adplus-dvertising

MCQ in Technology and Livelihood Education Part 8 | LET 2021

(Last Updated On: July 2, 2021)

MCQ in Technology and Livelihood Education Part 8 | LET 2021

This is the LET Reviewer 2021, Multiple Choice Questions in Technology and Livelihood Education Part 8 (TLE) as one coverage of Licensure Examinations for Teachers (LET). The exam is divided into two classifications. First is the elementary level exam which covers topics from General Education (GenEd) 40% and Professional Education (ProfEd) 60%. Secondly is the secondary level which covers GenEd 20%, ProfEd 40% and area of specialization 40%. I assume you are looking for a reviewer that will help you achieve your goal to become a professional License teacher very soon. Yes, you are in the right place to make your dream come true. Make sure to familiarize each and every questions to increase the chance of passing the Licensure Examinations for Teachers (LET).

Area of Specialization Coverage

Area of specialization refers to the majorship or the specific field that BSED graduate will handle:

  • ENGLISH
  • BIOLOGY
  • CHEMISTRY
  • VALUES
  • MATH
  • FILIPINO
  • SOCIAL STUDIES
  • MUSIC, ART, PHYSICAL EDUCATION, and HEALTH or MAPEH
  • TECHNOLOGY and LIVELIHOOD EDUCATION
  • AGRICULTURE AND FISHERY ARTS

Continue Practice Exam Test Questions Part 8 of the Series

MCQ in Technology and Livelihood Education Part 7 | Licensure Exam for Teachers 2021

Choose the letter of the best answer in each questions.

Mrs. P just finished her discussion about the equipment, implements, cosmetics and materials in manicuring and pedicuring. She asked her students to classify the following items: nail brush, cuticle nipper, assorted colored polish, alcohol, chair, finger bowl, cuticle pusher, cotton, top coat, antiseptic solution, cuticle remover, hand towel, manicure pillow, nail file, orange wood stick, nail polish remover, base coat and nail polish remover.

351. Which of these are implements?

a. Chair, manicure pillow and finger bowl

b. Assorted colored polish, tip coat, base coat and cuticle remover

c. Cuticle pusher, nail brush, cuticle nipper, nail file and orange wood stick

d. Cotton, hand towel, antiseptic solution, alcohol and nail polish remover

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

352. Which of these are cosmetics?

a. Cotton, hand towel, antiseptic solution, alcohol and nail polish remover

b. Top coat, base coat, assorted colored polish and cuticle remover

c. Finger bowl, manicure pillow and chair

d. Orange wood stick, cuticle pusher, cuticle nipper, nail file and nail brush

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

353. Which of these is equipment?

a. Cuticle remover, base coat, top coat and assorted colored polish

b. Cuticle nipper, nail file, nail brush, orange wood stick and cuticle pusher

c. Hand towel, nail polish remover and antiseptic solution

d. Manicure pillow, chair and finger bowl.

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

354. Which of these is the correct way to use cuticle nail file?

a. The pointed side is used to push back and moisten the cuticles.

b. The dull spade side is used to scrape and moisten the cuticles.

c. The pointed side is used to push back and remove the cuticles.

d. The dull spade side is used to push back and loosen the cuticles.

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

355. Which of these is the correct way to use nail brush? Insert the ring finger and pinky in the nail brush handle and brush the nails ________.

a. with a downward motion form the base to the fingertips to clean.

b. with the sideward motion from the base to the fingertips to clean the nails and fingers.

c. with a upward motion from the base to the fingertips to clean the nails and fingers.

d. with a sawing motion from the base to the fingertips to clean the nails and fingers.

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

356. Which is created by allowing the nail to grow out straight and then filing the tip straight across the right angles with the rest of the nail plate?

a. Round nail

b. Square nail

c. Pointed nail

d. Oval nail

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

357. Massage is part of the manicuring and pedicuring services. When is massage applied? Before _______.

a. removing old polish

b. coloring polish

c. base coat

d. top coat

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

358. Which of the following is the last step in manicuring/ pedicuring?

a. Apply to coat

b. Clean under free edge

c. Re – examine nails and cuticles

d. Dry fingertips

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

359. Which of these is an imaginative and artistic process of caring for the nails and top nails, involving special care and expertise for bringing out the best effects?

a. Nail tattoo

b. Nail art

c. Nail extender

d. Nail technician

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

360. Which of the following statement is correct?

a. Adult fingernails grow at an average rate of 1/8 inch a month

b. Older people nail grow slowly than younger people

c. Fingernails grow more easily than toenails.

d. The rate of nail growth is greatest during winter.

