adplus-dvertising

MCQ in General Education Part 6 | Licensure Exam for Teachers 2021

(Last Updated On: May 1, 2021)

MCQ in General Education Part 6 | Licensure Exam for Teachers 2021

This is the LET Reviewer 2021, Multiple Choice Questions in General Education part 6 as one coverage of Licensure Examinations for Teachers (LET). The exam is divided into two classifications. First is the elementary level exam which covers topics from General Education (GenEd) 40% and Professional Education (ProfEd) 60%. Secondly is the secondary level which covers GenEd 20%, ProfEd 40% and area of specialization 40%. I assume you are looking for a reviewer that will help you achieve your goal to become a professional License teacher very soon. Yes, you are in the right place to make your dream come true. Make sure to familiarize each and every questions to increase the chance of passing the Licensure Examinations for Teachers (LET).

GENERAL EDUCATION (Elementary and Secondary) Coverage

  • ENGLISH (Study and Thinking Skills, Writing in the Discipline, Speech and Oral Communication ,Philippine Literature, Master Works of the World)
  • FILIPINO (Komunikasyon sa Akademikong Filipino, Pagbasa at Pagsulat tungo sa Pananaliksik, Masining na Pagpapahayag)
  • MATHEMATICS (Fundamentals of Math, Plane Geometry, Elementary Algebra, Statistics and Probability)
  • SCIENCE (Biological Science -General Biology; Physical Science- with Earth Science)
  • SOCIAL SCIENCES (Philippine Government New Constitution with Human Rights; Philippine History; Basic Economics, Taxation, Agrarian Reform; Society, Culture with Family Planning; Rizal and Other Heroes; Philosophy of Man; Arts; General Psychology; Information and Communication Technology)

Continue Practice Exam Test Questions Part 6 of the Series

MCQ in General Education Part 5 | Licensure Exam for Teachers 2021

Choose the letter of the best answer in each questions.

251. The process of comparing one quantity with corresponding standard is called ______ .

a. Measurement

b. Formulation

c. Interpolation

d. Extrapolation

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

252. Matter is anything that has ______.

a. Weight and volume

b. Mass and volume

c. Weight and mass

d. Mass and shap

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

253. A student walks from home to school 3 blocks away and then returns home for lunch. After lunch, he goes back to school. His total displacement is _______ .

a. 0 block

b. 3 block

c. 6 blocks

d. 9 blocks

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

254. What property of matter is involved in the sign, “Fasten Your Seat Belt”?

a. Impenetrability

b. Inertia

c. Acceleration

d. Interaction

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

255. Which of the following situations is true as a boat moves from salty sea to fresh water river?

a. It sinks deeper.

b. It floats higher.

c. It stays at the same level.

d. It moves faster.

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

256. Which of the following is conserved when a pendulum is swinging?

a. Mass

b. Momentum

c. Energy

d. Weight

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

257. Which statement best explains why ice is a good refrigerant ?

a. It cools by evaporation.

b. It absorbs heat while melting.

c. It conducts heat quickly.

d. It does not melt inside the refrigerator.

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

258. An object becomes positively charge if it _________ .

a. gains protons

b. gains electron

c. loses protons

d. loses electrons

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

259. The force that holds the atoms and molecules together to form larger bodies is known as

a. Gravitational force

b. Electromagnetic force

c. Weak nuclear force

d. Strong nuclear force

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

260. What is the maximum number of electrons that can be accommodated in n = 4?

a. 2

b. 8

c. 16

d. 32

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

261. It is characterized by shared experiences and mutual responsibilities.

a. Gesellschaft

b. Gemeinchaft

c. Enculturation

d. Acculturation

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

262. It features the exchange of goods, money and services .

a. Gesellschaft

b. Gemeinchaft

c. Enculturation

d. Acculturation

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

263. The longest revolt in the Philippine History is called the ______ .

a. Dagohoy revolt

b .Diego Silang revolt

c. Gabriela Silang revolt

d. Palaris revolt

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

264. Violation of human rights is a violation of the _____ of persons.

a. dignity

b. intelligence

c. emotions

d. freedom

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

265. What is the foundation of genuine peace and reconciliation?

a. Joy

b. Confrontation

c. happinness

d. Social justice

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

266. What was our government under the 1935 constitution ?

a. Revolutionary

b. Monarchy

c. Commonwealth

d. Military

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

267. What values are being promoted by the Philippine Government when it launched the “Juan Time” project in 2011 ?

a. Punctuality

b. Austerity

c. Palabra de Honor

d. Close family ties

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

268. If you seeing your ways of doing things as the right way and everybody else`s as the wrong way, you tend to have the the attitude called

