MCQ in General Education Part 14 | Licensure Exam for Teachers

(Last Updated On: November 26, 2020)

MCQ in General Education Part 14 | Licensure Exam for Teachers

This is the Multiple Choice Questions in General Education part 14 as one coverage of Licensure Examinations for Teachers (LET). The exam is divided into two classifications. First is the elementary level exam which covers topics from General Education (GenEd) 40% and Professional Education (ProfEd) 60%. Secondly is the secondary level which covers GenEd 20%, ProfEd 40% and area of specialization 40%. I assume you are looking for a reviewer that will help you achieve your goal to become a professional License teacher very soon. Yes, you are in the right place to make your dream come true. Make sure to familiarize each and every questions to increase the chance of passing the Licensure Examinations for Teachers (LET).

GENERAL EDUCATION (Elementary and Secondary) Coverage

  • ENGLISH (Study and Thinking Skills, Writing in the Discipline, Speech and Oral Communication ,Philippine Literature, Master Works of the World)
  • FILIPINO (Komunikasyon sa Akademikong Filipino, Pagbasa at Pagsulat tungo sa Pananaliksik, Masining na Pagpapahayag)
  • MATHEMATICS (Fundamentals of Math, Plane Geometry, Elementary Algebra, Statistics and Probability)
  • SCIENCE (Biological Science -General Biology; Physical Science- with Earth Science)
  • SOCIAL SCIENCES (Philippine Government New Constitution with Human Rights; Philippine History; Basic Economics, Taxation, Agrarian Reform; Society, Culture with Family Planning; Rizal and Other Heroes; Philosophy of Man; Arts; General Psychology; Information and Communication Technology)

Continue Practice Exam Test Questions

MCQ in General Education Part 13 | Licensure Exam for Teachers

Choose the letter of the best answer in each questions.

651. At the Philippine General Hospital, doctors reported on the abandoned patients. This means:

a. The patients do not have permanent address

b. The patients are left behind by relatives

c. The patients cannot afford to pay their bill

d. The patients are left by doctors

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

652. The death of men in the mine was caused by:

a. Suffocation

b. Lethal smell

c. Erosion

d. Darkness

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

653. “At time patient is indefatigable in promoting political truth”. The statement means:

a. A hero practices political truth

b. Patriots forget selves to serve others

c. Patriots are brave and cunning

d. Patriots are rich and truthful

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

654. Ano ang tawag sa mga titik batay sa bigkas ng Ingles?

a. Alivata or baybayin

b. Alpabetong Filipino

c. Alpabetong Romano

d. Alpabetong Pilipino

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

655. Ayon kng Romulo: “Ang Pilipino ay dugong maharlika.” Ano ang kahulugan nito.

a. Ang Pilipino ay sadyang matatag ang budhi

b. Ang Pilipino ay nanggaling sa malayang lahi

c. Ang Pilipino ay madaling maipagbili at mabola

d. Ang Pilipino ay di purong Pilipino

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

656. Ang Tagalog ang naging opisyal na wika ng Pilipinas dahil sa:

a. Saligang batas ng 1986

b. Saligang batas ng 1973

c. Saligang batas ng 1935

d. Saligang batas ng Malolos

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

657. Di katakataka na ilang pulis ay hinihinalang kasangkot sa pagpalaganap ng krimen. Ano ang kahulugan ng kasangkot?

a. Kabalikat

b. Kabilang

c. Kasabwat

d. Kasama-sama

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

658. Ang di niya makalimutan ay isang ____ ng anak niya bago umalis pa Amerika.

a. Pagaako

b. Pagpako

c. Pinangako

d. Pangako

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

659. A swimming pool is an equilateral triangle in shape. One side is 11 meters. How many meters are needed to
enclose the pool?

a. 55 meters

b. 45 meters

c. 44 meters

d. 33 meters

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

660. Water is rationed in a village everyday. The truck tanks deliver 8 tons of water in 10 hours. How many tons of water was delivered in 4 days to each house by the agent?

a. 3.2 tons

b. 320 tons

c. 40 tons

d. 80 tons

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

661. Mrs. Amanda’s bathroom has to be covered with tiles. The edge of the bathroom needs a rubberize tile. If the tub is 2.3 meters long and 1.8 wide, how many meters of rubberized tiles are required?

