adplus-dvertising

MCQ in Technology and Livelihood Education Part 3 | LET 2021

(Last Updated On: July 2, 2021)

MCQ in Technology and Livelihood Education Part 3 | LET 2021

This is the LET Reviewer 2021, Multiple Choice Questions in Technology and Livelihood Education Part 3 (TLE) as one coverage of Licensure Examinations for Teachers (LET). The exam is divided into two classifications. First is the elementary level exam which covers topics from General Education (GenEd) 40% and Professional Education (ProfEd) 60%. Secondly is the secondary level which covers GenEd 20%, ProfEd 40% and area of specialization 40%. I assume you are looking for a reviewer that will help you achieve your goal to become a professional License teacher very soon. Yes, you are in the right place to make your dream come true. Make sure to familiarize each and every questions to increase the chance of passing the Licensure Examinations for Teachers (LET).

Area of Specialization Coverage

Area of specialization refers to the majorship or the specific field that BSED graduate will handle:

  • ENGLISH
  • BIOLOGY
  • CHEMISTRY
  • VALUES
  • MATH
  • FILIPINO
  • SOCIAL STUDIES
  • MUSIC, ART, PHYSICAL EDUCATION, and HEALTH or MAPEH
  • TECHNOLOGY and LIVELIHOOD EDUCATION
  • AGRICULTURE AND FISHERY ARTS

Continue Practice Exam Test Questions Part 3 of the Series

MCQ in Technology and Livelihood Education Part 2 | Licensure Exam for Teachers 2021

Choose the letter of the best answer in each questions.

101. Which hand tool is used solely for cutting metals

A. Utility knife

B. Saw

C. Magnifying Glass

D. Paint brush

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

102. What is the reason why threads become stripped?

A. Screws are over tightened

B. Screws are heated

C. Screws are molded

D. Screws are painted

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

103. In what instrument is the Ohm meter found?

A. Ammeter

B. Tube tester

C. capacitor tester

D. VOM

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

104. From what part of the ohmmeter do you resistance reading?

A. range multiplier

B. reading scale

C. test probes

D. pointer

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

105. Which instrument serves as 3 measuring instruments in one?

A. Audio generator

B. Oscilloscope

C. Signal generator

D. VOM

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

106. Which device produces simple waveforms?

A. audio amplifier

B. VOM

C. Signal tracer

D. Signal generator

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

107. What is another name for connection diagram?

A. Wiring diagram

B. Block diagram

C. Pictorial diagram

D. Schematic diagram

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

108. Which equipment is used to discharge electrical charges produced by the human body?

A. Audio generator

B. Signal generator

C. ESD

D. VOM

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

109. Which term refers to the set of rules practices to ensure no accident prevention?

A. safety practices

B. rules and regulation

C. Policy order

D. Action plan

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

110. What is the best place of electronic hand tools and equipment?

A. tool box

B. tool cabinet

C. tool room

D. tool bag

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

111. What tools are not recommended to be used in electronics works?

A. brand new tools

B. branded tools

C. damaged tools

D. Locally produced tools

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

112. Which type of lines is used to show mechanical linkage between components or part components on schematic diagram?

A. Connecting lines

B. Dashed lines

C. medium lines

D. Thin lines

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

113. What does VOM mean?

A. Ac voltmeter

B. Ohmmeter

C. DC Milliammeter

D. Volt-Ohm-Milliammeter

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

114. Which fool is used to cut the insulation without cutting the wire?

A. Utility knife

B. Hacksaw

C. Side cutter

D. Wire stripper

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

115. What does LED stand for?

A. light emitting display

B. Low energy display

C. Light emitting diode

D. Light emitting detector

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

116. Which picture or sketch shows the component of a circuit and how these components are connected together?

A. Wiring diagram

B. Block diagram

C. Pictorial diagram

D. Schematic diagram

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

117. 3 Pcs. Of resistor in which the values are 1- ohms, 2 ohms, and 50 ohms. If the 20 ohms is open what will be the reading in the ohmmeter?

