MCQ in General Education Part 9 | Licensure Exam for Teachers 2021

(Last Updated On: April 12, 2021)

MCQ in General Education Part 9 | Licensure Exam for Teachers 2021

This is the LET Reviewer 2021, Multiple Choice Questions in General Education part 9 as one coverage of Licensure Examinations for Teachers (LET). The exam is divided into two classifications. First is the elementary level exam which covers topics from General Education (GenEd) 40% and Professional Education (ProfEd) 60%. Secondly is the secondary level which covers GenEd 20%, ProfEd 40% and area of specialization 40%. I assume you are looking for a reviewer that will help you achieve your goal to become a professional License teacher very soon. Yes, you are in the right place to make your dream come true. Make sure to familiarize each and every questions to increase the chance of passing the Licensure Examinations for Teachers (LET).

GENERAL EDUCATION (Elementary and Secondary) Coverage

  • ENGLISH (Study and Thinking Skills, Writing in the Discipline, Speech and Oral Communication ,Philippine Literature, Master Works of the World)
  • FILIPINO (Komunikasyon sa Akademikong Filipino, Pagbasa at Pagsulat tungo sa Pananaliksik, Masining na Pagpapahayag)
  • MATHEMATICS (Fundamentals of Math, Plane Geometry, Elementary Algebra, Statistics and Probability)
  • SCIENCE (Biological Science -General Biology; Physical Science- with Earth Science)
  • SOCIAL SCIENCES (Philippine Government New Constitution with Human Rights; Philippine History; Basic Economics, Taxation, Agrarian Reform; Society, Culture with Family Planning; Rizal and Other Heroes; Philosophy of Man; Arts; General Psychology; Information and Communication Technology)

Continue Practice Exam Test Questions Part 9 of the Series

MCQ in General Education Part 8 | Licensure Exam for Teachers 2021

Choose the letter of the best answer in each questions.

401. An executive office has to be carpeted. The area is 3m by 4m the carpet costs P1,000.00 per square meter. How much will be spent for the purchase of the carpet?

a. P120,000.00

b. P10,000.00

c. P12,000.00

d. P1,000.00

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

402. Write this ratio in its simplest form: 3 cm to 20 cm

a. 20.3

b. 20.30

c. 30.20

d. 3.20

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

403. The Department of Health allow as sale of drugs and medicine after thorough laboratory test. Which of those drugs is discouraged for use because of its component?

a. Vitamin A and B

b. Tea and sugar syrup

c. Bangkok pills

d. None syrup

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

404. Food markets are encouraged to handle cooked food well. One incident in a wedding party sent hundreds of guest to the hospital. It was found out that the food

a. Was left uncovered

b. Was half cooked

c. Had ptomaine poison

d. Was contaminated with dysentery bacteria

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

405. Similar eruptions of volcanoes have affected lives in Zambales. Relief and evacuation were managed by the Red Cross in Mindanao, specify in:

a. Taal Volcano

b. Mayon Volcano

c. Hibok-hibok

d. Mt. Halcon

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

406. Modern science has used technology to help determine illness. A child bumped and fell his head hitting a concenter pavement. Which medical approach will determine the status of the cranial accident?

a. Submit the child to chest X-ray

b. Submit the child to cranial X-ray

c. Submit the child to cranial scanning

d. Open up and so surgical operation

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

407. The city government of Metro Manila had been closing and raiding night spots. What is the basic reason of the campaign?

a. Many homes are destroyed by these night clubs

b. The values of the young affected by these clubs

c. The fast spread of HIV and AIDS are traced to these places

d. These spots are areas of crimes

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

408. In the Philippine government, the earliest and smallest service of governance is the.

a. Manucipality

b. Poblacion

c. Barangay

d. Barrio

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

409. Personal income tax should be paid and filed every year by employees and corporation. Who among the group are exempt from filling income tax returns?

a. Government employees on daily, contractual and consultation basis

b. Government employees receiving less than P18,000.00 per year

c. Retired government employees receiving only pensions

d. Overseas workers

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

410. Protests from inhabitants close to dumping sites of Metro Manila waste arises from some observe factors. The most serious of which is:

a. Presence of human being dumped in the sites

b. Unlimited seepage of waste into the water shads

c. Presence of files and mosquitoes

d. Noise pollutants from garbage trucks

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

411. Philippine eagles are identified as rare species. Lately, in Davao more eagles were raised through.

a. Catching eagles are raised them in cages

b. Artificial insemination through fertilized eggs

c. Incubating eggs from their nests

d. Putting up eagle farms under the Bureau of Wildlife

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

412. Scientific attitudes require of learners accuracy and verification of data. Which manifestation in observed in experienced?

