Electronics Engineering Coaching Materials: Section 1 Module 3

(Last Updated On: April 3, 2018)

Electronics Coaching Materials: Section 1 Module 3

This is the Section 1 Module 3 of the compiled Electronics Coaching Materials taken from different sources including but not limited to Electronics books, past Board Exams Questions, Journals and other Electronics References. This particular Coaching Notes in Electronics Engineering has random Questions and Answers in random topics. Make sure to familiarize each questions to increase the chance of passing the ECE Board Exam.

Electronics Engineering Coaching: Section 1 Module 3

101. Which one is NOT a factor affecting resistance?

ANS. MASS

102. Output of 1 if all inputs are 0.

ANS. NOR GATE

103. Output of 0 if all inputs are 0.

ANS. OR GATE

104. Output of 1 if all inputs are 1.

ANS. AND GATE

105. An adder which can add up two binary digits but will not produce a carry.

ANS. QUARTER ADDER

106. Boolean algebra is used primarily by __ to simplify circuits.

ANS. DESIGN ENGINEERS

107. Which of the following terms applies to the output of a control transformer?

ANS. ERROR SIGNAL

108. What is the harmonic composition of square wave in phase with the fundamental?

ANS. ODD HARMONIC

109. Input of the d-flip flop.

ANS. DATA AND CLOCK

110. What gyro characteristic provides the bases of the operation at a rate gyro?

ANS. PRECESSION

111. Component containing IC.

ANS. MICROCIRCUIT

112. What is the purpose of using toggle flipflops?

ANS. TO DIVIDE THE INPUT FREQUENCY BY 2

113. How does the stator receive its voltage?

ANS. BY MAGNETIC COUPLING FROM THE ROTOR

114. An instrument used to measure relative humidity.

ANS. PSYCHROMETER

115. A structure for solids in which the position of atoms is predetermined.

ANS. CRYSTALLINE

116. The most popular op-amp packages are metal can, 8-pin DIP, and the SMT. Which of these corresponds to TO-99?

ANS. METAL CAN

117. The minimum amount of current needed for an SCR to conduct continuously.

ANS. HOLDING CURRENT

118. The voltage across the anode (A) and cathode (K) terminals of an SCR when conducting.

ANS. HOLDING VOLTAGE

119. Confining each program to certain defined limits in memory is called _____.

ANS. MEMORY PROTECTION

120. Transient suppression minimizes the chance of _____.

ANS. DIODE FAILURE

121. In OTA, transconductance is control by _____.

ANS. BIAS CURRENT

122. What inductor is used at frequency 95 MHz?

ANS. AIR CORE

123. Regulator that dissipates less power and less heat.

ANS. SWITCHING REGULATOR

124. … oscilloscope

ANS. TRIGGER HOLD OFF

125. Set of programs that are between applications software and hardware.

ANS. OPERATING PROGRAM

126. Instrumentation amplifiers are used in _____.

ANS. HIGH–NOISE ENVIRONMENT

127. What type of indicating instrument is installed in the stator circuit of synchro system?

ANS. AN OVERLOAD INDICATOR

128. ______ is the process making a material “passive” in relation to another material prior to using the materials together.

ANS. PASSIVATION

129. … higher frequency …

ANS. RADIO FREQUENCY BRIDGE

130. It sometimes known as Maxwell-Wein bridge. …

ANS. MAXWELL BRIDGE

131. Self-inductance … capacitance and resistance…

ANS. OWEN BRIDGE

132. A graph of thermodynamic properties of moist air at a constant pressure, such as wet-bulb temperature and dry-bulb temperature.

ANS. PSYCHROMETRIC CHART

133. The liberation or absorption … when an electric current flows from a warmer to a cooler part of a conductor is called _____.

ANS. THOMSON EFFECT

134. Which of the following terms describes the first remainder when converted to decimal numbers to other bases?

ANS. LSD

135. What causes the process called junction recombination to occur when N and P materials are joined together?

ANS. THE DIFFUSION OF ELECTRONS AND HOLES MOVING ACROSS THE JUCTION INTO THE TWO MATERIALS

136. Which of the following will apply to a moving coil instrument?

ANS. EVEN SCALE MEASURING DC

137. Which of the following will apply to a moving coil rectifier instrument?

ANS. EVEN SCALE MEASURING AC

138. Which of the following will apply to a moving iron instrument?

ANS. UNEVEN SCALE MEASURING AC AND DC

139. A method of curve fitting using linear polynomials heavily employed in mathematics particularly numerical analysis and numerous applications including computer graphics.