a. Cultural relativism

b. Ethical relativism

c. Ethnocentrism

d. Xenophobia

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

269. It refers to any liability to pay money arising out of a contract , express or implied.

a. Poll tax

b. Tax

c. Debt

d. Debtors

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

270. He coined the term “survival of the fittest.”

a. August Comte

b .Karl Marx

c. Herbert Spencer

d. Arnold Toynbee

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

271. The biologist who probably first used the term “cell” was ______.

a. Hooke

b. Browne

c. Leeuwenhoek

d. Schleiden

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

272. The following means help in controlling floods , except

a. Reforestation

b. Deforestation

c. Crop rotation

d. Construction of flood ways

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

273. Farmers add commercial fertilizers to the soil to ______ .

a. Speed up the decay of bacteria

b. Add mineral content

c. Activate the growth of earthworms

d. Enhance the growth of the roots

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

274. What phylum classification is the transmitter of dengue?

a. Arthropoda

b. Hemichordate

c. Echinodermata

d. Annelida

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

275. A col-blooded animals is one that _______ .

a. lacks red corpuscles

b. lacks white corpuscles

c. has a variable body temperature

d. has fixed body temperature

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

276. Which of the following organisms is included in the kingdom Plantae?

a. Magnolidae

b. Fungi

c. Protozoa

d. Prokaryotes

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

277. The molecule that allows plants to capture energy from the sun is the ______ .

a. ATP

b. carbon dioxide

c. chlorophyll

d. sugar

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

278. What do you call the natural environment where a certain organism lives and thrives?

a. Community

b. Habitat

c. Country

d. Ecosystem

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

279. Ang gintong panahon ng Panitikan ng Pilipinas ay ang panahon ng _______ .

a. Amerikano

b. Hapones

c. Kastila

d. Kontemporaryo

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

280. Ang may-akda ng tulang “Ako Ang Daigdig”.

a. Alejandro Abadilla

b. Jose Corazon de Jesus

c. Aurelio Tolentino

d. Amado Hernandez

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

281. The local basketball players were supported by Fil-American imports . this group _____ efforts.

a. Complicated the team

b. Complimented the team

c. Complemented the team

d. completed the team

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

282. Did you understand her response to the judges? Here`s the answer.

a. Not very

b. Not really

c. Certainly

d. On the other hand

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

283. I have but one life to give and I am willing to give it to my country ,not everyone is given this chance. Justice Abad Santos answered the Japanese soldiers. This finds an equivalent in valor of :

a. Jose Rizal

b. Marcelo del Pilar

c. Pre.Aquino

d. Governor Aguinaldo

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

284. The human Body temperature is

a. 37°F

b. 98.4°F

c. 104°F

d. 445°F

View Answer:

Answer: Option B

Explanation: Some studies have shown that the “normal” body temperature can have a wide range, from 97°F (36.1°C) to 99°F (37.2°C).

285. The ratio between the length and the breadth of a rectangular park is 3 : 2. If a man cycling along the boundary of the park at the speed of 12 km/hr completes one round in 8 minutes, then the area of the park (in sq. m) is:

a. 15360

b. 153600

c. 30720

d. 307200

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

286. Your father isn’t working anymore, _____?

a. is he

b. isn’t he

c. has he

d. hasn’t he

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

287. Which among the sound below is a voiceless sound?

a. /dz/

b. /g/

c. /z/

d. /sh/

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

288. All of the following are examples of input devices EXCEPT

a. scanner

b. mouse

c. printer

d. keyboard

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

289. _______ is data that has been organized or presented in a meaningful way .

a. A process

b. Information

c. Software

d. Storage

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

290. _______ is the heart of the computer and this is where all the computing is done .

a. Keyboard

b. Monitor

c. CPU

d. printer

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

291. Which element in the periodic table has the symbol Ca ?

a. Cadmium

b. Calcium

c. Carbon

d. Californium

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

292. Ions are formed by _______ .

a. gaining or losing electrons

b. gaining or losing protons

c. sharing protons

d. sharing electrons

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

293. All of the following are characteristics of metals, except _______ .

a. good conductor

b. brittleness

c. malleability

d. ductility

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

294. In flame test, what is the color of the flame if there is a presence of boron in a solution?

a. Brick red

b. Yellow gold

c. Royal blue

d. Bright green

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

295. The chemical reaction that releases heat energy during the process is called _______ .

a. Endothermic reaction

b. Exothermic reaction

c. Synthesis reaction

d. Decomposition

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

296. Which of the following is an example of a chemical change?

a. Melting of candle

b. Rusting of iron

c. Dissolving sugar

d. Boiling of water

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

297. A change in state from solid to gas without passing the liquid state is called _____ .

a. Solidification

b. Evaporation

c. condensation

d. sublimation

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

298. Which warning label indicates a chemical property of the material being labeled?

a. Fragile

b. Handle with care

c. Shake well

d. Flammable

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

299. Which scientist paved the way for modern exploration by advancing the theory that planets revolve around the sun?

a. Ptolemy

b. Aristotle

c. Copernicus

d. Harvey

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

300. The Philippines lies in the region where many volcanoes are active. This region is known as _____.

a. Wheel of Fire

b. Ring of fire

c. Volcanic Rim

d. Archipelagic Fault Line

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

Questions and Answers in General Education (LET 2021)

Following is the list of practice exam test questions in this brand new series:

MCQ in General Education | LET 2021
PART 1: MCQ from Number 1 – 50                Answer key: included
PART 2: MCQ from Number 51 – 100            Answer key: included
PART 3: MCQ from Number 101 – 150           Answer key: included
PART 4: MCQ from Number 151 – 200           Answer key: included
PART 5: MCQ from Number 201 – 250           Answer key: included
PART 6: MCQ from Number 251 – 300           Answer key: included
PART 7: MCQ from Number 301 – 350           Answer key: included
PART 8: MCQ from Number 351 – 400            Answer key: included
PART 9: MCQ from Number 401 – 450            Answer key: included
PART 10: MCQ from Number 451 – 500          Answer key: included

LET REVIEW MATERIALS

DOWNLOAD PDF / PRINT
Print Friendly, PDF & Email
Please do Subscribe on YouTube!

P inoyBIX educates thousands of reviewers and students a day in preparation for their board examinations. Also provides professionals with materials for their lectures and practice exams. Help me go forward with the same spirit.

“Will you subscribe today via YOUTUBE?”

Subscribe

Add Comment

PinoyBIX Engineering. © 2014-2021 All Rights Reserved | How to Donate? | Follow me on Blogarama DMCA.com Protection Status