adplus-dvertising

MCQ in Technology and Livelihood Education Part 7 | LET 2021

(Last Updated On: July 2, 2021)

MCQ in Technology and Livelihood Education Part 7 | LET 2021

This is the LET Reviewer 2021, Multiple Choice Questions in Technology and Livelihood Education Part 7 (TLE) as one coverage of Licensure Examinations for Teachers (LET). The exam is divided into two classifications. First is the elementary level exam which covers topics from General Education (GenEd) 40% and Professional Education (ProfEd) 60%. Secondly is the secondary level which covers GenEd 20%, ProfEd 40% and area of specialization 40%. I assume you are looking for a reviewer that will help you achieve your goal to become a professional License teacher very soon. Yes, you are in the right place to make your dream come true. Make sure to familiarize each and every questions to increase the chance of passing the Licensure Examinations for Teachers (LET).

Area of Specialization Coverage

Area of specialization refers to the majorship or the specific field that BSED graduate will handle:

  • ENGLISH
  • BIOLOGY
  • CHEMISTRY
  • VALUES
  • MATH
  • FILIPINO
  • SOCIAL STUDIES
  • MUSIC, ART, PHYSICAL EDUCATION, and HEALTH or MAPEH
  • TECHNOLOGY and LIVELIHOOD EDUCATION
  • AGRICULTURE AND FISHERY ARTS

Continue Practice Exam Test Questions Part 7 of the Series

MCQ in Technology and Livelihood Education Part 6 | Licensure Exam for Teachers 2021

Choose the letter of the best answer in each questions.

