MCQ in General Education Part 8 | Licensure Exam for Teachers 2021

(Last Updated On: April 9, 2021)

MCQ in General Education Part 8 | Licensure Exam for Teachers 2021

This is the LET Reviewer 2021, Multiple Choice Questions in General Education part 8 as one coverage of Licensure Examinations for Teachers (LET). The exam is divided into two classifications. First is the elementary level exam which covers topics from General Education (GenEd) 40% and Professional Education (ProfEd) 60%. Secondly is the secondary level which covers GenEd 20%, ProfEd 40% and area of specialization 40%. I assume you are looking for a reviewer that will help you achieve your goal to become a professional License teacher very soon. Yes, you are in the right place to make your dream come true. Make sure to familiarize each and every questions to increase the chance of passing the Licensure Examinations for Teachers (LET).

GENERAL EDUCATION (Elementary and Secondary) Coverage

  • ENGLISH (Study and Thinking Skills, Writing in the Discipline, Speech and Oral Communication ,Philippine Literature, Master Works of the World)
  • FILIPINO (Komunikasyon sa Akademikong Filipino, Pagbasa at Pagsulat tungo sa Pananaliksik, Masining na Pagpapahayag)
  • MATHEMATICS (Fundamentals of Math, Plane Geometry, Elementary Algebra, Statistics and Probability)
  • SCIENCE (Biological Science -General Biology; Physical Science- with Earth Science)
  • SOCIAL SCIENCES (Philippine Government New Constitution with Human Rights; Philippine History; Basic Economics, Taxation, Agrarian Reform; Society, Culture with Family Planning; Rizal and Other Heroes; Philosophy of Man; Arts; General Psychology; Information and Communication Technology)

Continue Practice Exam Test Questions Part 8 of the Series

MCQ in General Education Part 7 | Licensure Exam for Teachers 2021

Choose the letter of the best answer in each questions.

351. Army men who are rescued from insurgent kidnap undergo medical check-up. Why is this done?

a. To protect the prisoner from further harassment

b. To avoid relapses from illness while in hiding

c. To determine the physical and mental state of the army man

d. To determine the loyalty of this army man

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

352. The reporter was accused in court because of his story. The story was ______.

a. A tainted with malice

b. A narration of facts

c. To personal to take

d. Full of distorted facts

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

353. The menace of drugs has affected the Philippines economy greatly. Which id these drugs are found most destructive to one’s brain?

a. Opium

b. Marijuana

c. Methyl salicilate

d. Shabu

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

354. Miss Victoria has many children. Her husband decided to send there to Manila and seek jobs. The eldest child is only 16 years old. What right is violated by the father?

a. Right of family to family living wage

b. Right to education

c. Right of the children to work and exploitation

d. Right of the children to assistance, proper care and attention

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

355. A prisoner was made to confess of his guilt. A lawyer of the respondent was present in the confession. What was violated?

a. The confession was without due consultant

b. The prisoner was approached properly

c. The prisoner should have a lawyer of his choice

d. The choice of the lawyer was made by the accuser

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

356. The hostage victims were heard asking the rescuers to hold on to the fort. What was the message?

a. Disregard the peace negotiation

b. Rescues them fast and early

c. Surrender in arms

d. Keep on with the fight

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

357. When do doctors declare dengue fever as an epidemic?

a. When every one is suffering from a cold

b. When two are hospitalized from the neighborhood

c. When the proportion of patients reach at least 15% of the population

d. When every household of fine houses are sick with high fever

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

358. Parents are worried about student’s interest in interment. What is the most safeguard?

a. Check on learners interest while surfing

b. Allow internet only after classes

c. Supervise Internet use with parents consent

d. Allow students use of Internet instead of using library books

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

359. Families of OFW meet a lot of conflict. How does the government address this?

a. Increase insurance benefits

b. Encourage more opportunities for OFW

c. Provide scholarship for husband left behind to study

d. Creation of skills development centers for OFW

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

360. How does the Department of Science and Technology assure quality science teaching in secondary schools?

a. Open up science high school in every province

b. Share researches and distributes equipment to schools

c. Carry one science fair every year

d. Maintain a scholarship grant for deserving science and mathematics teachers.