ANS. LINEAR INTERPOLATION

140. The voltage across the anode and cathode terminals of the SCR when conducting.

ANS. HOLDING VOLTAGE

141. What are examples of acceptor impurities?

ANS TRIVALENT IMPURITIES

142. What are examples of trivalent impurities?

ANS. BORON , GALLIUM, INDIUM

143. The maximum output voltage swing of an op-amp?

ANS. +VSAT TO –VSAT

144. The current needed at the input of an OPAmp to operate it normally.

ANS. INPUT BIAS CURRENT

145. The most extensively used semiconductor.

ANS. SILICON

146. What current flow in a semiconductor is due to the applied electric field?

ANS. DRIFT CURRENT

147. The purpose of installing thyrectors.

ANS. TO PROTECT THE CIRCUITS FROM HIGH VOLTAGE SURGES

148. Confining each program to certain defined limits in memory is called ______.

ANS. MEMORY PROTECTION

149. Transient suppression minimizes the chance of _____.

ANS. DIODE FAILURE

150. In OTA transconductance is controlled by_____.

ANS. BIAS CURRENT

Complete List of Electronics Engineering Coaching Materials

DOWNLOAD PDF / PRINT
Print Friendly, PDF & Email
Help Me Makes a Difference!

P inoyBIX educates thousands of reviewers/students a day in preparation for their board examinations. Also provides professionals with materials for their lectures and practice exams. Help me go forward with the same spirit.

“Will you make a small gift today via GCASH?” +63 966 459 6474

Add Comment

© 2014 PinoyBIX Engineering. © 2019 All Rights Reserved | How to Donate? | Follow me on Blogarama DMCA.com Protection Status

Math Solution

Advanced Math problem age work mixture digit motion Analytic Geometry 01 problem Analytic Geometry 02 problem clock variation progression misc Combination problem Differential Calculus 01 Problem Differential Calculus 02 Problem Differential Equations Problem Fundamentals in Algebra Fundamentals in Algebra Problem Integral Calculus problem Permutation problem Plane Geometry problem Plane Trigonometry problem Probability problem quadratic equation binomial theorem logarithms Solid Geometry problem Spherical Trigonometry problem System of Numbers Problem Venn Diagram Problem

Questions and Answers in Mathematics

Advanced Math Age Work Mixture Digit Motion Algebra and General Mathematics Analytic Geometry 01 Analytic Geometry 02 Calculus Clock Variation Progression Misc Differential Calculus 01 Differential Calculus 02 Differential Equations Engineering Mathematics Geometry Integral Calculus Plane Geometry Plane Trigonometry Probability and Statistics Quadratic Equation Binomial Theorem Logarithms Solid Geometry Spherical Trigonometry System of Numbers Trigonometry

video

Pre-board in Electronics Engineering

Answers Pre-board in Electronics Engineering - Answers

Questions and Answers

Basic Television - Grob TV Boylestad Questions and Answers Computer Principles Electrical Circuit Electricity and Magnetism Fundamentals Electronic Circuits Floyd Questions and Answers Floyd Self-test Gibilisco Questions and Answers Grob Questions and Answers Industrial Electronics Principles and Applications Malvino Questions and Answers Microelectronics Power Generators / Sources / Principles and Applications Solid State Devices Tests and Measurements Vacuum Tubes

Pre-board in Communications Engineering

Answers

Questions and Answers

Acoustics Antennas Blake Questions and Answers Broadcasting and Cable TV System Digital Communication Networks Forouzan Frenzel Self-test Kennedy Questions and Answers Microwave Communications Miscellaneous Questions in Communications Modulation Navigational Aids and Radar Systems Noise Optical Fiber Communications Radiation and Wave Propagation Satellite Communications Transmission Fundamentals Wire and Wireless Communications

GEAS Solution

Dynamics problem Economics problem Physics problem Statics problem Strength problem Thermodynamics problem

Pre-board in GEAS

Questions and Answers in GEAS

Engineering Economics Engineering Laws and Ethics Engineering Management Engineering Materials Engineering Mechanics General Chemistry Giancoli Physics Physics Strength of Materials Thermodynamics
Online Tool: Electrical Charge Conversions
Online Tool: Electrical Charge Conversions
Online Tool: Color Code Conversions
Online Tool: Color Code Conversions
Online Tool: Weight Measurement Conversions
Online Tool: Weight Measurement Conversions
Online Tool: Temperature Measurement Conversions
Online Tool: Temperature Measurement Conversions