A. 60 ohms

B. 0 ohms

C. infinite

D. 80 Ohms

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

118. Why does an AM receiver or pick-up sign despite the far distance from the transmitter compared to the FM receiver?

A. The Am receiver picks up signal easily because of the transistor

B. The Am receiver picks up signal easily because the signal transmitted by Am transmitted is by means of line to sight.

C. The Am receiver picks up signal easily because the transmitted by Am transmitter is by means of line to ground

D. The Am receiver picks up signal easily because the signals transmitted by Am transmitter is by means of the line to sight

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

119. Why is it needed to antenna in higher or an elevated area particular in a mountainous place?

I. All signals transmitted by the transmitter station is by mean of line to ground; the higher antenna the more signal can be received

II. The antenna is placed in higher or elevated area in order to capture the direction.

III. Signals transmitted by the transmitter station is by means of line to sight the higher antenna the more signal can be received.

A. I only

B. III only

C. III only

D. I, II and III

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

120. A service electronics technician cleaned the terminal of the component using sand paper or knife before it soldered to the PCB. What is the main purpose of that cleaning?

A. To attracted more charges

B. To remove the insulator so that soldering can be made easily

C. To attract electron, protons and neutron

D. To maximize the desired voltages

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

121. A diode is an electronic part that is expected to do one of the following functions all times. Which one?

A. Allow current to flow in both directions

B. Multiply voltage

C. Allow current to flow in one directions only

D. Do not allow current flow

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

122. There are four types of diodes. The diode that acts as a regular is the _______ diode.

A. silicon

B. crystal

C. lightning

D. zener

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

123. You will find an electrode nearest the white band on a rectifier. What is it?

A. anode

B. cathode

C. gate

D. Main terminal

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

124. When a diode is tested and the reading is zero, it means that the diode is _____ .

A. shorted

B. open

C. leaky

D. good

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

125. If the transistor is an NPN type the base is _______ .

A. negative and positive

B. negative

C. positive

D. common

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

126. If the arrow of the transistor is pointing inward it tells us the transistor is ______ .

A. NPN

B. PNP

C. bipolar

D. injunction

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

127. In the electronic symbol of a transistor, the electrode with an arrow is the ________ .

A. emitter

B. base

C. collector

D. cathode

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

128. The production of magnetic field by current in a conductor is called _______ .

A. electromagnetism

B. ferromagnetic

C. magnetic

D. diamagnetic

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

129. The type of current which the amplitude drops to zero periodically and is produced in rectifier is known as ________ .

A. Pulsating direct current

B. damped alternating current

C. varying direct current

D. saw tooth wave

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

130. Printed on the dial of an Am radio is an RF band covering _______.

A. kHz 76-90 MHz

B. 88-108 MHz

C. 16Hz-20 kHz

D. 535-1605 kHZ

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

131. An ordinary radio can be tuned in different stations. The electronic component responsible for this function is the _______ .

A. tuning capacitor

B. oscillator

C. IF transforms

D. detector diode

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

132. The condition of a loud speaker is tested more accurately using one of the range listed below. Which one?

A. Rx1K

B. Rx10

C. Rx1

D. Rx10K

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

133. Working efficient is a good work habit. Tinning the tip of soldering iron refers to _____ .

A. cleaning the tip with a sand paper

B. making the tip pointed

C. cutting the tip

D. applying flux the tip

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

134. The common cause of erratic or distorted sound of a transistor radio is a defective _______ .

A. amplifier

B. volume control

C. antenna

D. tuner

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

135. An appliances with 110 V Ac supply is accidentally plugged to 220 V Ac outlet. What component is usually destroyed?

A. switch

B. Ac plug

C. Line fuse

D. Power transformer

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

136. Which form of electricity has current flow always in the same direction?

A. Voltage

B. Power

C. Alternating current

D. direct current

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

137. The form of electricity has currently flow always in the same direction?

A. power

B. resistance

C. electromagnetism

D. frequency

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

138. Which part of an electrical circuit converts electrical energy into another form of energy to do work?

A. load

B. circuit

C. source

D. control

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

139. A law that states that the current is directly proportional to voltage and inversely proportional to resistance is known as _______ .

