dances especially for it’s role Carnival events, where individually dancers perform? Some of which are for dancing couple and others of which are dancers for individuals.

A. Cha cha cha

B. Samba

C. Rumba

D. Pasadoble

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

167. Which is a lively dance patterned after the drama of the Spanish bullfight?

A. Cha cha cha

B. Samba

C. Rumba

D. Pasadoble

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

168. Which track event is won by the athlete with the fastest time?

A. Jumping Event

B. Throwing Event

C. Running Events

D. Combined Event

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

169. Which field event is won by the athlete who has achieved the greatest height in the contestant?

A. Jumping Event

B. Throwing Event

C. Running Event

D. Combined Event

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

170. In which track event do teams of athletes run and pass on a baton to their team member?

A. Hurdles

B. Relay

C. Pole vault

D. Long jump

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

171. Which is the most important throws ii outfield?

A. Overwarm

B. Sidearm

C. Underarm

D. Pitch

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

172. Which of the following players usually covers home plate when the catcher leaves it to the field ball?

A. Left fielder

B. Short stop

C. Right fielder

D. Pitcher

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

173. Which player usually cover home plate when the catcher leaves it to field ball?

A. The pitcher

B. 1st baseman

C. 3rd baseman

D. short stop

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

174. A ball that is not swung at, but which is purposely tapped slowly into the infield is called ________ .

A. strike

B. a ball

C. a foul

D. a bunt

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

175. What is the most important in batting?

A. To keep eyes on the ball

B. To swing hard

C. To swing bat on a level plane

D. Two swing only a good pitches

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

176. To which base is a runner always forced?

A. Home base

B. 2nd Base

C. 1st Base

D. 3rdBase

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

177. In which of the following cases is the batter “out”?

A. The call against the batter is strike 2 and he hits and misses the next ball which is caught by the catcher

B. The call against the batter strike 1 and he tips the next ball which goes straight to the catcher at shoulder height and he holds the ball.

C. There is no runner on base 1 and when the ball is hit, a runner on base 2 runs to base 3 where he arrives after the ball has received by third baseman who does not tag him.

D. The call against the batter is ball 3, Strike 2 ad hits the next ball into the infield and rolls onto foul territory between home and first base

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

178. When does a batter receive a free base or “walk”?

A. After 3 strikes

B. After 4 balls

C. After hitting two fouls

D. When he hits an infield fly

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

179. Before pitching, a pitcher must ________ .

A. have both feet on the plate

B. have one foot touching the plate

C. hold the ball in front in one hand

D. have both feet together on the plate

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

180. Which of the following would be called “ball”?

A. The ball passes over the home plate level with the batter’s waist.

B. The ball is struck at by the at by the batter and missed.

C. The ball passes over the home plate level with the batter’s knee.

D. The ball passes over the home plate level with the batter’s armpit

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

181. What is the formula used to determine the number of games for single elimination ?

A. G=N-1

B. G=2(N-1)

C. G=2 (1-N)

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

182. How many byers are there in tournament with nine (9) participating teams using single elimination?

A. 3

B. 1

C. 2

D. 0

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

183. Which is TRUE of the deep catch stroke?

I. More effective than the sculling stroke?

II. Has the deep catch freestyle stroke

III. The arm action resembles that of the paddle

A. I, II and III

B. II only

C. I only

D. II and III

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

184. Which is TRUE of sculling stroke?

I. Has bent-arm, propeller-inspired motion

II. The arm action resembles that of paddle

III. More efficient and effective than the deep catch stroke

A. I only

B. II only

C. I only

D. II and III

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

185. Which characterize/s an effective swimming stroke?

I. Should create the least possible water resistance

II. There should be a minimum of splashing

III. Forward motion is smooth and not jerky.

A. I, II and II

B. I only

C. I and II

D. II and III

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

186. Which do/es NOT characterize butterfly swimming stroke?

I. The body is in a supine position.

II. The body is in a prone position.

III. Involves the dolphin kick with a wind a windmill-like movement of both arms in unison.

A. I only

B. I and II

C. II

D. I, II and III

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

187. When a swimming competitively, what should a swimmer do?

I. Must not swim underwater

II. The only time a swimmer can swim underwater is the first stroke after the start and each turn.

III. Use deep catch stroke

A. I, II and III

B. III only

C. I and II

D. I only

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

188. Which characterize breast stroke?

I. The body is I a prone position.

II. Involves frog kicking alternates with simultaneous movement of the arms from a point I the front of the head to shoulder level.

III. When swimming competitively, the swimmer’s head must be kept above the surface of the water at all times.

A. I. II and III

B. III only

C. I and II

D. I only

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

189. Which is swimming that uses any stroke?

A. Freestyle

B. Breast Stroke

C. Dog paddle

D. Back stroke

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

190. Which is NOT TRUE of backstroke?

A. Done in a prone position

B. Done in a supine position

C. Involve alternative over-the-head arm stroke and a flutter kick dog paddle

D. Freestyle

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

191. When a Player commits a flagrant foul, the referee’s decision is to ________ .

A. award a point to the opposing team

B. call the attention of the coach

C. eject the player from the game

D. continue game

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

192. In 2003, NBA made a new rule as regards the stay of players inside the painted area. Who should get out of the painted area every three seconds?

A. Offensive players

B. Defensive players

C. Both offensive and defensive players

D. The player holding the ball

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

193. You are in the second base with two outs. The batter hits the ball into the air. What should you do?

A. Stay at your base.

B. Run as soon as the batter hits the ball

C. Go back to your base.

D. Wait and see if the ball is caught is before advancing to the next base.

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

194. What should a defensive do when there is a force out at the second base?

A. Tag the runner

B. Tag the second base

C. Neither is correct

D. Tag the runner and tag the second base

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

195. Which is the art of passing the ball fairly high and close to the net so that the spiker can spring into the air and smash it into opponent’s court?

A. Overhead Volley

B. Spiking

C. Setting

D. Tossing

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

196. When the serving team fail to serve the ball legally into the opponent’s court or return the ball into the opponent’s court, the referee gives the decision. Which is referred to?

A. A side-out win no point awarded is called

B. A score of one point is given

C. A fault is declared

D. A time out is declared

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

197. A team is declared a winner of a set or game in volleyball, when the team is first to score ______.

A. 25 points

B. 15 points with an advantage of one point

C. 15 points with an advantage of one point

D. 19 points with an advantage of one point

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

198. The objective of the volleyball game is to __________ .

A. serve the ball legally into the opponent’s court

B. send the ball over the net to the ground of the opponent’s court

C. the team to reach least 15 points or more

D. make the ball remain in play without touching the ground

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

199. In volleyball game, when two teammates contact the ball simultaneously, it is considered two contacts for their team EXCEPT during ________ .

A. blocking

B. spiking

C. dribbling

D. serving

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

200. In basketball, if players is fouled out while shooting for a goal and misses the shot, what is the penalty?

A. The ball is awarded to the offensive player

B. One penalty shot

C. Two penalty shot

D. three penalty shot

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

DOWNLOAD PDF / PRINT
Print Friendly, PDF & Email
Please do Subscribe on YouTube!

P inoyBIX educates thousands of reviewers and students a day in preparation for their board examinations. Also provides professionals with materials for their lectures and practice exams. Help me go forward with the same spirit.

“Will you subscribe today via YOUTUBE?”

Subscribe

Add Comment

PinoyBIX Engineering. © 2014-2020 All Rights Reserved | How to Donate? | Follow me on Blogarama DMCA.com Protection Status