301. Fifty millimeters length of a piece of lumber is how many decimeters?

A. 5

B. 0.05

C. 0.005

D. 0.5

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

302. How tall is a ten – meter building in inches?

A. 3.937

B. 39.37

C. 393.7

D. 3,937

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

F

303. A carpenter wants to measure long distances. Which tool is appropriate?

A. Ruler

B. level

C. Plum bob

D. pull push rule

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

304. A carpenter wants to mark very rough objects. Which tool is appropriate?

A. Chalk line

B. extension rule

C. level

D. border line

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

305. A carpenter wants to obtain vertical line. Which tool is appropriate?

A. Ruler

B. level

C. Plum bob

D. pull push rule

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

306. A carpenter wants to cut lumber across the grain. Which tool is appropriate?

A. crosscut saw

B. Rip cut saw

C. back saw

D. hack saw

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

307. A carpenter wants to fasten and remove nails. Which tool is appropriate?

A. hammer

B. Ball-pen hammer

C. Claw hammer

D. sledge hammer

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

308. A carpenter wants to smoothen wood surface. Which tool is appropriate?

A. File

B. sand paper

C. back saw

D. Plane

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

309. A mason wants to create a smooth finish of concrete after floating. Which tool is appropriate?

A. brick hammer

B. concrete trowel

C. plane

D. float

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

310. A mason wants to set or cut brick, block or stone. Which tool is appropriate?

A. claw hammer

B. Crandall

C. Mason’s hammer

D. star drill

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

311. A mason wants to repair mortar joints. Which tool is appropriate?

A. pointing trowel

B. Crandall

C. Cold chisel

D. Concrete towel

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

312. A mason wants to mix and move mortar in brick laying. Which tool is appropriate?

A. pointing trowel

B. Crandall

C. Cold chisel

D. brick towel

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

313. A mason wants to mix concrete. Which tool is appropriate?

A. Shovel

B. buttering

C. Trowel

D. Float

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

314. A mason lays bricks. Which tool holds the mortar?

A. shovel

B. hawk

C. trowel

D. float

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

315. Which is flat with handle at the back usually made of wood?

A. Shovel

B. buttering

C. Trowel

D. Float

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

316. Which tool is used in shaping and forming concrete edges?

A. Shovel

B. buttering

C. edger

D. float

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

317. A mason wants to mix concrete for column and slab. Which mixture is appropriate?

A. 1 : 2 : 4

B. 1 : 1 ½ : 3

C. 1 : 2 ½ : 5

D. 1 : 3 : 6

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

318. A mason wants to mix class B mixture. Which mixture is correct?

A. 1 : 2 : 4

B. 1 : 1 ½ : 3

C. 1 : 2 ½ : 5

D. 1 : 3 : 6

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

319. A mason wants to mix concrete for a slab in the ground. Which mixture is appropriate?

A. 1 : 2 : 4

B. 1 : 1 ½ : 3

C. 1 : 2 ½ : 5

D. 1 : 3 : 6

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

320. A mason wants to mix concrete for hollow block filler. Which mixture is appropriate?

A. 1 : 2 : 4

B. 1 : 1 ½ : 3

C. 1 : 2 ½ : 5

D. 1 : 3 : 6

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

321. A plumber wants lighten and loosen pipe. Which tool is appropriate?

A. pipe cutter

B. flux

C. pipe wrench

D. butane torch

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

322. A plumber wants to cut metal pipe. Which tool is appropriate?

A. hacksaw

B. back saw

C. handsaw

D. dry wall knife

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

323. Metal with semi rigid auger whose end is usually fitted with a hook or corkscrew is called _______ .

A. plumber

B. plunger

C. valve

D. bushing

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

324. If your toilet has trouble you use rubber funnel-shape instrument attached to the end of the handle for unblocking. What is this tool?

A. plumber’s snake

B. valve

C. Plunger

D. bushing

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

325. Which plumbing tool is used for gripping large pipes and irregular objects?

A. Monkey wrench

B. Chain wrench

C. Yoke vise

D. Pipe wrench

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

326. A plumber wants to create thread outside pipe by hand. Which tool is appropriate?

A. pipe cutter

B. pipe threader

C. Yoke vise

D. Pipe wrench

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

327. A plumber wants to cut pipes. Which holding tool is needed?

A. pipe cutter

B. pipe threader

C. Yoke vise

D. Pipe wrench

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

328. A plumber wants to hold pipe by hand. What tool is needed?

A. pipe cutter

B. pipe threader

C. Yoke vise

D. Pipe wrench

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

329. The following are good plumbing practices EXCEPT _________ .

A. rainwater harvesting

B. water conservation

C. gray water recycling

D. excessive water consumption

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

330. Water contaminants are being forced back into the water piping system. Which term referred to?

A. Water flow

B. Back flow

C. pressure

D. Harvesting

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

331. The following are examples of plumbing fixtures EXCEPT _______ .

A. water closet

B. drainage

C. shower

D. urinals

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

332. Which statements is NOT true about plumbing standard based on Republic Act 1378 which is known as “Plumbing law”?

A. Each fixture directly connected to the drainage system shall be equipped with water-sealed trap.

B. Plumbing shall b design and adjusted to use the maximum quantity of water consistent with proper performers and cleaning.

C. Water closet must be located in a room which is properly lighted and ventilated

D. No substance which will clog the pipes produce explosive mixtures destroy the pipes or their joints or interfere unduly with the sewage disposal process shall be allowed to enter the building drainage system

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

333. A compartment that receives solid or liquid waste, located below the normal grade of the gravity system is called _________.

A. septic

B. SUMP

C. trap

D. interpreter

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

334. Which is true toxic substance?

A. hazardous to human health

B. a fixture drain for a laboratory

C. Not hazardous to human health

D. Bedpan washer and sterilize drain.

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

335. Water that is safe for drinking, cooking and personal use is ________.

A. potable

B. purified

C. clean

D. healthy

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

336. Which among best describes a toilet bowl?

A. a room or booth containing a toilet

B. The Box type compartment holding water for flushing the toilet

C. An opening in the wall or ceiling near the fixture that allows access for servicing the plumbing system

D. the device that provides a supply of water and/or its disposal, e.g. sinks tubs, toilets

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

337. Plumbing ventilation means to _________.

A. carry sewer gas out and relieve pressure of the drainage system

B. discourage corrosion in drainage piping

C. maintaining the trap seals

D. give pressure different in the public sewer

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

338. Rainwater from the roof down to the ground passes through what pipe?

A. Down spout

B. Conductors

C. Gutter

D. Vent

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

339. A pipe that convey only liquid wasted is called _________.

A. vent pipe

B. soil pipe

C. main pipe

D. waste pipe

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

340. If you install water supply inside building, what is the diameter of pipes needed?

A. 4 inches

B. 1 inch

C. 0.75 inch

D. 0.5 inch

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

Customer A is complaining and getting pushy about the pedicure service she received.