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

361. Which illustrates the spirit of non-violence?

a. The act to submit oneself to the will of the powers that be

b. The move towards a gunless society

c. The use of strike as a bargaining power

d. The act to be quiet to preserve peace

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

362. With the Cold War in mind, which does NOT belong?

a. Dialogue

b. Competition

c. Tension

d. Conflict

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

363. Drug addiction, neurosex, and other psychological illness are indicators of ____.

a. Progress in medical science

b. Inner peacelessness

c. Fast pace and industrialization

d. Rapid modernization in society

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

364. Which body of the United Nations has peace among as its major responsibility?

a. Trusteeship Council

b. General Assembly

c. International Court of Justice

d. Security Council

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

365. What do we have in common with the beasts?

a. Our intelligence

b. Our manner of survival

c. Our material body

d. Our freedom

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

366. “Be honest livening if others are not. Be honest even if others cannot. “What do these statements imply?

a. Honesty remains a value even if nobody values it

b. Honesty does not pay

c. Filipinos seem not to value honesty anymore

d. Honestly is truly a value only if people possess and live by it.

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

367. Values that are essential must be preferred over those that are accidental? Which illustrate this?

We prefer _______.

a. Money over sense of fulfillment

b. Health over beauty

c. Pleasure over money

d. Beauty over achievement

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

368. What is meant by the statement: Values are absolute?

Values are ________.

a. Reflection on the moral thing to do

b. Discussion on what is good to do

c. Strengthening of the will

d. Conducting seminars on values education

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

369. To be ethical and moral what is the best thing to do?

a. Reflection on the moral thing o do

b. Discussion on what is good to do

c. Strengthening of the will

d. Conducting seminars on values education

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

370. Honey is extracted from bees. To ensure a supply of honey for food and medicine, what has been resorted to lately?

a. Culture honey bees for propagation

b. Encourage bee farm is chosen areas

c. Gather –honey from the forest

d. Discourage the use of pesticides in honey farm

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

371. Which is the greatest value according to the teachings of Karl Marx?

a. Health

b. Pleasure

c. Elimination of selfish desires

d. Absolute equality

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

372. Which expresses the polynomial in the following?

a. 2x + 4x – 3

b. xy – x – 6

c. x – x + 9 – 3x + 10x

d. x – 4x + 2x – x + 2

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

373. The weather report a temperature of 29°C in the morning and 35.5°C at two 0’oclock in the afternoon. How many degrees higher was

a. 5.8°C

b. 5.5°C

c. 6.5°C

d. 4.5°C

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

374. Why are the Filipino overseas worker considered modern time heroes?

a. They became broad minded, skilled and economically stable

b. They have stabilized Philippine economy

c. They come home ready to feast their townmates and friend’s

d. They sacrifice all-the family and economies just to improve their quality of life

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

375. The volume of a gas is inversely proportional to its pressure. When the pressure is 30 cm of mercury, the volume is 600 cubic cm. Find the pressure when the volume is 259 cm.

a. 12.5 cm of mercury

b. 28 cm of mercury

c. 72 cm of mercury

d. 65 cm of mercury

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

376. The report from congress registered rejection of the proposed bill. This means _____.

a. Some changed parties

b. Some proved their lack of cooperation

c. Some favored the leadership

d. The majority failed to get the group support

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

377. A young girl left her baby at the household of a monastery. The child grew with up without knowing her mother and father. What right is deprived of the child?

a. Right to freedom of choice

b. Right to assert individuality

c. Right to quality education

d. Right to life

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

378. Form a sentence from these words.

1. The senator

2. As a legislator

3. Although he raised his voice

4. Accepted several amendments

Which is the best arrangement?

a. 2,1,4,3

b. 4,3,2,1

c. 1,2,3,4

d. 2,1,3,4

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

379. A swimming contest is held in a four lane swimming pool of 50 meter long. The contest is for the 200 meter. How many times will each swimmer run in this contest?

a. 10 times

b. 16 times

c. 5 times

d. 4 times

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

380. There are many cases of abuse on Filipino contract workers. Where can these workers seek justice and redress?

a. International Court of Justice

b. Department of Labor and Employment

c. Philippine Supreme Court

d. DOJ and Foreign Affairs Consulate Office in the Foreign country

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

381. Quality of education they say is:

a. Every citizen’s accounting task

b. Everyone’s responsibility

c. Everybody’s concern at times

d. Every parent’s and teachers responsible task

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

382. Only 682 examinees passed in a Nurse Licensure Examination out of 2550 examinees. What is the passing percentage?

a. 26%

b. 26.7%

c. 26.8%

d. 26.5%

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

383. To assure healthy banking industry, the Bangko Central has encouraged.

a. Bank tie up with foreign banks

b. Bank Merger

c. Bank Closure and Declared bankruptcy

d. Selling of Stocks to interested buyers

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

384. The Department of Agriculture noted that only 1/3 of the palay produced are used to advantage. What measure was adapted to save observed harvest wastage?