a. 9.2 meters

b. 8.2 meters

c. 4.6 meters

d. 2.3 meters

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

662. An executive office has to be carpeted. The area is 3m by 4m and the carpet costs PHP 1,000.00 per square meter. How much will be spent for the purchase of the carpet?

a. PHP 120,000.00

b. PHP 10,000.00

c. PHP 12,000.00

d. PHP 1,000.00

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

663. Write this ratio in its simplest form: 3 cm to 20 cm.

a. 20.30

b. 02.30

c. 30.20

d. 03.20

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

664. The Department of Health allows the sale of drugs and medicines after thorough laboratory test. Which of these drugs are discouraged for use because of its component?

a. Bangkok pills

b. Vitamin A and B

c. Tea and sugar syrup

d. None of these

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

665. Food markets are encouraged to handle cooked foods well. One incident in a wedding party sent hundreds of guest to the hospital. It was found out that the food:

a. Was left uncovered

b. Was half cooked

c. Had ptomaine poison

d. Was contaminated with dysentery bacteria

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

666. Eruptions of volcanoes have affected lives in Zambales during the eruption of Mt. Pinatubo. Relief and evacuation were managed by the Philippine Red Cross. Which of the following volcanoes is located in the island of Mindanao?

a. Taal Volcano

b. Mayon Volcano

c. Mt. Hibok-hibok

d. Mt. Halcon

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

667. Modern science has used technology to help determine illness. A child bumped and fell his head hitting a concrete pavement. Which medical approach will determine the status of the cranial accident?

a. Submit the child to chest X-ray

b. Submit the child to cranial X-ray

c. Submit the child to cranial scanning

d. Open up and so surgical operation

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

668. The city government of Metro Manila had been closing and raiding night spots. What is the basic reason of the campaign?

a. Many homes are destroyed by these night clubs

b. The values of the young affected by these clubs

c. The fast spread of HIV and AIDS are traced to these places

d. These spots are areas of crimes

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

669. In the Philippine government, the earliest and smallest service of governance is the:

a. Municipality

b. Poblacion

c. Barangay

d. Barrio

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

670. Personal income tax should be paid and filed every year by employees and corporation. Who among the group are exempt from filling income tax returns, except:

a. Government employees on daily, contractual and consultation basis

b. Retired government employees receiving only pensions

c. Government employees receiving less than PHP 18,000.00 per year

d. Overseas workers

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

671. When rainfall attains a pH less than 5.6, it becomes __________.

a. Torrential

b. Tropical

c. Acidic

d. Neutral

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

672. Philippine eagles are identified as rare species. Lately, in Davao more eagles were raised through:

a. Eagles, caught in the wild, are raised in cages

b. Artificial insemination through fertilized eggs

c. Incubating eggs from their nests

d. Putting up eagle farms under the Bureau of Wildlife

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

673. All of the following are substances which may be broken down by the decomposing action of living organisms like bacteria except:

a. Potato peelings

b. A microchip

c. Onion skin

d. An apple core

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

674. The proper disposal of garbage has improved the environment. The best process of handling waste is through:

a. Utilization of organic compounds

b. Burning non-biodegradable waste

c. Dumping soluble waste

d. Recycling non-biodegradable waste

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

675. The nervous system has its specific function. Which is the closest function?

a. The spinal cord links the finger tips to the brain

b. Impulses transmit messages to the brain by electrical signal

c. Human body activities are all in the nervous system

d. The nervous system defends most on the brain

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

676. A provincial governor was convicted for using prisoners to build his summer resort. What should the prisoner demands?

a. The right to refuse the job

b. The right to just compensation

c. The right to suffrage

d. The right to live in standard rooms

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

677. A priest gave all his possessions to disabled children. What right may they claim?

a. Right to just treatment

b. Right to proper treatment

c. Right of disable to equal treatment

d. Right to disabled to equal protection

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

678. The case of farmers in Sumilao, Bukidnon was won by the landowner. How was the case decided by the Supreme Court?

a. Final judgment was made because of political pressure

b. Final judgment was made after it was established that the farmers were not legitimate holders of titles of the land

c. The farmers were paid beforehand

d. The farmers were landholders of a farm

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

679. A peace officer opens the house of a drug pusher. The drug pusher complained on the police officer’s actuation because he alleged that:

