adplus-dvertising

MCQ in General Education Part 2 | Licensure Exam for Teachers 2021

(Last Updated On: May 1, 2021)

MCQ in General Education Part 2 | Licensure Exam for Teachers 2021

This is the LET Reviewer 2021, Multiple Choice Questions in General Education part 2 as one coverage of Licensure Examinations for Teachers (LET). The exam is divided into two classifications. First is the elementary level exam which covers topics from General Education (GenEd) 40% and Professional Education (ProfEd) 60%. Secondly is the secondary level which covers GenEd 20%, ProfEd 40% and area of specialization 40%. I assume you are looking for a reviewer that will help you achieve your goal to become a professional License teacher very soon. Yes, you are in the right place to make your dream come true. Make sure to familiarize each and every questions to increase the chance of passing the Licensure Examinations for Teachers (LET).

GENERAL EDUCATION (Elementary and Secondary) Coverage

  • ENGLISH (Study and Thinking Skills, Writing in the Discipline, Speech and Oral Communication ,Philippine Literature, Master Works of the World)
  • FILIPINO (Komunikasyon sa Akademikong Filipino, Pagbasa at Pagsulat tungo sa Pananaliksik, Masining na Pagpapahayag)
  • MATHEMATICS (Fundamentals of Math, Plane Geometry, Elementary Algebra, Statistics and Probability)
  • SCIENCE (Biological Science -General Biology; Physical Science- with Earth Science)
  • SOCIAL SCIENCES (Philippine Government New Constitution with Human Rights; Philippine History; Basic Economics, Taxation, Agrarian Reform; Society, Culture with Family Planning; Rizal and Other Heroes; Philosophy of Man; Arts; General Psychology; Information and Communication Technology)

Continue Practice Exam Test Questions Part 2 of the Series

MCQ in General Education Part 1 | Licensure Exam for Teachers 2021

Choose the letter of the best answer in each questions.

51. The following EXCEPT one are experience that help students build a global orientation.

A. Teach about the United Nations and its specialized agencies

B. Explore some of the reasons for the differences in ways of living

C. Conduct training with schools from other countries

D. Promote the development of stereotypes and ethnic bias

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

52. Alin ang paksa sa sumusunod na pangungusap? Ginagawa niya ang pagdarasal araw-araw.

A. ginagawa

B. araw-araw

C. pagdarasal

D. niya

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

53. What instrument is used to measure the intensity of earthquakes?

A. barograph

B. thermograph

C. seismograph

D. hygrograph

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

54. Excuse me, can I borrow _____ dictionary?

A. your

B. yours

C. you

D. a

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

55. Alin ang di karaniwang anyo ng pandiwang HINTAY KA?

A. tay

B. tayka

C. intay

D. teka

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

56. Alin sa mga sumusunod ang aral na ibinigay ng ANG ALAMAT NI MARIANG MAKILlNG na ikinuwento ni Jose Rizal?

A. Pagyamanin at pangalagaan ang ating bayan at lahi pagka’t hiyas at yaman natin ito.

B. Pag-ibig ang makapagbabago sa mundong ito.

C. Kabanalan ang magpatawad at tulungan ang isang nagkasala.

D. Dahil sa pagmamalabis at pagsasamantala, maraming biyaya ang sa kanya’y nawawala.

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

57. Which is the main goal of drug abuse education?

A. arrest

B. prevention

C. control

D. rehabilitation

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

58. The amount of substance having 6.02 x 1023 of any kind of chemical unit is called a/an ______.

A. mass number

B. mole

C. formula

D. atomic weight

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

59. How many ways can a committee of 4 people be selected from a group of 7 people?

A. 35

B. 70

C. 140

D. 210

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

60. A rectangle is 4 times a long as it is wide. If the length of the third side?

A. 2 x 32

B. 4 x 16

C. 3 x 14

D. 5 x 12

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

61. What law was passed by Philippine Congress in 1995 which affirms the total integration of persons with disabilities into the mainstream of society?

A. R.A. 7277

B. R.A. 7784

C. R.A. 7722

D. R.A. 7776

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

62. Far _____ Terry’s small plane lay the freezing waters of the North Sea, where his father’s boat had disappeared many years before.

