adplus-dvertising

MCQ in Technology and Livelihood Education Part 6 | LET 2021

(Last Updated On: July 2, 2021)

MCQ in Technology and Livelihood Education Part 6 | LET 2021

This is the LET Reviewer 2021, Multiple Choice Questions in Technology and Livelihood Education Part 6 (TLE) as one coverage of Licensure Examinations for Teachers (LET). The exam is divided into two classifications. First is the elementary level exam which covers topics from General Education (GenEd) 40% and Professional Education (ProfEd) 60%. Secondly is the secondary level which covers GenEd 20%, ProfEd 40% and area of specialization 40%. I assume you are looking for a reviewer that will help you achieve your goal to become a professional License teacher very soon. Yes, you are in the right place to make your dream come true. Make sure to familiarize each and every questions to increase the chance of passing the Licensure Examinations for Teachers (LET).

Area of Specialization Coverage

Area of specialization refers to the majorship or the specific field that BSED graduate will handle:

  • ENGLISH
  • BIOLOGY
  • CHEMISTRY
  • VALUES
  • MATH
  • FILIPINO
  • SOCIAL STUDIES
  • MUSIC, ART, PHYSICAL EDUCATION, and HEALTH or MAPEH
  • TECHNOLOGY and LIVELIHOOD EDUCATION
  • AGRICULTURE AND FISHERY ARTS

Continue Practice Exam Test Questions Part 6 of the Series

MCQ in Technology and Livelihood Education Part 5 | Licensure Exam for Teachers 2021

Choose the letter of the best answer in each questions.

251. If you install a soil pipe, what is the standard pitch or slope?

a. 5%

b. 10%

c. 2%

d. 1%

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

252. If you put source of potable water, what is the minimum safe distance from the septic tank?

a. 15 meters

b. 10 meters

c. 5 meters

d. 20 meters

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

253. No cesspool, septic tank or drain fields shall be located within how many meter radius from the well?

a. 15 meters

b. 10 meters

c. 50 meters

d. 45 meters

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

254. If you plan to drill for a well that can supply water for public use, what is the minimum meter radius from a well to the residences?

a. 150 meters

b. 100 meters

c. 50 meters

d. 200 meters

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

255. Every trap for bath tubs, lavatories, sink, and other similar fixture shall be_________.

a. self-regulating

b. tight

c. fix

d. self cleaning

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

256. There should be no concrete sanitary sewers existing within how many meter radius from the well?

a. 15 meters

b. 10 meters

c. 50 meters

d. 45 meters

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

257. The standard length of a PVC pipe is _________.

a. 12 ft.

b. 2.0 m

c. 6.0 m

d. 10 ft.

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

258. If you want to estimate the number of G.I. pipes needed from your house to the main supply, what is the standard length of a G.I. pipe that you are going to use?

a. 20.0 m

b. 6 ft.

c. 3.0 m

d. 20 ft.

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

259. If you want to estimate the number of PVC pipes needed from your house to the main supply, what is the standard length of a PVC pipe that you are going to use?

a. 20.0 m

b. 6 ft.

c. 3.0 m

d. 20 ft.

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

260. All plumbing fixtures must have P-trap, EXCEPT:

a. lavatory

b. water closet

c. sink

d. bath tub

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

261. Which of the following should be taken into account before preparing the farm lots?

a. Soil and water supply

b. Sunlight and air circulation

c. Accessibility and proximity to market

d. all of these

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

262. Which of the ff. is a characteristic of good soil?

a. should be viable

b. fresh and mature

c. damage free and free from seed – borne diseases

d. all of these

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

263. It is the first and most important tillage operation in preparing the land for to make it more moisture – retentive

a. Cleaning

b. Plowing

c. Harrowing

d. Pulverizing

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

264. Is an organic material consisting of very fine routed animal waste, plant parts and other organic and biodegradable material

a. Biomass

b. Compost

c. Heap

d. Fertilizer

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

265. This method of fish – culture is characterized by the use of net enclosures in shallow protected areas in inland waters

a. Cage method

b. Fishpen method

c. Aquarium method

d. Open – water method

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

266. The objective of applying fertilizers to fish ponds

a. Promote fish growth

b. Enhance production

c. Neutralize acidity

d. Enhance the color of the water

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

267. This type of plants contains nitrogen in its roots which is converted to nitrates by rhizolia, thus, contributing to soil fertility

a. Vine crops

b. Root crops

c. Legumes

d. Tubers

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

268. Which of the ff. is NOT an aspect of fish – culture?

a. Fish cultivation

b. Fish propagation

c. Fish conservation

d. Fish marketing

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

269. The object is represented by the sides seen at one time

a. perspective

b. projection

c. Orthographic

d. Isometric

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

270. The system of representing the true shape of any object arranged on a plane in two or more views at right angle to each other

a. Perspective

b. Dimension

c. Orthographic

d. Oblique drawing

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

271. Isometric projection is drawn on tree axes namely the vertical and 2 _______ degree lines.

a. 90

b. 60

c. 40

d. 30

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

272. It is part of the electrical circuit which converts electrical energy into another form to do work

a. Voltage

b. Load

c. Current

d. Ampere

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

273. The system on which the flow of electricity is always in one direction

a. Power

b. Integrated circuit

c. Alternating current

d. Direct current

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

274. The amount of heat required to take 1 lb. of water to change its temperature 1 degree Fahrenheit

a. British Thermal Unit (BTU)

