adplus-dvertising

MCQ in Technology and Livelihood Education Part 4 | LET 2021

(Last Updated On: July 2, 2021)

MCQ in Technology and Livelihood Education Part 4 | LET 2021

This is the LET Reviewer 2021, Multiple Choice Questions in Technology and Livelihood Education Part 4 (TLE) as one coverage of Licensure Examinations for Teachers (LET). The exam is divided into two classifications. First is the elementary level exam which covers topics from General Education (GenEd) 40% and Professional Education (ProfEd) 60%. Secondly is the secondary level which covers GenEd 20%, ProfEd 40% and area of specialization 40%. I assume you are looking for a reviewer that will help you achieve your goal to become a professional License teacher very soon. Yes, you are in the right place to make your dream come true. Make sure to familiarize each and every questions to increase the chance of passing the Licensure Examinations for Teachers (LET).

Area of Specialization Coverage

Area of specialization refers to the majorship or the specific field that BSED graduate will handle:

  • ENGLISH
  • BIOLOGY
  • CHEMISTRY
  • VALUES
  • MATH
  • FILIPINO
  • SOCIAL STUDIES
  • MUSIC, ART, PHYSICAL EDUCATION, and HEALTH or MAPEH
  • TECHNOLOGY and LIVELIHOOD EDUCATION
  • AGRICULTURE AND FISHERY ARTS

Continue Practice Exam Test Questions Part 4 of the Series

MCQ in Technology and Livelihood Education Part 3 | Licensure Exam for Teachers 2021

Choose the letter of the best answer in each questions.

151. With which trait is an entrepreneur able to withstand the troubles that come with a starting business?

A. Perseverance

B. Ambition

C. Creativity

D. Enthusiasm

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

152. Which general function or market involves the physical meeting point for buyers and seller at the point of production or via some other means of communication?

A. Specific functions

B. Exchange functions

C. Physical functions

D. Facilitating functions

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

153. Which types of marketing functions enables the actual flow of commodities through space and time producers to consumer and their transformation to desirable to the consumer?

A. Specific functions

B. Exchange functions

C. Physical functions

D. Facilitating functions

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

154. From a societal view point, which of the following statements about marketing objective is NOT true?

A. Assist in the efficient allocation of resources

B. create wealth and promote economic growth

C. improve income distribution among different sectors of the economy

D. Maintain instability of supply and demand for marketed goods

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

155. Which is considered a vehicle for information target market about the enterprise and the products or services?

A. Product

B. Price

C. Place

D. Promotion

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

156. At the stage of marketing effort does an entrepreneur concentrate on targeting a new market of buyer and talking market share from competitions by price cutting or relaunching the product?

A. introduction

B. growth

C. place

D. Decline

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

157. Which of the following is NOT appropriate in running a small-scale business?

A. keeping clear records

B. verifying profit and loss

C. Managing cash flow

D. Distribution channel

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

158. Which marketing channel operates with capital owned directly by the operators and their partners. Or in some cases by shareholders?

A. Co-operatives

B. Independent, locally-based private enterprise

C. Marketing board and other state enterprises

D. Transitional companies

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

159. At which stage of product life cycle must an entrepreneur decide whether she wants to try to rejuvenate the product by inventing in development and aggressive marketing or to quietly admit and exit the market?

A. introduction

B. growth

C. place

D. Decline

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

160. A marketing mix that can have both tangible and intangible aspects and is the thing you offer to satisfy you customer wants and needs is _______ .

A. product

B. packaging

C. price

D. promotion

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

161. Which term refers to mathematical business decision that makes orderly delineated sequences of mathematical operatives that leads to a solution?

A. Conceptual model

B. Quantitative model

C. Algorithms

D. Decision

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

162. Every day we have to calculate the discounted of shopping mall, allocate how much food and shopping and when we get a loan from the bank we calculate the interest. This simply means we need _______ .

A. money

B. calculation

C. mathematics

D. percentage

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

163. Which is also known as Quantitative Finance that is concerned with financial markets and taking observed market prices as inputs?