A. down

B. under

C. underneath

D. below

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

63. To reduce electronic waste, implement a recycling system. Which belong to an e-waste recycling system?

I. Repair

II. Reuse

III. Upgrading of existing equipment

A. I, II, and III

B. I only

C. I and II

D. II only

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

64. A molecule or an ion is classified as a Lewis base if it has which of the following properties?

A. donates a proton to water

B. accepts a pair of electrons

C. has resonance structures

D. accepts a proton from water

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

65. Kailan natin ipinadiriwang ang Lingo ng Wika?

A. Hunyo 13-19

B. Agosto 13-19

C. Agosto 1-31

D. Marso 13-19

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

66. Excuse me, _____ the time?

A. have you

B. have you got

C. got you

D. do you

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

67. Nowadays, _____ are much better behaved than their parents were at the same age, don’t you think?

A. teenagers

B. the teenagers

C. a teenager

D. teen an ager

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

68. If x = 1 and y = -2, what is the value of the expression, x2/2xy − 4x + 3x/y2?

A. -9/2

B. 15/2

C. -7/2

D. 17/4

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

69. Which among the following statements is always true?

A. The supplement of an angle is acute.

B. The complement of an angle is obtuse.

C. The complement of any acute angle is acute.

D. Two supplementary angles are congruent.

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

70. A losing senatorial candidate may file a protest against the winner. What body will assume jurisdiction over the case?

A. Supreme Court

B. Electoral Tribunal

C. COMELEC

D. Regional Trial Court

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

71. Ano ang pormasyon na pantig sa mga titik na “prin” sa salitang prinsesa?

A. KKPK

B. KKP

C. KPK

D. KP

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

72. The Philippines belong to the type of biome called _____.

A. deciduous forest

B. taiga

C. tropical rainforest

D. grassland

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

73. A square has an area of 400 sq. cm . What is its perimeter?

A. 20 cm

B. 80 cm

C. 100 cm

D. 40 cm

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

74. If 500 or 25% of a graduating class are girls, how many are graduating?

A. 2000

B. 5000

C. 10000

D. 20000

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

75. What type of thermo-nuclear reaction occurs in the sun which generates a tremendous amount of heat energy?

A. fission

B. radiation

C. convection

D. fusion

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

76. Nobel Prize winners are chosen from different levels. Where was Pres. Quirino considered?

A. politics

B. literature

C. human rights

D. economics

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

77. Organisms that eat plants only are called _____.

A. ovipores

B. herbivores

C. omnivores

D. carnivores

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

78. Piliin ang salitang may diptonggo.

A. yoyong

B. kamay

C. lawa

D. tihaya

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

79. How many prime numbers are there between 1 and 100?

A. 23

B. 24

C. 25

D. 26

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

80. You cannot share what you do not have, Who portrayed it best?

A. Heaven is built on stilts. One can buy all happiness.

B. The Man scorned on the Cross not redeem the world without suffering.

C. Patience on the rice store cue was tested by a grumbling lady.

D. Words without deeds can never go far.

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

81. When a person shows the ability to understand and appreciate the similarities and differences in the customs, values, and beliefs of one’s culture, that person is said to _____.

A. possess multicultural literacy

B. possess sociocultural awareness

C. possess global awareness

D. possess social literacy

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

82. Mr. Lucido deposited 225 pesos in the bank. If his deposit consisted of 29 bills, consisting of 5 peso, and 10 peso bills, how many 10 peso bills did he deposit?

A. 13

B. 14

C. 15

D. 16

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

83. Marumi ang baso. Huwag mong ____ yan!

A. inumin

B. inuman

C. uminom

D. pag-inuman

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

84. When you carry a heavy load with one arm, you tend to hold your free had away from your body in order to _____.

A. change the weight of your body and load

B. change the mass of your body

C. be ready to grab something in case you fall

D. change the center of gravity of your body and load

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

85. If a picture frame is 27 cm long and 18 cm wide, what is the ratio of its length to its width?

A. 3:2

B. 2:3

C. 3:5

D. 5:3

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

86. When a teacher is charged with administrative case committed in the lawful discharge of professional duties, what right may the teacher invoke for their defense?