A. PEC

B. Law of resistivity

C. Kirchhoff’s law

D. Ohm’s law

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

140. Circuit breakers are used to protect house hold electrical circuits. What is the capacity rating of the breaker used for convenience outlets of general purpose circuits?

A. 20 Amperes

B. 30 Amperes

C. 15 Amperes

D. 60 Amperes

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

141. Which of the following is the correct definition of the term “entrepreneur”? A person who _____ .

A. pursues opportunity without regard to resources

B. starts a new business with the aim of making profit

C. seeks to create value for local communities, people or customers by starting new ventures which exploit new products, processes or markets

D. seeks to generate value through creation or expansion of economic activity, by identifying and exploiting new products, processes or markets

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

142. Which of the following skills are NOT needed by an entrepreneur?

A. Technical skills

B. Personal entrepreneurial skills

C. Working skills

D. Business management skills

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

143. Which of the following statement is INAPPROPRIATE in starting a business?

A. study the concepts and principles of entrepreneurial skills

B. Cope with failures of the business

C. Undergo training on entrepreneurial skills

D. know what characteristics are needed to become an entrepreneur

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

144. Which of the following is NOT a source of fund for Ms. Burgos future business?

A. seek assistance from central bank of the Philippines

B. borrow money from friends and relatives

C. Avail of the government program on financing micro-macro business

D. Use part of her retirement benefit.

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

145. If her business idea is a boutique, what quality of a future entrepreneur is INAPPROPRAIATE?

A. relaxed

B. hard worker

C. Risk-taker

D. Innovative

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

146. Which of the following is NOT a characteristic of an entrepreneur?

A. coping with failure

B. Irritated

C. Opportunity Seeker

D. Persistent

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

147. Which among these characteristics of an entrepreneur?

A. Coping with failure

B. Goal setter

C. Futuristic

D. Impassive

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

148. Which of the following is a primary cause of failure in small businesses?

A. Poor financial control

B. Poor location

C. Management mistakes

D. Improper inventory control

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

149. Which these traits gets an entrepreneur off of his/her feet and puts him/her into action turning daydreams into reality?

A. Perseverance

B. Ambition

C. Creativity

D. Enthusiasm

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

150. Which entrepreneurial traits gives an entrepreneur a positive outlook in life which gives the energy to pursue his/her endeavors?

A. Perseverance

B. Ambition

C. Creativity

D. Enthusiasm

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

Questions and Answers in Technology and Livelihood Education (LET 2021)

Following is the list of practice exam test questions in this brand new series:

MCQ in Technology and Livelihood Education | LET 2021
PART 1: MCQ from Number 1 – 50                Answer key: included
PART 2: MCQ from Number 51 – 100            Answer key: included
PART 3: MCQ from Number 101 – 150           Answer key: included
PART 4: MCQ from Number 151 – 200           Answer key: included
PART 5: MCQ from Number 201 – 250           Answer key: included
PART 6: MCQ from Number 251 – 300           Answer key: included
PART 7: MCQ from Number 301 – 350           Answer key: included
PART 8: MCQ from Number 351 – 400            Answer key: included
PART 9: MCQ from Number 401 – 450            Answer key: included
PART 10: MCQ from Number 451 – 500            Answer key: included

DOWNLOAD PDF / PRINT
Print Friendly, PDF & Email
Please do Subscribe on YouTube!

P inoyBIX educates thousands of reviewers and students a day in preparation for their board examinations. Also provides professionals with materials for their lectures and practice exams. Help me go forward with the same spirit.

“Will you subscribe today via YOUTUBE?”

Subscribe

Add Comment

PinoyBIX Engineering. © 2014-2021 All Rights Reserved | How to Donate? | Follow me on Blogarama DMCA.com Protection Status