a. Objectivity

b. Rationality

c. Curiosity

d. Critical mindedness

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

413. The proper disposal of garbage has improved the environment. The best process of handling waste is through:

a. Utilization of organic compounds

b. Burning non-biodegradable

c. Emerging waste soluble waste

d. Recycling biodegradable waste

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

414. The nervous system has its specific function. Which is the closest function?

a. The spinal cord links the finger tips to the brain

b. Impulses transmit messages to the brain by electrical signal

c. Human body activities are all in the nervous system

d. The nervous system defends most on the brain

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

415. A provincial governor was convicted for using prisoners to build his summer resort. What should the prisoner demands?

a. The right to refuse the job

b. The right to vote

c. The right to live in standard rooms

d. The right to just compensation

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

416. A priest gave all his possessions to disabled children. What right may they claim?

a. Right to just treatment

b. Right to proper treatment

c. Right of disable to equal treatment

d. Right to disabled to equal protection

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

417. The case of farmers in Sumilao, Bukidnon was won by the landowner. How was the case decided by the Supreme Court?

a. Final judgment was made because of political pressure

b. The farmers were paid beforehand

c. The farmers were landholders of a farm

d. Final judgment was made after it was established that the farmers were not legitimate holders of titles of the land.

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

418. A peace officer opens the house of a drug pusher. The drug pusher complained on the police officer’s actuation because he alleged that:

a. He was not around when the incident happened

b. The officer had no warrant of arrest

c. The officer was armed

d. The right for privacy was violated

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

419. A candidate was detained for working against a dominant political party. Which right can be invoked?

a. Right to his political beliefs

b. Right to his aspirations

c. Right to seek redness

d. Right o vote according o one’s conscience

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

420. The entry of data and commands into the computer system is made possible through the:

a. Keyboard

b. Diskette

c. Printer

d. Monitor

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

421. Which of the following values is CLOSEST to the square root of 4000?

a. 63

b. 200

c. 22

d. 19

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

422. The arithmetic mean of a set of 50 meters is 38. If two numbers 45 and 35 are discarded, the mean of the remaining set of numbers is:

a. 37.24

b. 37.5

c. 37.0

d. 36.5

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

423. If 5x > 0 which of the following must be TRUE?

a. II only

b. II and III

c. I and II

d. I only

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

424. If P is a positive integer in the equation 12p = q, then q must be a:

a. Positive even integer

b. Negative even integer

c. Positive odd integer

d. Negative odd integer

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

425. Ikaw ba ang dapat sisihin sa nangyari?

a. Pagsasadula

b. Pagbati

c. Pagbibigay ng impormasyon

d. Pakikipagkapwa

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

426. Alin sa mga sumusunod ang pinakatamang pangungusap?

a. Ang mga bataan sa lansangan ay naglalaro at nagtatakbuhan sa lansangan

b. Ang mga kabataan ay naglalaro at nagtatakbuhan sa lansangan kung maliwanag ang gabi

c. Ang mga kabataan ay naglalaro kung maliwanagang buwan at nagtakbuhan sa lansanngan

d. Ang mga kabataan kung maliwanag ang buwan ay nagtatakbuhan sa lansangan at naglalaro

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

427. Kabaliwan at paglulustay ang iyong ginagawa taun-taon. Higit na marami ang maralitang nangailangan ng salapi at duong. Ang nagsasalita ay –

a. Maramot

b. Praktikal

c. Matipid

d. kuripot

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

428. Piliin ang gawi pagsasalita: Ayokong sumunod sa mga sinasabi mo.

a. Babala

b. Pagtanggi

c. Pakiusap

d. Pamungkahi

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

429. Ikinalulunkot ko ang mga nangyayari.

a. Pagsagot

b. Pagtanong

c. Panghula

d. Paghingi ng paumanhin

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

430. Ipinagmamalaki mo siya, BAHAG naman pala ANG kanyang BUNTOT. Ang ibig sabihin ng may malaking itik ay.

a. Mahiyain

b. Traidor

c. Kuripot

d. Duwag

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

431. What is the range of the following: 86, 70, 83, 90, 85, 78, 79, 81, 87.

a. 12

b. 15

c. 16

d. 20

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

432. Which of the following audio-visual sets of equipment can best project visual materials in a classroom that is difficult to darken?

a. Filmstrips

b. Color materials

c. Opaque projector

d. Overhead projector

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

433. Change the following percentage to decimals: 23%, 5%, 3%, 3.5%.

a. 2.3, 500, 0.30, 30.5

b. 0.23, 0.05, 0.03, 0.035

c. 0.23, 05, 0.003, 0.035

d. 0.023, 5.00, 3.0, 03.5

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

434. If the scores of 10 students are: 76, 80, 75, 83, 80, 79, 85, 80, 88,, 90, the mode is

a. 79

b. 85

c. 80

d. 88

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

435. A vehicle consumes one liter of gasoline to travel 10 kilometers. After a tune-up, I travels 15% farther on one liter. To the nearest tenth, how many liters of gasoline will it take for the vehicle o travel 230 kilometers?

