adplus-dvertising

MCQ in General Education Part 7 | Licensure Exam for Teachers 2021

(Last Updated On: May 1, 2021)

MCQ in General Education Part 7 | Licensure Exam for Teachers 2021

This is the LET Reviewer 2021, Multiple Choice Questions in General Education part 7 as one coverage of Licensure Examinations for Teachers (LET). The exam is divided into two classifications. First is the elementary level exam which covers topics from General Education (GenEd) 40% and Professional Education (ProfEd) 60%. Secondly is the secondary level which covers GenEd 20%, ProfEd 40% and area of specialization 40%. I assume you are looking for a reviewer that will help you achieve your goal to become a professional License teacher very soon. Yes, you are in the right place to make your dream come true. Make sure to familiarize each and every questions to increase the chance of passing the Licensure Examinations for Teachers (LET).

GENERAL EDUCATION (Elementary and Secondary) Coverage

  • ENGLISH (Study and Thinking Skills, Writing in the Discipline, Speech and Oral Communication ,Philippine Literature, Master Works of the World)
  • FILIPINO (Komunikasyon sa Akademikong Filipino, Pagbasa at Pagsulat tungo sa Pananaliksik, Masining na Pagpapahayag)
  • MATHEMATICS (Fundamentals of Math, Plane Geometry, Elementary Algebra, Statistics and Probability)
  • SCIENCE (Biological Science -General Biology; Physical Science- with Earth Science)
  • SOCIAL SCIENCES (Philippine Government New Constitution with Human Rights; Philippine History; Basic Economics, Taxation, Agrarian Reform; Society, Culture with Family Planning; Rizal and Other Heroes; Philosophy of Man; Arts; General Psychology; Information and Communication Technology)

Continue Practice Exam Test Questions Part 7 of the Series

MCQ in General Education Part 6 | Licensure Exam for Teachers 2021

Choose the letter of the best answer in each questions.

301. If the probability that it will rain today is 5/8, what is the probability that it will not?

a. 1/8

b. 3/8

c. 1/4

d. 100%

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

302. The degree of the term -4x2 y, is _____.

a. 4th

b. 1st

c. 2nd

d. 3rd

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

303. If x is an odd integer and y is an even integer , which of the following is an even integer?

a. 2x – y – 1

b. x2 + y

c. x2 + 3y + 1

d. 4x – 1

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

304. The difference between gross profit and cost of goods sold is known as ______ .

a. markdown

b. discount

c. net profit

d. invoice price

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

305. The greatest common divisor (GCD) of 91,39 and 78 is ______ .

a. 24

b. 13

c. 91

d. 39

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

306. The property of real numbers which describes (5 + 6) – 3 = -3 + (5 + 6) is _______.

a. Cumulative

b. Associative

c. Distributive

d. Reflexive

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

307. Which is a proportion ?

a. 5:4 = 15 : 12

b. 8:3 = 16 : 9

c. 4: 5 = 12 : 10

d. 1/2 : 7 = 5: 2

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

308. 1/8 in percent is ______ .

a. 10.5%

b. 12.5%

c. 14.5%

d. 16.5%

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

309. Simplify this equation ( 8/9 – 1/3) / (3/4 – 1/6 )

a. 21/20

b. 20/21

c. 19/20

d. 20/19

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

310. The least common multiple (LCM ) of 18 and 24 is ______ .

a. 6

b. 24

c. 36

d. 72

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

311. Solve for the value of x to make the proportion x : 8 = 16 true.

a. 1

b. 2

c. 3

d. 4

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

312. What do you call a triangle with equal sides ?

a. scalene

b. equilateral

c. isosceles

d. right

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

313. Which of the following numbers is prime?

a. 91

b. 121

c. 101

d. 119

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

314. In how many ways can a photographer arrange 6 people in a row to pose for a photograph?

a. 30

b. 600

c.120

d. 720

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

315. If April 18, 2014 fell on Friday, in which day will April 18, 2016 fall ?

a. Monday

b. Tuesday

c. Thursday

d. Sunday

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

316. Martial law remained in force until 1981 under Proclamation # ______ .

a. 1081

b. 1425

c. 9994

d. 7610

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

317. The process by which a person learns the requirements of the culture by which he or she is surrounded, and acquires values and behaviors that are appropriate or necessary in that culture is called ______ .

a. assimilation

b. enculturation

c. cultural relativism

d. acculturation

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

318. The exchange of cultural features that results when groups of individuals from different cultures come into continuous first-hand contact. The original cultural patterns of either or both groups may be altered, but the groups remain distinct.

a. assimilation

b. enculturation

c. cultural relativism

d. acculturation

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

319. The commander of the American and Filipino forces in Bataan was ______.

a. Gen. Arthur MacArthur

b. Gen. Douglas MacArthur

c. Gen. Jonathan Wainright

d. Gen. Edward P. King

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

320. The first American Civil Governor was ______.

a. William Howard Taft

b. Wesley Merritt

c. Arthur MacArthur

d. Murray

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

321. To move forward through the tabs

a. CTRL+TAB

b. CTRL+SHIFT+TAB

c. SHIFT+TAB

d. None of these

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

322. William Shakespeare showed composure in front of his critics amidst countless derision.

The underlined word means :

a. agitation

b. fear

c. aplomb

d. nervousness

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

323. Unti-unti niyang natalos ang kahalagahan ng pag-aaral nang Makita niyang walang hanap-buhay ang walang pinag-aralan.