A. right to receive compensation in the duration of the case

B. right to be given the due process of law

C. right to be defended by the organization of teachers to which they are a member

D. right to be provided with free legal service by the appropriate office

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

87. In how many ways can a team of 10 basketball players be chosen from 12 players?

A. 62

B. 64

C. 66

D. 72

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

88. Find m in the proportion m/12 = 30/24.

A. 3

B. 15

C. 20

D. 25

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

89. People who are too _____ are liable to be deceived by unscrupulous individuals.

A. wary

B. credulous

C. cynical

D. demanding

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

90. _____ natin ng mapa si Kenny para hindi siya maligaw.

A. Iwan

B. Mag-iwan

C. Iwanan

D. Pag-iwan

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

91. Pinandirihan ni Mico ang aso niyang _____.

A. ma-galis

B. mag-alis

C. magalis

D. galis-aso

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

92. Any individual has the right to question why he is being arrested, and to summon his accusers to court so that due process may be performed. This right is embodied in which of the following?

A. reclusion perpetua

B. res ipsa loquitur

C. prison mayor

D. habeas corpus

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

93. The elevator can carry a maximum load of 605 kg. How many passengers of weight 50.5 kg each can the elevator hold?

A. 12

B. 11.9

C. 11

D. 10

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

94. 4 1/5 + 3 2/7 = _____

A. 7 3/12

B. 7 3/35

C. 7 17/35

D. 7 1/35

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

95. For the fruit punch, 3050 mL of fruit juice is needed. How much fruit juice is needed in dekaliters?

A. 0.305

B. 3.05

C. 5.03

D. 0.053

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

96. “Ang babae ay huwag mong tingnang isang bagay na libangan lamang kundi isang katuwang at karamay sa mga kahirapan nitong kabuhayan.” (E. Jacinto) Ang tungkulin ng wika sa linya ay ______.

A. pangheuristiko

B. pang-interaksyunal

C. panregulatori

D. pang-instrumental

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

97. Anong tayutay ang tinutukoy nito? Durog ang katawang bumagsak sa semento si Miguel.

A. pagtutulad

B. pagbibigay-katauhan

C. pagmamalabis

D. pagwawangis

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

98. Yes, the script was excellent, but the performances were _____ weak.

A. completely

B. extremely

C. utterly

D. absolutely

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

99. The smallest angle of a triangle is two-thirds the size of the middle angle, and the middle angle is three-sevenths of the largest angle. Find all three angle measures.

A. 30°, 60°, 90°

B. 45°, 45°, 90°

C. 35°, 45°, 110°

D. 30°, 45°, 105°

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

100. Tandaan mo na lahat ng paghihirap ni Luis ay _____ sa iyong magandang kinabukasan.

A. tungkol

B. upang

C. sanhi

D. ukol

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

Questions and Answers in General Education (LET 2021)

Following is the list of practice exam test questions in this brand new series:

MCQ in General Education | LET 2021
PART 1: MCQ from Number 1 – 50                Answer key: included
PART 2: MCQ from Number 51 – 100            Answer key: included
PART 3: MCQ from Number 101 – 150           Answer key: included
PART 4: MCQ from Number 151 – 200           Answer key: included
PART 5: MCQ from Number 201 – 250           Answer key: included
PART 6: MCQ from Number 251 – 300           Answer key: included
PART 7: MCQ from Number 301 – 350           Answer key: included
PART 8: MCQ from Number 351 – 400            Answer key: included
PART 9: MCQ from Number 401 – 450            Answer key: included
PART 10: MCQ from Number 451 – 500          Answer key: included

LET REVIEW MATERIALS

DOWNLOAD PDF / PRINT
Print Friendly, PDF & Email
Please do Subscribe on YouTube!

P inoyBIX educates thousands of reviewers and students a day in preparation for their board examinations. Also provides professionals with materials for their lectures and practice exams. Help me go forward with the same spirit.

“Will you subscribe today via YOUTUBE?”

Subscribe

Add Comment

PinoyBIX Engineering. © 2014-2021 All Rights Reserved | How to Donate? | Follow me on Blogarama DMCA.com Protection Status