a. 23 liters

b. 20 liters

c. 23.15 liters

d. 20.15 liters

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

436. If each of the five members in a basketball team shakes hands with every other member of the team before the game starts, how many handshakes will there be in all?

a. 8

b. 10

c. 6

d. 9

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

437. How many twenty thousand are there in one million?

a. 500

b. 50

c. 100

d. 1000

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

438. What is 1/5 called a unit fraction?

a. The unit is less than one

b. The number 5 is the denominator

c. 1 is between 0 and 1, the basic unit

d. Unit fractions have 1 as the numerator

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

439. A rectangle has sides of 10 and 12 units. How can the area of a square be computed if it has the same perimeter as the rectangle?

a. Add 10 and 12, double the sum, divide by 4, then multiply by 4

b. Add 10 and 12, double the sum, divide by 4, then multiply by

c. Add 10 and 12, double the sum, divide by 4, then square the quotient

d. Add 10 and 12, double the sum, the multiply by 4

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

440. Rabies comes from dog and other bites. How could this prevented?

a. Tie the dogs at all times

b. Keep the dogs in cage

c. Kill the dog that bites

d. Have the dog vaccinated with anti-rabies

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

441. A father was misunderstood by his teenage boy because:

a. The father abhorred and mistook modernization as being fresh

b. The father imposed on his values on courting and marriage

c. The father did not understand the teenage values on dating

d. The father could not tolerate a live-in arrangement of his son.

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

442. The death of the kidnapped victims by the terrorists was considered:

a. A deviation from protocol

b. A revenge for atrocities of civilians

c. A neglect of priorities

d. An affront o the leadership

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

443. Voting is a privilege in a democracy. Those who are deprived their votes are normally.

a. Franchised

b. Exiled

c. Disenfranchised

d. Execute

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

444. How do countries register dislike or disagreement of another country’s discussion through diplomatic means?

a. File a diplomatic protest

b. Recall all its nations

c. Declare war immediately

d. Retaliate by arresting nationals of other country

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

445. How did recipient of operation title transfer react to taxation?

a. They wanted the landlords to pay taxes

b. Assessment of transfer titles are recognized by local offices

c. Cooperatives do not explain the tenants role on taxation

d. Paying taxes was obviously not the land owners concern

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

446. Without limiting the rights of parents to rear their children, the constitution provides compulsory Elementary education for:

a. All children of pre-school age

b. All children of school age

c. All physically able individuals

d. Adult citizens and out-of-school youth

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

447. Which of the following causes the seasons?

a. The rotation of the sun about the earth

b. The distance of the earth from the sun

c. The rotation of the earth about the sun

d. The tilting of the earth on its axis.

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

448. Which of the following statements best explains why copper is the mental most widely used in electrical wiring?

a. It has high resistance to electricity

b. It is best conductor of electricity

c. It is cheaper than aluminum

d. It is better conductor than aluminum and cheaper than silver

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

449. What is the social scientist’s explanation of the relationship of a leader of history?

a. Leaders are a product of their times

b. History is a reflection of great leaders

c. Every great movement is the lengthened shadow of a great man

d. Had any great leader been different than he was.

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

450. Mass society is described as being composed of anonymous individuals. The word “anonymous”. It used to convey the idea that the individuals involved:

a. Are unaware of other individuals exposed to the same stimuli.

b. Are known only to those who control the mass media

c. Are unaware that there are mass audience

d. Have little influence on decision making since they are not organized

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

Questions and Answers in General Education (LET 2021)

Following is the list of practice exam test questions in this brand new series:

MCQ in General Education | LET 2021
PART 1: MCQ from Number 1 – 50                Answer key: included
PART 2: MCQ from Number 51 – 100            Answer key: included
PART 3: MCQ from Number 101 – 150           Answer key: included
PART 4: MCQ from Number 151 – 200           Answer key: included
PART 5: MCQ from Number 201 – 250           Answer key: included
PART 6: MCQ from Number 251 – 300           Answer key: included
PART 7: MCQ from Number 301 – 350           Answer key: included
PART 8: MCQ from Number 351 – 400            Answer key: included
PART 9: MCQ from Number 401 – 450            Answer key: included
PART 10: MCQ from Number 451 – 500          Answer key: included

LET REVIEW MATERIALS

DOWNLOAD PDF / PRINT
Print Friendly, PDF & Email
Please do Subscribe on YouTube!

P inoyBIX educates thousands of reviewers and students a day in preparation for their board examinations. Also provides professionals with materials for their lectures and practice exams. Help me go forward with the same spirit.

“Will you subscribe today via YOUTUBE?”

Subscribe

Add Comment

PinoyBIX Engineering. © 2014-2020 All Rights Reserved | How to Donate? | Follow me on Blogarama | Jabeetee Shop DMCA.com Protection Status