A. Mathematical in marketing

B. Mathematical finance

C. Net Income Report

D. Income statement

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

164. What financial reports reflects the net income sales?

A. Statement of Cash flow

B. Balance Sheet

C. Net income report

D. Income Statement

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

165. What is the remainder after all the expenses have been deducted from revenues?

A. Repair income

B. Gross income

C. Net income

D. Service income

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

166. On what financial statements are assets that are used in the operation of business found?

A. Income statement

B. Statement of owners Capital

C. Balance sheet

D. Statement of Cash low

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

167. The sum of all the expenses from the operation of the business can be found on the ______ .

A. balance sheet

B. statement of cash flow

C. income statement

D. Statement of owners capital

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

168. To which financial reports are Liabilities and capital added?

A. Statement of cash flow

B. Statement of owners of owners capital

C. income statement

D. Balance sheet

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

169. What financial statement shows all the received cash from both ongoing operations and external investments sources?

A. Statement of cash flow

B. Statement of owners of owners capital

C. income statement

D. Balance sheet

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

170. The earning power of the business firm is reported on the _______ .

A. Balance sheet

B. income statement

C. Statement of cash flow

D. Statement of owners of owners capital

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

171. The balance sheet provides the information about _______ .

A. all the sales of the firm

B. all the expenses of the firm

C. list of cash received and payments of the firm

D. list of all assets of the firm

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

172. Recording the increase of income of a Computer Repair Shop should be written on the ______ column.

A. Asset

B. Income

C. Credit

D. Debit

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

173. In journalizing the, owner’s withdrawal from his firm should be written on the ________.

A. capital

B. debit

C. credit

D. expenses

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

174. When a business purchased computer set worth P, 65,000.00 for the office; debit computer set, P65,000.00; credit is _______ .

A. Accounts payable, P 65,000.00

B. Capital, P 65,000.00

C. Computer set expenses P 65,000.00

D. Cash P 65,000.00

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

175. Ms. Alien receives her payment from tutorial of Mrs. Yap’s son; debit cash credit, ______ .

A. payment

B. cash

C. fee

D. assets

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

176. Mr. Albert Patac bought and invested coffee Vending Machine worth P35,000.00. Debit machine; machine credit _______ .

A. Cash P 35,000.00

B. A Patac, capital P 35,000.00

C. Asset P 35,000.00

D. Expenses, P35,000.00

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

177. Purchased office supplies and equipment on credit card are ________ .

A. debit office, supplies, credit cash

B. debit office supplies, credit accounts payable

C. debit office supplies and equipment, credit cash

D. debit office supplies and equipment, credit accounts payable

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

178. To find the current liability, one must look at the _______ .

A. mortage payable

B. loans payable

C. bonds payable

D. salaries

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

179. The resources that s firm acquires through creditors is called ________ .

A. liability

B. capital

C. assets

D. income

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

180. Business owned that will be due not to exceed a year is referred to as ________ .

A. current asset

B. current liability

C. fixed asset

D. fixed liability

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

181. Which is owed by the business that requires prompt payment?

A. Non-current liability

B. Non-current asset

C. fixed asset

D. fixed liability

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

182. Which refers to a business obligation that requires 15 months of payment?

A. Current liability

B. long-term liability

C. current asset

D. current liability

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

183. Which of these terms best applies to current asset?

A. Account receivable

B. Account payable

C. Notes receivable

D. Notes payable

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

184. What is an example of non-current assets?

A. Prepaid expenses

B. Cash in the bank

C. Accounts receivable

D. Properties and equipment

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

185. What are resources owned for the operation of the business?

A. assets

B. liability

C. capital

D. expenses

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

186. Some resources of the firm acquired their asset through obligation. What does this refer to?

A. Expenses

B. Assets

C. Liability

D. capital

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

187. After a month, Mr. Patac was able to get all coins he earned form his coffee vending machine worth P 11, 755.00 and paid his water bill P 750.00 and electricity P 1,300.00.

