MCQ in General Education Part 4 | Licensure Exam for Teachers

(Last Updated On: November 26, 2020)

MCQ in General Education Part 4 | Licensure Exam for Teachers

This is the Multiple Choice Questions in General Education part 4 as one coverage of Licensure Examinations for Teachers (LET). The exam is divided into two classifications. First is the elementary level exam which covers topics from General Education (GenEd) 40% and Professional Education (ProfEd) 60%. Secondly is the secondary level which covers GenEd 20%, ProfEd 40% and area of specialization 40%. I assume you are looking for a reviewer that will help you achieve your goal to become a professional License teacher very soon. Yes, you are in the right place to make your dream come true. Make sure to familiarize each and every questions to increase the chance of passing the Licensure Examinations for Teachers (LET).

GENERAL EDUCATION (Elementary and Secondary) Coverage

  • ENGLISH (Study and Thinking Skills, Writing in the Discipline, Speech and Oral Communication ,Philippine Literature, Master Works of the World)
  • FILIPINO (Komunikasyon sa Akademikong Filipino, Pagbasa at Pagsulat tungo sa Pananaliksik, Masining na Pagpapahayag)
  • MATHEMATICS (Fundamentals of Math, Plane Geometry, Elementary Algebra, Statistics and Probability)
  • SCIENCE (Biological Science -General Biology; Physical Science- with Earth Science)
  • SOCIAL SCIENCES (Philippine Government New Constitution with Human Rights; Philippine History; Basic Economics, Taxation, Agrarian Reform; Society, Culture with Family Planning; Rizal and Other Heroes; Philosophy of Man; Arts; General Psychology; Information and Communication Technology)

Continue Practice Exam Test Questions

MCQ in General Education Part 3 | Licensure Exam for Teachers

Choose the letter of the best answer in each questions.

151. Which of these capitalized words do not rhyme?

a. I know it CLEAR

b. That’s not easy to BEAR

c. Let’s give a CHEER

d. It shows, it’s SHEER truth

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

152. Wastes from the kitchen are considered useful if properly separated. How are they classified?

a. A non-degradable

b. Biodegradable

c. Metallic recesses

d. Degradable

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

153. An ERRATIC behavior suggests one that is _____.

a. Normal

b. Stable

c. Inconsistent

d. Predictable

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

154. Piggery farms affected by FMD are prohibited from:

a. Castrating their piglets

b. Isolating their piglets from sows

c. Butchering their pigs for the market

d. Mating their sows when in heat

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

155. The driver of the speeding car is CULPABLE. This means _______.

a. Innocent

b. Blameless

c. Guilty

d. Reckless

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

156. A child after birth has a right to a name. This is _____.

a. A right to his identity

b. A right for just treatment

c. A right for survival

d. A right to suffrage

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

157. What has solved the caste and social strata system in the Philippines society?

a. Schools in every barangay

b. Barangay empowerment

c. Schools for the handicapped

d. Barangay high schools opened

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

158. The son of a principal wants to be the valedictorian of the class. What should the principal do to avoid criticism?

a. Transfer the brighter student to a lower section

b. Assist the son in his class preparation and participation on school activities

c. Call the rivals and give the stern warning

d. Confront the teachers on the son’s grade

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

159. Free trade means ______.

a. Government restrict entry of identified goods

b. Level of taxing is mutual between countries

c. Goods are all imported

d. Goods come in untaxed

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

160. How many cubic meters of sand will be required to fill reclamation area of 6 hectares with 1.5 meters depth?

a. 90,000 cubic meters

b. 90,900 cubic meters

c. 110,000 cubic meters

d. 100,000 cubic meters

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

161. What has made world business fast?

a. A radio network

b. New prints

c. Modern technology

d. Computers

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

162. A subordinate could not take the insults his superior does on him daily. What does this relationship indicate?

a. Superiors are superior

b. Subordinates feeling and valueless

c. Subordinates should be taken as slave

d. The value of respect for another is prevailing

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

163. Wounded, he walked away still suffering from EXCRUCIATING pain. Describe the pain.

a. Mild

b. Unbearable

c. Endurable

d. Slight

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

164. A fire alarm was rung. What will be done to exit properly? What is heard from the principal?

a. “Keep cool. Get down quietly.”

b. “Get in touch with your parents, fast.”

c. “Leave your things. March down the stair briskly.”

d. “Dismiss your classes.”

