adplus-dvertising

MCQ in General Education Part 10 | Licensure Exam for Teachers 2021

(Last Updated On: May 1, 2021)

MCQ in General Education Part 10 | Licensure Exam for Teachers 2021

This is the LET Reviewer 2021, Multiple Choice Questions in General Education part 10 as one coverage of Licensure Examinations for Teachers (LET). The exam is divided into two classifications. First is the elementary level exam which covers topics from General Education (GenEd) 40% and Professional Education (ProfEd) 60%. Secondly is the secondary level which covers GenEd 20%, ProfEd 40% and area of specialization 40%. I assume you are looking for a reviewer that will help you achieve your goal to become a professional License teacher very soon. Yes, you are in the right place to make your dream come true. Make sure to familiarize each and every questions to increase the chance of passing the Licensure Examinations for Teachers (LET).

GENERAL EDUCATION (Elementary and Secondary) Coverage

  • ENGLISH (Study and Thinking Skills, Writing in the Discipline, Speech and Oral Communication ,Philippine Literature, Master Works of the World)
  • FILIPINO (Komunikasyon sa Akademikong Filipino, Pagbasa at Pagsulat tungo sa Pananaliksik, Masining na Pagpapahayag)
  • MATHEMATICS (Fundamentals of Math, Plane Geometry, Elementary Algebra, Statistics and Probability)
  • SCIENCE (Biological Science -General Biology; Physical Science- with Earth Science)
  • SOCIAL SCIENCES (Philippine Government New Constitution with Human Rights; Philippine History; Basic Economics, Taxation, Agrarian Reform; Society, Culture with Family Planning; Rizal and Other Heroes; Philosophy of Man; Arts; General Psychology; Information and Communication Technology)

Continue Practice Exam Test Questions Part 10 of the Series

MCQ in General Education Part 9 | Licensure Exam for Teachers 2021

Choose the letter of the best answer in each questions.

451.What is LEAST likely to be function of a trade association?

a. Protecting the reputation of the industry

b. Standardizing types of products

c. Influencing government policy

d. Encouraging completion

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

452. In every society, a certain positions are assigned to individuals on the basis of age, sex, marital status, and other criteria. These patterns are:

a. University accepted and practiced

b. Cultural defined

c. Learned from parents

d. Taught in school

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

453. To be a moral person is to:

a. Known and act upon the “ought to be” and the “ought to do”

b. Be integrated in speech, feelings, thinking and action

c. Be able to follow the dictates of one’s conscience

d. Be acceptable by society

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

454. Which of the following characterizes the behavior pattern of differed gratification?

a. The minority groups

b. The lower class

c. The upper class

d. The middle class

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

455. The El Niño phenomenon which grabbed control of the world’s weather machine is identified by climatologists as:

a. Lack of rains, droughts, crop failure

b. Landslides, flash floods, warm air currents

c. Heavy downpours, tropical storm in some parts of the earth

d. All of these

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

456. A storm or a group which has an excess/deficiency of electrons is called:

a. Proton

b. Molecules

c. Electron

d. Ion

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

457. When lighted, the energy of the alcohol in a lamp is:

a. Transformed from, chemical energy

b. Transformed from chemical to heat

c. Lost while heating is done energy

d. Completely destroyed

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

458. Radium was discovered by:

a. Pierre and Marie Carrie

b. Albrecht Van Haller

c. Joseph John Thomstom

d. Albert Einstein

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

459. Fossils are most likely to be found In:

a. Ocean floor

b. Sedimentary rocks

c. Igneous rocks

d. Metamorphic rocks

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

460. Four circular holes of equal size arranged from top to bottom were cut 2 cm apart into a large plastic bottle. The holes were covered with tape, and the bottle was filled with water. The tape was the removed. Which of the following statements will BEST described the result?

a. The sudden release of water will cause the bottle to collapse

b. Water from each hole will squirt out the same distance from the bottle

c. Water from the op hole will squirt out 0the farthest

d. Water from the bottom hole will squirt out the farthest

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

461. Symbiosis is defined by biologists individuals of different species living together in intimate association, regardless of weather the association is harmful, neutral, or beneficial. All of the following pairs are examples of symbiosis EXCEPT:

a. Human and tapeworms

b. Dogs and fleas

c. Ants and aphids

d. Cats and mice

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

462. “How much money did you bring for shopping?”. Which of the following answer this question?

a. I have some change in my purse.

b. None, but I have a credit card

c. I have P500.00 inside the envelope in my desk

d. All the cash I have was spent at the grocery store yesterday

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

463. Adults acquire new word and experience primarily through –

a. Casual explanation from peers.

b. Formal instruction in school

c. Exposure to their use

d. Use of thesaurus

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

464. A readability mismatch happens when the reading levels of books exceed the reading levels of the students. In this situation, the students experience frustration and they fall short of the expected desired output. A student who finds himself/herself in such a mismatch will likely do which of the following?

a. Present an argument that the selection or story read was not properly written.

b. Write a comprehensive reaction paper regarding the selection or story read.

c. Give an intelligent critique of the selection or story read

d. Manifest an expected and commensurate emotional reaction to the selection or story read

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

465. An electric industrial company has developed a computer program that can use photographs of feces to predict how an unborn child will look like.

a. A computer analyzes facial characteristics from a photograph

b. A computer can predict the looks of future children as well as their parents

c. A computer can choose the right mate and predict the ageing

d. A computer can predict the number of children for newlyweds.