a. He was not around when the incident happened

b. The officer had no warrant of arrest

c. The officer was armed

d. The right for privacy was violated

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

680. A candidate was detained for working against a dominant political party. Which right can be invoked?

a. Right to his aspirations

b. Right to his political beliefs

c. Right to seek redress

d. Right to vote according to one’s conscience

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

681. The entry of data and commands into the computer system is made possible through the:

a. Keyboard

b. Diskette

c. Printer

d. Monitor

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

682. Which of the following values is closest to the square root of 4,000?

a. 63

b. 200

c. 22

d. 19

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

683. The arithmetic mean of a set of 50 meters is 38. If two numbers, 45 and 35, are discarded. The mean of the remaining set of numbers is:

a. 37.24

b. 37.5

c. 37.91

d. 36.5

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

684. An example of a civil and political right is the right to _________.

a. Work

b. Life and liberty

c. Social security

d. Education

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

685. If P is a positive integer in the equation 12p=q, then q must be a:

a. Negative even integer

b. Positive even integer

c. Positive odd integer

d. Negative odd integer

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

686. Ikaw ba ang dapat sisihin sa nangyari?

a. Pagsasadula

b. Pagbati

c. Pagbibigay ng impormasyon

d. Pakikipagkapwa

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

687. Alin sa mga sumusunod ang pinakatamang pangungusap?

a. Ang mga kabataan sa lansangan ay naglalaro at nagtatakbuhan sa lansangan

b. Ang mga kabataan ay naglalaro at nagtatakbuhan sa lansangan kung maliwanag ang buwan

c. Ang mga kabataan ay naglalaro kung maliwanag ang buwan at nagtakbuhan sa lansangan

d. Ang mga kabataan kung maliwanag ang buwan ay nagtatakbuhan sa lansangan at naglalaro

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

688. Kabaliwan at paglulustay ang iyong ginagawa taun-taon. Higit na marami ang maralitang nangailangan ng salapi. Ang nagsasalita ay:

a. Maramot

b. Praktikal

c. Matipid

d. Kuripot

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

689. Piliin ang gawi ng pagsasalita: “Ayokong sumunod sa mga sinasabi mo.”

a. Babala

b. Pagtanggi

c. Pakiusap

d. Pamungkahi

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

690. Ikinalulungkot ko ang mga nangyayari.

a. Pagsagot

b. Pagtanong

c. Panghula

d. Paghingi ng paumanhin

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

691. Ipinagmamalaki mo siya, BAHAG naman pala ANG kanyang BUNTOT. Ang ibig sabihin ng may malaking titik ay:

a. Mahiyain

b. Traidor

c. Kuripot

d. Duwag

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

692. What is the range of the following: 86, 70, 83, 90, 85, 78, 79, 81, 87.

a. 12

b. 15

c. 16

d. 20

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

693. Which of the following audio-visual sets of equipment can best project visual materials in a classroom that is difficult to darken?

a. Filmstrips

b. Color materials

c. Opaque projector

d. Overhead projector

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

694. Change the following percents to decimals: 23%, 5%, 3%, 3.5%.

a. 2.3, 500, 0.30, 30.5

b. 0.23, 50, 03, 3.05

c. 0.23, 0.05, 0.03, 0.035

d. 0.023, 5.00, 3.0, 03.5

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

695. If the scores of 10 students are: 76, 80, 75, 83, 80, 79, 85, 80, 88, 90, the mode is:

a. 79

b. 85

c. 80

d. 88

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

696. A vehicle consumes one liter of gasoline to travel 10 kilometers. After a tune-up, it travels 15% farther on one liter. To the nearest tenth, how many liters of gasoline will it take for the vehicle to travel 230 kilometers?

a. 23 liters

b. 20 liters

c. 23.15 liters

d. 20.15 liters

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

697. If each of the five members in a basketball team shakes hands with every other member of the team before the game starts, how many handshakes will there be in all?

a. 8

b. 10

c. 6

d. 9

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

698. How many twenty thousand are there in one million?

a. 500

b. 50

c. 100

d. 1000

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

699. Why is 1/5 called a unit fraction?

a. The number 5 is the denominator

b. The unit is less than one

c. It is between 0 and 1, the basic unit

d. Unit fractions have 1 as the numerator

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

700. A rectangle has sides of 10 and 12 units. How can the area of a square be computed if it has the same perimeter as the rectangle?