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

165. Ang sarzuela noong panahong ng Kastila ay dinadaan sa:

a. Pamamagitan ng Kastila

b. Pamamagitan ng salita sa isang bayan

c. Pamamagitan ng halong Tagalog at Kastila

d. Pamamagitan ng halong Tagalog at Ingles

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

166. The Philippines prides itself as the first presiding officers of the United Nation. Who was this person?

a. Ambassador Elizalde

b. General Romulo

c. Ambassador Maceda

d. General Yan

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

167. Ang hiling ng namatay na artista ay siya’y ilibing sa takip-silim. Anong oras iyon?

a. Madaling araw

b. Sa pagitan ng alas-singko at alas sais ng hapon

c. Ika-anim ng umaga

d. Ika-walo ng gabi

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

168. Si Ninoy ay bumalik sa Pilipinas. Ayon sa kanya:

a. Ang lahing Pilipino higit sa lahat ay dapat ipaglaban, hanggang kamatayan

b. Di dapat buhayin ang mga Pilipino

c. Ang kamatayan ko para sa pamilya lang

d. Dapat bang magpakamatay dahil lang sa Pilipino

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

169. The price of glassware was P160.00 per set. After a day the price was raised by 10% what was the final glassware?

a. P176.00

b. P196.00

c. P166.00

d. P276.00

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

170. What prize will each receive from a first prize of P45,000,000. There were 15 recipients of the jackpot?

a. P2,500,000

b. P3,000,000

c. P3,100,000

d. P45,000

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

171. In order not to lose the mother’s teeth what is encouraged in their diet?

a. Iron

b. Fat

c. Carbohydrates

d. Vitamins

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

172. The government wants a piece of private land for a government project. The owner resisted. How can the government own the land?

a. Right of government ownership

b. Right of eminent domain

c. Right of habeas corpus

d. Right of a sovereign over the governed

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

173. Alin sa mga sumusunod ang aral na ibinigay ng ANG ALAMAT NI MARIA MAKILING na ikinuwento ni Jose Rizal?

a. Pagyamanin at pangalagaan ang ating bayan at lahi pagkat hiyas at yaman natin ito

b. Pag-ibig ang makapagbabago sa mundong ito

c. Kabanalan ang magpatawad at tulungan ang isang makakasala

d. Dahil sa pagmamalabis at pagsamantala, maraming biyaya ang sa kanya’y nawawala

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

174. Si Mariano Ponce ay propagandistang may sagisag sa panulat na:

a. Tamaraw

b. Tikbalang

c. Kapre

d. Kalapate

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

175. Four mangoes cost P29.00. At that prize what will 2 ½ dozen mangoes cost?

a. P217.50

b. P188.50

c. P348.50

d. P870.00

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

176. Many observe that ___________.

a. Rich countries abuse their power

b. Countries with poor economy are subservient to the rich

c. Countries that are economically stable are greed

d. Countries with no economic problems become world leader

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

177. Which family obligation is especially valued?

a. Supplying groceries to relatives in remote barrios

b. Providing health assistance to relatives living in the same locale

c. Keeping immediate family members out of trouble

d. Sending to college relatives in remote barrios

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

178. Why are barangay chairman assigned to settle barangay cases?

a. They are competent judges

b. They know all the residents

c. They have training

d. They have bases

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

179. Where would you commit a drug dependent for him to achieve a natural, tensionless and anxiety-free state?

a. NFPI

b. DARN

c. DARE

d. Bukang Liwayway Center

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

180. Which has become a prototype of other schemes that defeated the real and true purpose of the CARL (Comprehensive Agrarian Reform Law)?