b. Voltage

c. Watt

d. Calorie

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

275. Property of metal w/c can be hammered and flattened into sheets without breaking

a. Ductility

b. Brittleness

c. Elasticity

d. Malleability

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

276. A system of principles to conduct life

a. Beliefs

b. Values

c. Philosophy

d. Goals and Objectives

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

277. Process of reaching solution to a problem which is based on family goals,

a. Assessment

b. Reorganization

c. Decision – Making

d. Problem Solving

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

278. To achieve a satisfying family life, each member is expected to live his role with corresponding _________

a. loyalty

b. responsibilities

c. needs

d. care

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

279. Human resources which the family can use to achieve its goals

a. Energy

b. Abilities and skills

c. Knowledge

d. all of these

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

280. Earnings of corporations which are distributed among stockholders

a. profit

b. Retained earnings

c. Stocks

d. Dividends

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

281. Brings about a successful entrepreneurial activity

a. careful planning

b. good luck

c. big capital

d. proper connection

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

282. As an entrepreneur, he must be aware if his business is good. He must then identify a good business through?

a. availability of supply, interest in business, capacity and skills

b. pricing of the products and services

c. human – resources oriented

d. profit – oriented

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

283. It is the profile of an entrepreneur’s intuitions, philosophy, ideals, perception and details of a planned project

a. Thesis

b. Project proposal

c. Project description

d. Rationale

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

284. Provides the entrepreneur information on market, sources and consumption of products and services

a. Consultancy assistance

b. Organizational assistance

c. Training assistance

d. Marketing assistance

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

285. There are agencies that provide counseling or consultancy serviced to entrepreneurs who have difficulty solving their own business problems

a. Technology and livelihood Center

b. National Manpower and youth Council

c. UP Institute of Small Scale Industries

d. All of these

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

286. Which lumber has wood fiber that are packed closely together?

A. edge-grain

B. angle-grain

C. flat-grain

D. close-grain

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

287. Which lumber has wood fibers that do not run parallel to the board?

A. edge-grain

B. angle-grain

C. flat-grain

D. close-grain

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

288. A carpenter makes a pictures frame. Which type of joint is appropriate?

A. dado joint

B. tennon joint

C. lap joint

D. milter joint

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

289. A carpenter fixes shelves to a bookcase . Which type of joint is appropriate?

A. dado joint

B. tennon joint

C. lap joint

D. milter joint

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

290. In which joint is the end of one member inserted to the other members?

A. dado joint

B. tennon joint

C. lap joint

D. milter joint

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

291. Which joint describes the technique for joining two pieces by putting one side over the other?

A. dado joint

B. tennon joint

C. lap joint

D. milter joint

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

292. Which wood joint describes the technique for joining two pieces by putting one end over the other?

A. dado joint

B. tennon joint

C. lap joint

D. milter joint

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

293. A carpenter wants to make a dining table. Which joint is appropriate to become rigid and durable?

A. Milter joint

B. Mortise and tennon joint

C. Dado joint

D. Butt joint

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

294. Which is the simplest type of wood joint?

A. dado joint

B. butt joint

C. lap joint

D. milter joint

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

295. Which wood joint describes the technique for joining two pieces by cutting of45 degrees angle?

A. Rabbet joint

B. Butt joint

C. lap joint

D. milter joint

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

296. Which wood joint protects the room occupant from seeing outside?

A. Rabbet joint

B. Butt joint

C. Bridle joint

D. Milter joint

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

297. Which wood joint is used support the middle of a bench?

A. dado joint

B. butt joint

C. bridle joint

D. milter joint

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

298. Which unit is the basic linear unit of an English system?

A. foot

B. meter

C. yard

D. inch

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

299. Which unit is the basic linear unit of a metric system?

A. foot

B. meter

C. yard

D. inch

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

300. If you have two feet length of a piece of wood, how long is it in inches?

A. 25

B. 12

C. 22

D. 24

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

Questions and Answers in Technology and Livelihood Education (LET 2021)

Following is the list of practice exam test questions in this brand new series:

MCQ in Technology and Livelihood Education | LET 2021
PART 1: MCQ from Number 1 – 50                Answer key: included
PART 2: MCQ from Number 51 – 100            Answer key: included
PART 3: MCQ from Number 101 – 150           Answer key: included
PART 4: MCQ from Number 151 – 200           Answer key: included
PART 5: MCQ from Number 201 – 250           Answer key: included
PART 6: MCQ from Number 251 – 300           Answer key: included
PART 7: MCQ from Number 301 – 350           Answer key: included
PART 8: MCQ from Number 351 – 400            Answer key: included
PART 9: MCQ from Number 401 – 450            Answer key: included
PART 10: MCQ from Number 451 – 500            Answer key: included

DOWNLOAD PDF / PRINT
Print Friendly, PDF & Email
Please do Subscribe on YouTube!

P inoyBIX educates thousands of reviewers and students a day in preparation for their board examinations. Also provides professionals with materials for their lectures and practice exams. Help me go forward with the same spirit.

“Will you subscribe today via YOUTUBE?”

Subscribe

Add Comment

PinoyBIX Engineering. © 2014-2021 All Rights Reserved | How to Donate? | Follow me on Blogarama DMCA.com Protection Status