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

466. According the current linguistic theories, which at the following is the best definition of the meaning of a word?

a. Its general, dictionary definition

b. Its objection to which it refers

c. Its corresponding idea in the mind

d. It use is a particular situation

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

467. Teachers have a responsibility for the development of children’s competence is basic concepts and principles of free speech. Therefore, if were children to develop their own voices in a free society, teachers must support participatory democratic experiences in the daily classroom activities through.

a. Consideration for cultural gender differences

b. Concepts and principles of free speech

c. Indoctrination of the principles ]of society

d. Developing children’s citizenship competence

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

468. Kami ang kabataang siyang magiging pagasa ng bayan.

a. Pagtula

b. Pagtatanong

c. Pagtukoy

d. Pasasalamat

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

469. Ikaw naman kasi, nagpahuli ka pa

a. Pagkontrol ng kilos ka pa

b. Paglikha

c. Pagbibigay ng impormasyon

d. Pagbabahagi ng damdamin

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

470. Alin sa mga sumusuno maliban sa isa, ay ilan sa mga akdang pampanitikang nagdala ng maling impluwensya sa buong daigdig.

a. Ang Koran

b. Ang Divina Commedia

c. Ang Banal na Kasulatan

d. Ang Romeo at Julieta

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

471. Alin sa mga sumusunod ang pinakatamang pangungusap?

a. Ang pabrikang pinagtrabahuhan nila malapit sa amin ay bago’t malaki.

b. Ang bago’t malaking pabrikang pinagtrabahuhan nila ay malapit sa amin.

c. Ang pinagtatrabahuhan nilang malpit sa amin a bago’ malaking pabrika

d. Ang pabrikang malapi sa amin, bago’t malaki ay pinagtatrabahuhan nila.

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

472. Alin sa sumusunod ang pinakatamang pangungusap?

a. Nagpapabata ang pulbos sa kutis na Clinique

b. Nagpapabata sa kutis ang pulbos ng Clinique

c. Nagpapabata ng mukha sa kutis ng pulbos na Clinique

d. Nagpapabata sa kutis ng mukha ang pulbos na Clinique

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

473. Piliin ang gawi ng pagsasalita: Kasiyahan ko nang makitang kayo’y nagmamahalan.

a. Pangarap

b. Pagkontrol ng kilos

c. Pagkuha ng impormasyon

d. Pagbabahagi ng damdamin

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

474. Ang kaugnayan ng pagkakapantay kina Burgos, Gomez at Zamora sa panitikang Pilipino ay –

a. Nanatiling masigla ang diwang Pilipino

b. Nakagising saa damdaming makabayan ng mga ]Pilipino

c. Natuong lumabag sa batas at lumaban sa may kapangyarihan ang mga Pilipino.

d. Naimpluwensyahan ang diwa alipin ng mga Pilipino

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

475. Walang tubig kahapon. Ito ay pangungusap na –

a. Walang pandiwa

b. Walang paksa

c. May panaguri

d. May paksa

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

476. A computer system is actually made up of actual physical machines known as –

a. Monitor

b. Hardware

c. Printer

d. Software

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

477. Which of the following gives the sum of the polynomials (a2 + b2 + ab) and (3a2 + 4ab – 2b2)?

a. 4a2 + b2 + 5ab

b. 5a2 + 5b2 = 5ab

c. 3a2 + 5ab – 2b2

d. 4a2 + 5ab – b2

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

478. Of 50 students enrolled in the subject. Curriculum and Instruction 90% took the final examination at the end of the term. Two-thirds of those who took the final examination passed. How many students passed the exam?

a. 33

b. 45

c. 34

d. 30

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

479. A cube is a rectangle solid, the length, width and height of which have the same measure called the edge (e) of the cube. The volume of the cube is found by cubing the measure of the edge. What is the volume of the cube whose edge is 4 cm?

a. 27 cm3

b. 64 cm3

c. 206 cm3

d. 125 cm3

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

480. “While attempting to explain the role of imitation in language acquisition, investigators studied the different aspects of language development. “An inference which parents my make from this passage is that they should –

a. Be concerned when a child imitates their language

b. Should be unconcerned as imitation is too complex

c. Realize that their child’s imitations may reflect several aspects of language acquisition

d. Realize that their talking may over-stimulate their child’s activities

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

481. If function is defined by set of ordered pair (1,2), (2,4), (3,8), (4,16), (5,Y), then the value of Y is –

If n < m and a < b, then ____________

a. n + a > m + b

b. m = b

c. n = a

d. n + a < m + b

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

482. If the scores in a Mathematics test of 45 students are arranged from the highest to the lowest, the 23rd score is the –

a. mean

b. variance

c. median

d. mode

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

483. To find perimeter (P) of a rectangle that has a length of 16 inches and width of 12 inches which of the following equation can be used?