A. P 9,705.00

B. P 10, 455.00

C. P 11, 755.00

D. P. 11, 005.00

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

188. How much is the net sales of Mr. Patac after a month of his business?

A. P 11, 005.00

B. P 10, 455.00

C. P 9,705.00

D. P 11, 755.00

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

189. Mr. Patac bought motorcycle worth P 72,000.00 to monitor his expanding coffee vending machine business. After five (5) years, the said motorcycle will become P 15,000.00 value. How much is he going to set aside per month for depreciation?

A. P 57,000.00

B. P 11,400.00

C. P 950.00

D. P 850.00

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

190. Giving 10% depreciation for the 5 additional units of coffee Vending machine that is worth P 35,000.00 each. How much is the depreciation cost of each machine?

A. P 17,000.00

B. P 3,500.00

C. P 4,250.00

D. P 1,750.00

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

191. What is the term that describes the total of cash, plus purchase, plus the customers obligation to the business?

A. Assets

B. Inventory

C. Profit

D. liability

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

192. Which term refers to gross increase in owner’s equity arising from increase in assets received in exchange for the delivery of goods or services to customers?

A. Assets

B. liability

C. income

D. expenses

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

193. Which term refers to decreases in owner’s equity that increases because goods or service are delivered to customers?

A. Profit

B. Expenses

C. Earnings

D. Revenue

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

194. Which is considered to be the best way to assess entrepreneurial project or business ventures?

A. environmental analysis

B. SWOT analysis

C. competition analysis

D. PEST analysis

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

195. An analysis that provides the details for opportunities and threats of a business to make batter decision regarding marketing plan is termed ______.

A. environmental analysis

B. SWOT analysis

C. competition analysis

D. PEST analysis

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

196. The acronym SWOT stands for _____ .

A. Strengths-Weaknesses-Option-Threats

B. Strengths-Weaknesses-Opportunity-Testing

C. Strengths-Weaknesses- Operations-Tactics

D. Strengths-Weakness-Opportunities-Threats

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

197. Which question is asked at the first stage in the marketing planning process of an enterprise?

A. Where are we now?

B. Where are we heading?

C. Are we on course?

D. Where would we like to be?

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

198. Which of these stages is the final stage in the marketing planning process flow chart?

A. Control

B. Marketing planning

C. Setting marketing objectives

D. Setting the product price

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

199. An entrepreneur might select a target market probably because the target market _____ .

A. is attractive to the business and matches its supply capabilities

B. is large and well-served with existing products

C. is fully understood by the entrepreneur

D. has a proven track record for buying product

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

200. A carefully thought structured formal commercial report that is extraordinarily well documented and clearly written to safe any wastage of further investments project is called ______.

A. portfolio

B. business plan

C. resume

D. feasibility

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

Questions and Answers in Technology and Livelihood Education (LET 2021)

Following is the list of practice exam test questions in this brand new series:

MCQ in Technology and Livelihood Education | LET 2021
PART 1: MCQ from Number 1 – 50                Answer key: included
PART 2: MCQ from Number 51 – 100            Answer key: included
PART 3: MCQ from Number 101 – 150           Answer key: included
PART 4: MCQ from Number 151 – 200           Answer key: included
PART 5: MCQ from Number 201 – 250           Answer key: included
PART 6: MCQ from Number 251 – 300           Answer key: included
PART 7: MCQ from Number 301 – 350           Answer key: included
PART 8: MCQ from Number 351 – 400            Answer key: included
PART 9: MCQ from Number 401 – 450            Answer key: included
PART 10: MCQ from Number 451 – 500            Answer key: included

DOWNLOAD PDF / PRINT
Print Friendly, PDF & Email
Please do Subscribe on YouTube!

P inoyBIX educates thousands of reviewers and students a day in preparation for their board examinations. Also provides professionals with materials for their lectures and practice exams. Help me go forward with the same spirit.

“Will you subscribe today via YOUTUBE?”

Subscribe

Add Comment

PinoyBIX Engineering. © 2014-2021 All Rights Reserved | How to Donate? | Follow me on Blogarama DMCA.com Protection Status