a. Rice miling process

b. Palay-drying and storage

c. Rice Transplanting method

d. Palay Exchange and Marketing

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

385. In order to avoid unnecessary stress in the ARRM election, what measure under taken lately the government?

a. Maintained a status quo on personnel

b. Allowed a reorganization of the structure

c. Postponed the election to a later data

d. Started a motion for recall with the Comelec

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

386. A couple was just married when the groom is three scores older the bride. How old is the bride is she is one score younger?

a. 20 years

b. 40 years

c. 50 years

d. 30 years

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

387. Children in upland places are found affected by enlarged goiter. Which of this situation may he this group of children?

a. Add iron to diet

b. Add iodized salt to diet

c. Expose the children to ultraviolet rays

d. Add iodine drops to diet

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

388. What word is not properly spelled and used in these sentenced?

a. There were confusions on admission

b. There were commission on the fare

c. There as confusion on directions

d. There was confusion in the plane

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

389. The Bible goes for parallelism. It says “Blessed are the poor in spirit, for theirs is the kingdom of heaven”. This means

a. Heaven is not only for the rich but also for the poor man

b. Poor spirit can be open gate to heaven

c. Poorness in spirit it is not a way to hell

d. The poor can become rich

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

390. At the Philippine General Hospital, doctors reported on the abandoned patients. This means:

a. The patients do not permanent address

b. The patients cannot afford to pay their bill

c. The patients are left by doctors

d. The patients are left behind by relatives

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

391. The death of men in the mine was caused by:

a. Suffocation

b. Lethal smell

c. Erosion

d. Darkness

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

392. “A time patient is indefatigable in promoting political truth”. The question means

a. A hero practices political truth

b. Patriots are brave and cunning

c. Patriots are rich truthful

d. Patriots forget selves to serve others

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

393. Ano ang tawag sa mga titik batay sa bigkas ng Ingles?

a. Alivata or baybayin

b. Alpabetong Filipino

c. Alphabetong Romano

d. Alpabetong Pilipino

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

394. Ang sabi Romula sa isa niyang akda, ang Pilipino ay dugong maharlika.

Ano ang kahulugan.

a. Ang Pilipino ay sadyang matatag ang budhi

b. Ang Pilipino ay nanggaling sa malayang lahi

c. Ang Pilipino ay madaling maipagbili at mabola

d. Ang Pilipino ay di purong Pilipino

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

395. Ang Tagalog ang naging opisyal na wika ng Pilipinas dahil sa:

a. Saligang batas ng 1986

b. Saligang batas ng 1973

c. Saligang batas ng 1935

d. Saligang batas ng Malolos

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

396. Di katakataka na ilang pulis a hinihiling kasangkot sa pagpalaganap ng krimen.

Ano ang kahulugan ng kasangkot?

a. Kabalikat

b. Kabilang

c. Kasabwat

d. Kasama-sama

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

397. Ang di niya makalimutan ay isang ____ ng anak niya bago umalis pa Amerika.

a. Pagaako

b. Paako

c. Paaako

d. Pangako

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

398. Ang swimming pool is an equilateral triangle in shape. One side is 11 meters. How many meters are needed to enclose he pool?

a. 55 meters

b. 45 meters

c. 44 meters

d. 33 meters

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

399. Water is rationed in a village every other day. The truck tanks deliver 8 tons of water to 10 houses. How many tons of water was delivered in 4 days o each house by the agent?

a. 3.2 tons

b. 320 tons

c. 40 tons

d. 80 tons

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

400. Mrs. Alice’s bathroom has to be covered with tiles. The edge of the bathroom needs a rubberize tile. If the tub is 2.3 meters long and 1.8 wide, how many meters of rubberized tiles are required?

a. 9.2 meters

b. 8.2 meters

c. 4.6 meters

d. 2.3 meters

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

DOWNLOAD PDF / PRINT
Print Friendly, PDF & Email
Please do Subscribe on YouTube!

P inoyBIX educates thousands of reviewers and students a day in preparation for their board examinations. Also provides professionals with materials for their lectures and practice exams. Help me go forward with the same spirit.

“Will you subscribe today via YOUTUBE?”

Subscribe

Add Comment

PinoyBIX Engineering. © 2014-2020 All Rights Reserved | How to Donate? | Follow me on Blogarama | Jabeetee Shop DMCA.com Protection Status