a. The stock option scheme of Hacienda Luisita

b. The conversion of farmlands to industrial complexes

c. The conversion from agricultural to subdivision

d. The voluntary offer to sell

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

181. The statue was erected in ____ to war heroes.

a. Irreverence

b. Defense

c. Homage

d. Protection

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

182. Which is the best way to write the underlined portion of this sentence?

The studies revealing that, for various reasons, girls spent less time working with computers than boys.

a. Revealing studies

b. Studies revealed

c. Studies revelations

d. Studies will reveal

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

183. What is meant by the idiom “at sixes and sevens”?

a. The things have not been shipped

b. In the state of confusion

c. In an orderly manner

d. The boxes are still intact

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

184. Which word in the passage does not require a change in pitch to show confidence? “I am the master of my fate; I am the captain of my soul.”

a. Am

b. Captain

c. Master

d. Fate

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

185. Mr. Falucho owns a 10 ½ hectares of land. He plans to subdivide this tract into ¼ hectare lots. He must first set aside 1/6 of the total land for lands. How many lots will this tract yield?

a. 30

b. 35

c. 42

d. 45

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

186. What would be the next three terms in the progression 1, 4, 16, ____?

a. 64, 256, 1024

b. 67, 259, 7027

c. 66, 258, 1026

d. 65, 257, 1025

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

187. The Magsaysay Memorial features a _____ state of the well-loved President.

a. Drab

b. Caustic

c. Casual

d. Colossal

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

188. Nasa anong kaganapan ng pandiwa ang pangungusap?

May padalang tulong ang pamahalaan para sa kanila.

a. Pabalana

b. Palagyo

c. Paari

d. Palayon

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

189. “I prefer a government run like hell by Filipinos rather than one run by foreigners.” What does this mean?

a. Filipinos are incapable of running the government

b. Though full of difficulties, Filipinos are preferred to lead

c. Foreign leaders are better in government

d. Leadership can be performed only by foreigners

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

190. Alin ang di karaniwang anyo ng pandiwang HINTAY KA?

a. Tay

b. Tayka

c. Intay

d. Teka

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

191. Aling antas ng tono ang lumilitaw sa bahaging may salungguhit ng pangungusap na nagdududa? Nagpuputol ng puno ang lalaki.

a. 1

b. 2

c. 4

d. 3

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

192. Which of the following lines is a simile?

a. “Holding wonder like a cup”

b. “Life has loneliness to sell”

c. “Eyes that love you, arms that hold”

d. “Buy it and never count the cost”

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

193. During a recent shopping spree. Dodo and Ani bought some new accessories for their apartment. Ani chose a crocheted throw pillow at P24.95, and Dod purchased a rural landscape painting for P135.00. How much did they actually spend if they paid 7% sales tax on their purchased?

a. P171.15

b. P139.25

c. P159.95

d. P148.75

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

194. What is the sum of all the two digit numbers which are divisible by 5?

a. 945

b. 950

c. 960

d. 1050

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

195. Tides, caused by the moon’s gravity, create a frictional force that is gradually slowing down Earth’s rotation speed. One million years from now, scientist may discover that compared to today, Earth’s:

a. Day is longer

b. Year is shorter

c. Day is shorter

d. Year is longer

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

196. Which is the best evidence that helium gas is lighter than air?

a. Helium-filled balloons rise in air

b. Helium has the lowest boiling point of all elements

c. Helium atoms do not combine with other air atoms

d. By volume, helium makes up only 0.0005% of air

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

197. What is the most likely reason for a desert plant to have a few or no leaves?

a. To increase photosynthesis

b. To decrease transpiration

c. To decrease photosynthesis

d. To increase transpiration

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

198. Without the process of meiosis, we can infer that offspring from sexual reproduction would:

a. Be identical

b. Have a high degree of genetic variety

c. Have twice the assigned number of chromosomes

d. Have a number of mutations

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

199. Each of the following objects is designed to employ the buoyancy principle except a:

a. Life preserver

b. Kite

c. Submarine

d. Canoe

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

200. Which of the following will give the same value as A (B + C – D)?

a. AB-AC+AD

b. ABC-D

c. AB+AC-AD

d. ABCD

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

MCQ in General Education Part 5 | Licensure Exam for Teachers

Questions and Answers in General Education

Following is the list of practice exam test questions in this brand new series:

MCQ in General Education | LET
PART 1: MCQ from Number 1 – 50                Answer key: included
PART 2: MCQ from Number 51 – 100            Answer key: included
PART 3: MCQ from Number 101 – 150           Answer key: included
PART 4: MCQ from Number 151 – 200           Answer key: included
PART 5: MCQ from Number 201 – 250           Answer key: included
PART 6: MCQ from Number 251 – 300           Answer key: included
PART 7: MCQ from Number 301 – 350           Answer key: included
PART 8: MCQ from Number 351 – 400            Answer key: included
PART 9: MCQ from Number 401 – 450            Answer key: included
PART 10: MCQ from Number 451 – 500          Answer key: included
DOWNLOAD PDF / PRINT
Print Friendly, PDF & Email
Please do Subscribe on YouTube!

P inoyBIX educates thousands of reviewers and students a day in preparation for their board examinations. Also provides professionals with materials for their lectures and practice exams. Help me go forward with the same spirit.

“Will you subscribe today via YOUTUBE?”

Subscribe

Add Comment

PinoyBIX Engineering. © 2014-2020 All Rights Reserved | How to Donate? | Follow me on Blogarama DMCA.com Protection Status

Math Solution

Advanced Math problem age work mixture digit motion Analytic Geometry 01 problem Analytic Geometry 02 problem clock variation progression misc Combination problem Differential Calculus 01 Problem Differential Calculus 02 Problem Differential Equations Problem Fundamentals in Algebra Fundamentals in Algebra Problem Integral Calculus problem Permutation problem Plane Geometry problem Plane Trigonometry problem Probability problem quadratic equation binomial theorem logarithms Solid Geometry problem Spherical Trigonometry problem System of Numbers Problem Venn Diagram Problem

Questions and Answers in Mathematics

Advanced Math Age Work Mixture Digit Motion Algebra and General Mathematics Analytic Geometry 01 Analytic Geometry 02 Calculus Clock Variation Progression Misc Differential Calculus 01 Differential Calculus 02 Differential Equations Engineering Mathematics Geometry Integral Calculus Plane Geometry Plane Trigonometry Probability and Statistics Quadratic Equation Binomial Theorem Logarithms Solid Geometry Spherical Trigonometry System of Numbers Trigonometry

video

Pre-board in Electronics Engineering

Answers Pre-board in Electronics Engineering - Answers

Questions and Answers

Basic Television - Grob TV Boylestad Questions and Answers Computer Principles Electrical Circuit Electricity and Magnetism Fundamentals Electronic Circuits Floyd Questions and Answers Floyd Self-test Gibilisco Questions and Answers Grob Questions and Answers Industrial Electronics Principles and Applications Malvino Questions and Answers Microelectronics Power Generators / Sources / Principles and Applications Solid State Devices Tests and Measurements Vacuum Tubes

Pre-board in Communications Engineering

Answers

Questions and Answers

Acoustics Antennas Blake Questions and Answers Broadcasting and Cable TV System Digital Communication Networks Forouzan Frenzel Self-test Kennedy Questions and Answers Microwave Communications Miscellaneous Questions in Communications Modulation Navigational Aids and Radar Systems Noise Optical Fiber Communications Radiation and Wave Propagation Satellite Communications Transmission Fundamentals Wire and Wireless Communications

GEAS Solution

Dynamics problem Economics problem Physics problem Statics problem Strength problem Thermodynamics problem

Pre-board in GEAS

Questions and Answers in GEAS

Engineering Economics Engineering Laws and Ethics Engineering Management Engineering Materials Engineering Mechanics General Chemistry Giancoli Physics Physics Strength of Materials Thermodynamics
Online Tool: Electrical Charge Conversions
Online Tool: Electrical Charge Conversions
Online Tool: Color Code Conversions
Online Tool: Color Code Conversions
Online Tool: Weight Measurement Conversions
Online Tool: Weight Measurement Conversions
Online Tool: Temperature Measurement Conversions
Online Tool: Temperature Measurement Conversions