341. If you were the pedicurist what would you do?

a. Tell your costumer to look another pedicurist.

b. Refrain from becoming emotional and continue working without being bothered by the complained.

c. Remain cool and calm, pleasant and professional.

d. Ask for an apology, maintain professionalism and ask what she wants.

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

342. Which of these is the first thing the pedicurist should do to avoid such situation?

a. Be courteous

b. Ask the customer what she wants for her toenails like the shape, color, etc.

c. Decide your own design and styles.

d. Proceed to the service right after customer A says that she wants pedicuring.

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

343. Which is a NOT desirable quality for effective client relation?

a. Emotional control

b. Positive approach

c. Good manners

d. Discussing personal life

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

344. Which of the following is NOT true?

a. Cosmetologist is one of the best advertisements for a salon

b. Salon owners and managers do not consider appearance, personality and poise to be as important as technical knowledge and manual skills.

c. The female cosmetologist should wear stylish shoes that fit and are comfortable at the end of a long day.

d. All female stylists should have their hair done at least once a week and their hair should reflect the best workmanship of the salon.

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

345. The following are guidelines for good human relations and professional attitude EXCEPT one. Which is the exception?

a. Always greet a client by name with pleasant tone of voice.

b. Show interest in the client’s personal preferences.

c. Make a good impression by wearing obtrusive jewelry to look at your best.

d. Be ethical in all your dealings with clients and others with whom you come in contract.

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

Lerisa applied as public teacher. She doesn’t have any experience for job interview. Could you please help her decide?

346. What type of clothing will she wear?

a. Casual dress

b. Sunday dress

c. Business Attire

d. Party Dress

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

347. What type of makeup may she put-on?

a. Corrective makeup

b. Light makeup

c. Heavy makeup

d. Photographic makeup

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

Miss T was invited as one of the principal sponsor in her best friend’s daughter’s wedding. She went to a salon to have hairstyle, makeup, manicure and pedicure.

348. Miss T wants a neatly finished up style. Which of the following styles is best suited for her?

a. French Twist hairstyle

b. Laced – Up and Elegant Hairstyle

c. Chignon

d. Petal and blooms hairstyle

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

349. Which of the following makeup does she need?

a. Day makeup

b. Evening makeup

c. Photographic makeup

d. Theatrical/ Fantasy makeup

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

350. Miss T has short nails. What nail shape is best for her?

a. Round Nail

b. Oval Nail

c. Square Nail

d. Pointed Nail

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

Questions and Answers in Technology and Livelihood Education (LET 2021)

Following is the list of practice exam test questions in this brand new series:

MCQ in Technology and Livelihood Education | LET 2021
PART 1: MCQ from Number 1 – 50                Answer key: included
PART 2: MCQ from Number 51 – 100            Answer key: included
PART 3: MCQ from Number 101 – 150           Answer key: included
PART 4: MCQ from Number 151 – 200           Answer key: included
PART 5: MCQ from Number 201 – 250           Answer key: included
PART 6: MCQ from Number 251 – 300           Answer key: included
PART 7: MCQ from Number 301 – 350           Answer key: included
PART 8: MCQ from Number 351 – 400            Answer key: included
PART 9: MCQ from Number 401 – 450            Answer key: included
PART 10: MCQ from Number 451 – 500            Answer key: included

DOWNLOAD PDF / PRINT
Print Friendly, PDF & Email
Please do Subscribe on YouTube!

P inoyBIX educates thousands of reviewers and students a day in preparation for their board examinations. Also provides professionals with materials for their lectures and practice exams. Help me go forward with the same spirit.

“Will you subscribe today via YOUTUBE?”

Subscribe

Add Comment

PinoyBIX Engineering. © 2014-2021 All Rights Reserved | How to Donate? | Follow me on Blogarama DMCA.com Protection Status