a. P = 2(16)(12)

b. P = (16) + (12)

c. P = 2(16) – (12)

d. P = 2(16 + 12)

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

484. What is the cube root of (32 x 3)?

a. 9

b. 3 x 3

c. 27

d. 3

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

485. A vehicle consumes one liter of gasoline to travel 10 kilometers. After a tune-up, it travels 15% farther on one liter. To the nearest tenth, how many gasoline will it take for the vehicle to travel 230 kilometers?

a. 20.15 liters

b. 23 liters

c. 23.15 liters

d. 20 liters

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

486. Which of the following is the numerical form for “twenty thousand twenty”?

a. 2,020

b. 2,000,020

c. 20,020

d. 20,00020

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

487. How many twenty thousand are there in one million?

a. 100

b. 500

c. 50

d. 1000

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

488. Which of the following statements is TRUE of nuclear fission?

a. The energy process is identical to that which occurs in the sun

b. Energy is obtained by getting nucleus of the atoms to break up o split.

c. After from the lighter atoms is changed into energy

d. Scientists can combine lighter atoms to form heavier atoms.

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

489. The skull of a person increase in size rapidly during –

a. Puberty

b. Babyhood

c. Adolescence

d. Adulthood

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

490. Metabolism and combustion are chemically similar. They both result in the oxidation of some compounds. If completely oxidized which of the following foodstuffs would yield the MOST thermal energy?

a. A cup of ice cream

b. A cup of sugar

c. A cup of milk

d. A cup of flour

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

491. In countries where medical skill and a public understanding about health and disease are wide spread, which of the following changes are evident?

I. Accidental deaths have decreased

II. The communicable disease death rate has decreased

III. Infant mortality has decreased

IV. More people live a full life

V. People live ]long enough to succumb to degenerative disease

a. I, II, III

b. II, III, IV, V

c. I, II, III, IV, V

d. I, II , III, IV

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

492. Which of 0the following parts of the circulatory system carries digested fats away from the intestines?

a. Pancreatic duct

b. Arterial capillaries

c. Pulmonary artery

d. Lacteals

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

493. When water evaporates, it changed into which of the following states?

a. Solid

b. Matter

c. Gaseous

d. Liquid

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

494. Which of the following statement is NOT TRUE about comets?

a. Comets are mostly frozen gases and cosmic dust

b. Comets glow by their own light

c. Comets generally have elongated, elliptical orbits

d. Comets may go around the sun in any direction

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

495. A British physician and bacteriologist, Sir Ronald Ross was awarded the Nobel Prize in medicine for his researches in the –

a. Liquid fuel rocket

b. Prevention of hepatitis

c. Transmission of malaria

d. Control of cholera

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

496. A thermometer measures

a. Energy

b. Heat

c. Pressure

d. Temperature

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

497. Which of the following forms of energy travels in waves?

a. Chemical energy

b. Sound energy

c. Mechanical energy

d. Electrical energy

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

498. The history of the earth has been divided by scientists into eras. Which of the following shows the arrangement of these eras into proper sequence form the oldest to the most recent?

a. Precambrian, Mesozoic, Cenezoic, Paleozoic

b. Paleozaoic, Cenozoic, Precambrian,

c. Cenozoic, Mesozoic, Paleozoic, Precambrian Mesozoic

d. Precambrian, Paleozoic, Mesozoic, Cenozoic

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

499. Which of the following is closes to normal body temperature?

a. 32 degrees F

b. 50 degrees C

c. 212 degrees F

d. 37 degrees C

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

500. A change in the composition of a substance resulting in the formation of a new substance is called.

a. Nuclear change

b. Mechanical change

c. Physical change

d. Chemical change

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

Questions and Answers in General Education (LET 2021)

Following is the list of practice exam test questions in this brand new series:

MCQ in General Education | LET 2021
PART 1: MCQ from Number 1 – 50                Answer key: included
PART 2: MCQ from Number 51 – 100            Answer key: included
PART 3: MCQ from Number 101 – 150           Answer key: included
PART 4: MCQ from Number 151 – 200           Answer key: included
PART 5: MCQ from Number 201 – 250           Answer key: included
PART 6: MCQ from Number 251 – 300           Answer key: included
PART 7: MCQ from Number 301 – 350           Answer key: included
PART 8: MCQ from Number 351 – 400            Answer key: included
PART 9: MCQ from Number 401 – 450            Answer key: included
PART 10: MCQ from Number 451 – 500          Answer key: included

LET REVIEW MATERIALS

DOWNLOAD PDF / PRINT
Print Friendly, PDF & Email
Please do Subscribe on YouTube!

P inoyBIX educates thousands of reviewers and students a day in preparation for their board examinations. Also provides professionals with materials for their lectures and practice exams. Help me go forward with the same spirit.

“Will you subscribe today via YOUTUBE?”

Subscribe

Add Comment

PinoyBIX Engineering. © 2014-2021 All Rights Reserved | How to Donate? | Follow me on Blogarama DMCA.com Protection Status