a. nabatid

b.nawala

c. naitago

d. nahiram

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

324. What is the units digits of the product of the 1 000 smallest prime numbers?

a. 0

b. 1

c. 2

d. 5

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

325. Find the largest prime divisor of (216 – 1).

a. 13

b. 17

c. 257

d. 65 535

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

326. An atom that does not react with another atom

a. is inert

b. is an ion

c. is an isotope

d. forms a polar bond with water

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

327. Down syndrome is a classic example of

a. deletion

b. nondisjunction

c. XXY Syndrome

d. mosaic chromosomes

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

328. How many significant figures are there in 120.400?

a. 3

b. 4

c. 5

d. 6

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

329. This was a prize winning-poem of Rizal when he was a student in UST. This poem proved that an Indio was not only equal but also more superior than the Spaniards in poetry writing.

a. To the Filipino Youth

b. They ask Me For Verses

c. Hymn to Talisay

d. Kundiman

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

330. In this poem, Rizal noted the role of religion in attaining good education.

a. Remembrance to my Hometown

b. Our Mother Tongue

c. To Education

d. Intimate alliance between religion and good education

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

331. Fossils are mostly to be found in _______ .

a. Sedimentary rocks

b. Igneous rocks

c. Metamorphic rocks

d. Plutonic rocks

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

332. The segmented worm that can be used to facilitate anticoagulation is the _____ .

a. Earthworm

b. Leech

c. Flatworm

d. Remora

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

333. Ang may-akda ng “Kahapon ,Ngayon at Bukas” ay si ________.

a. Aurelio Tolentino

b. Juan Abad

c. Alejandro Abadilla

d. Severino Reyes

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

334. Isang awiting bayan na tungkol sa paglilibing ang _______.

a. umbay

b. kundiman

c. sambotani

d. soliranin

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

335. The highest mountain in the continent of Africa is ______ .

a. Mt. Everest

b. Mt. Kilimanjaro

c. Mt. Fuji

d. Mt. Apo

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

336. The “yellow race “ is also known as :

a. Caucasians

b. Mongoloids

c. Negroids

d. Malays

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

337. The function by which schools help children to participate effectively in larger society is called :

a. Socialization

b. Education

c. Enculturation

d. Acculturation

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

338. What phase of the Moon is observed when it cannot be seen at all because it passes directly between the earth and the Sun?

a. New Moon

b. First quarter

c. Full Moon

d. Last quarter

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

339. May sagisag panulat na Paralitiko at ang tinaguriang “Utak ng Himagsikan” , ay si _______.

a. Emilio Jacinto

b. Antonio Luna

c. Jose Corazon de Jesus

d. Apolinario Mabini

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

340. Catalysts accomplish their work by reducing a reaction`s

a. kinetic energy

b. chemical energy

c. potential energy

d. activation energy

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

341. Newton’s first law of motion states that ________.

a. when a force acts on an object, its acceleration is in the same direction as the force

b. when a force is applied on an object, there is an equal force applied by the object in the opposite direction.

c. an object will remain at rest or keep moving unless a force acts on it .

d. acceleration is calculated by dividing the force exerted on an object by the mass of the object

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

342. In whose presidency was the famous MIRACLE RICE produced?

a. Ferdinand Marcos

b. Fidel Ramos

c. Joseph Estrada

d. Sergio Osmeña

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

343. In Economics, __________ is the rise in the general level of prices of goods and services in an economy a period of time.

a. Inflation

b. mercantilism

c. depression

d. free trade

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

344. Ito ay ang pahapyaw na pagbasa.

a. Sintaks

b. Skimming

c. Sesura

d. Sukat

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

345. Which among the words below has the /sh/ sound?

a. sober

b. leisure

c. shallow

d. salient

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

346. This pertains to the pauses or rests in speech.

a. Pitch

b. Juncture

c. Stress

d. Intonation

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

347. What is the smallest positive number that is a multiple of both 15 and 18?

a. 90

b. 180

c. 75

d.72

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

348. Simplify this (2^-1)(2^2)(2^0).

a. 1

b. 2

c. 4

d. 0

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

349. This court shall have jurisdiction over civil and criminal case involving graft and corrupt practices and such offenses committed by public officers and employees in relation to their offices as may be determined by law.

a. Court of Appeals

b. Regional Trial Courts

c. Sandiganbayan

d. Supreme Court

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

350. Which of the following best describes the science of Ecology?

a. Living things

b. Rocks

c. Life and environment

d. Weather and climate

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

Questions and Answers in General Education (LET 2021)

Following is the list of practice exam test questions in this brand new series:

MCQ in General Education | LET 2021
PART 1: MCQ from Number 1 – 50                Answer key: included
PART 2: MCQ from Number 51 – 100            Answer key: included
PART 3: MCQ from Number 101 – 150           Answer key: included
PART 4: MCQ from Number 151 – 200           Answer key: included
PART 5: MCQ from Number 201 – 250           Answer key: included
PART 6: MCQ from Number 251 – 300           Answer key: included
PART 7: MCQ from Number 301 – 350           Answer key: included
PART 8: MCQ from Number 351 – 400            Answer key: included
PART 9: MCQ from Number 401 – 450            Answer key: included
PART 10: MCQ from Number 451 – 500          Answer key: included

LET REVIEW MATERIALS

DOWNLOAD PDF / PRINT
Print Friendly, PDF & Email
Please do Subscribe on YouTube!

P inoyBIX educates thousands of reviewers and students a day in preparation for their board examinations. Also provides professionals with materials for their lectures and practice exams. Help me go forward with the same spirit.

“Will you subscribe today via YOUTUBE?”

Subscribe

Add Comment

PinoyBIX Engineering. © 2014-2021 All Rights Reserved | How to Donate? | Follow me on Blogarama DMCA.com Protection Status