a. Add 10 and 12, double the sum, divide by 4, then multiply by 4

b. Add 10 and 12, double the sum, divide by 4, then multiply by 2

c. Add 10 and 12, double the sum, divide by 4, then square the quotient

d. Add 10 and 12, double the sum, then multiply by 4

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

MCQ in General Education Part 15 | Licensure Exam for Teachers

Questions and Answers in General Education

Following is the list of practice exam test questions in this brand new series:

MCQ in General Education | LET
PART 1: MCQ from Number 1 – 50                Answer key: included
PART 2: MCQ from Number 51 – 100            Answer key: included
PART 3: MCQ from Number 101 – 150           Answer key: included
PART 4: MCQ from Number 151 – 200           Answer key: included
PART 5: MCQ from Number 201 – 250           Answer key: included
PART 6: MCQ from Number 251 – 300           Answer key: included
PART 7: MCQ from Number 301 – 350           Answer key: included
PART 8: MCQ from Number 351 – 400            Answer key: included
PART 9: MCQ from Number 401 – 450            Answer key: included
PART 10: MCQ from Number 451 – 500          Answer key: included
DOWNLOAD PDF / PRINT
Print Friendly, PDF & Email
Please do Subscribe on YouTube!

P inoyBIX educates thousands of reviewers and students a day in preparation for their board examinations. Also provides professionals with materials for their lectures and practice exams. Help me go forward with the same spirit.

“Will you subscribe today via YOUTUBE?”

Subscribe

Add Comment

PinoyBIX Engineering. © 2014-2020 All Rights Reserved | How to Donate? | Follow me on Blogarama DMCA.com Protection Status

Math Solution

Advanced Math problem age work mixture digit motion Analytic Geometry 01 problem Analytic Geometry 02 problem clock variation progression misc Combination problem Differential Calculus 01 Problem Differential Calculus 02 Problem Differential Equations Problem Fundamentals in Algebra Fundamentals in Algebra Problem Integral Calculus problem Permutation problem Plane Geometry problem Plane Trigonometry problem Probability problem quadratic equation binomial theorem logarithms Solid Geometry problem Spherical Trigonometry problem System of Numbers Problem Venn Diagram Problem

Questions and Answers in Mathematics

Advanced Math Age Work Mixture Digit Motion Algebra and General Mathematics Analytic Geometry 01 Analytic Geometry 02 Calculus Clock Variation Progression Misc Differential Calculus 01 Differential Calculus 02 Differential Equations Engineering Mathematics Geometry Integral Calculus Plane Geometry Plane Trigonometry Probability and Statistics Quadratic Equation Binomial Theorem Logarithms Solid Geometry Spherical Trigonometry System of Numbers Trigonometry

video

Pre-board in Electronics Engineering

Answers Pre-board in Electronics Engineering - Answers

Questions and Answers

Basic Television - Grob TV Boylestad Questions and Answers Computer Principles Electrical Circuit Electricity and Magnetism Fundamentals Electronic Circuits Floyd Questions and Answers Floyd Self-test Gibilisco Questions and Answers Grob Questions and Answers Industrial Electronics Principles and Applications Malvino Questions and Answers Microelectronics Power Generators / Sources / Principles and Applications Solid State Devices Tests and Measurements Vacuum Tubes

Pre-board in Communications Engineering

Answers

Questions and Answers

Acoustics Antennas Blake Questions and Answers Broadcasting and Cable TV System Digital Communication Networks Forouzan Frenzel Self-test Kennedy Questions and Answers Microwave Communications Miscellaneous Questions in Communications Modulation Navigational Aids and Radar Systems Noise Optical Fiber Communications Radiation and Wave Propagation Satellite Communications Transmission Fundamentals Wire and Wireless Communications

GEAS Solution

Dynamics problem Economics problem Physics problem Statics problem Strength problem Thermodynamics problem

Pre-board in GEAS

Questions and Answers in GEAS

Engineering Economics Engineering Laws and Ethics Engineering Management Engineering Materials Engineering Mechanics General Chemistry Giancoli Physics Physics Strength of Materials Thermodynamics
Online Tool: Electrical Charge Conversions
Online Tool: Electrical Charge Conversions
Online Tool: Color Code Conversions
Online Tool: Color Code Conversions
Online Tool: Weight Measurement Conversions
Online Tool: Weight Measurement Conversions
Online Tool: Temperature Measurement Conversions
Online Tool: Temperature Measurement Conversions