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

361. In which of pipes does portable water travel?

A. ABS pipes

B. Galvanized Pipes

C. Cast iron pipes

D. PVC pipes (orange)

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

362. If your water system has leak, where can you shut off the flow of water?

A. Gate valve

B. Galvanized

C. Check valve

D. Angle valve

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

363. A plumber wants to install a liquid seal to prevent sewer gasses from entering the building. What device is needed?

A. Union

B. Trap

C. Backflow preventer

D. Pump

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

364. A plumber wants to shut off the flow of water just 90 degrees turn. Which valve is appropriate?

A. Gate valve

B. Globe valve

C. check valve

D. angle valve

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

365. What do you call those waterproof ribbon for covering threaded pipes joints to prevent leakage?

A. rubber bond

B. masking tape

C. Teflon tape

D. tape

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

366. In the end of a PVC pipe is fitted with a male adopter, what fitting will be used to stop the flow of the water?

A. Elbow

B. coupling

C. cap

D. Plug

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

367. How many PVC pipes can installed in a 7.50 meter distance?

A. 2 pcs

B. 2.5 pcs

C. 3 pcs

D. 3.5 pcs

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

368. If the end of a PVC pipe is fitted with a female adopter, what fitting will be used to stop the flow of water?

A. elbow

B. coupling

C. cap

D. plug

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

369. A plumber wants to connect two length of pipes. Which fitting is necessary?

A. coupling

B. elbow

C. tee

D. pipe wrench

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

370. If there is leaking in the water supply of lavatory, sink and water closet, valve are you going to shut off?

A. Gate valve

B. Globe valve

C. Check valve

D. Angle valve

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

371. If you install a soil pipe, what is the standard pitch or slope?

A. 5%

B. 10%

C. 2%

D. 15

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

372. If you source of potable water, what is the minimum safe distance from the septic tank?

A. 15 meters

B. 10 meters

C. 5 meters

D. 20 meters

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

373. No cesspool, septic tank or drain fields shall be located within how many meter radius from the well?

A. 15 meters

B. 10 meters

C. 50 meter

D. 45 meters

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

374. If you plan to drill for a well that can supply water for public use, what is the minimum meter radius from a well to the residences?

A. 150 meters

B. 100 meters

C. 50 meters

D. 200 meters

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

375. There should be no concrete sanitary sewer existing within how many meter radius from the well?

A. 15 meter

B. 10 meters

C. 50 meters

D. 45 meters

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

376. There should be no concrete sanitary sewers existing within how many meters radius from the well?

A. 15 meters

B. 10 meters

C. 50 meters

D. 45 meter

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

377. The standard length of a PVC pipe is _______ .

A. 12 ft.

B. 2.0 m

C. 50 meters

D. 45 meters

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

378. If you want to estimate the number of G.I pipes needed from your house to the main supply, what is the length of a G.I pipe that you are going to use?

A. 20.0 m

B. 6 ft.

C. 3.0 m

D. 20 ft

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

379. If you want to estimate the number of PVC pipes needed from your houses to the main supply, what is the standard length of a PVC. Pipe that you are going to use?

A. 20.0 m

B. 6 ft.

C. 3.0 m

D. 20 ft

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

380. All plumbing fixtures must have P-trap EXCEPT _______ .

A. lavatory

B. water closet

C. sink

D. bath tub

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

381. Which is considered to be the oldest and most commonly used building material?

A. cement

B. wood

C. steel

D. stand

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

382. Which wood which is obtained from confers and are used for training?

A. hard wood

B. softwood

C. dark wood

D. brown wood

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

383. Which wood is obtained from deciduous trees?

A. hard wood

B. softwood

C. dark wood

D. brown wood

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

384. Which is a binding agent that reacts with water to form a hard-stone- like substances?

A. glue

B. cement

C. mortar

D. grout

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

385. Which term refers to inert material when bound together into a conglomerated mass form concrete?

A. Aggregates

B. Gravel

C. Cement

D. Grout

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

386. A lumber that has been sawed, edged and trimmed in which cutting marks are visible is _____.

A. rough

B. smooth

C. dressed

D. worked

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

387. Which lumber has been put through planning machine which gives fine surface?

A. rough

B. smooth

C. dressed

D. worked

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

388. Which lumber that has been dressed and matched, ship lapped or patterned?

A. rough

B. smooth

C. dressed

D. worked

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

389. Which is a plank of wood that has been roughly cut?

A. timber

B. board

C. lumber

D. block

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

390. Which lumber has been cut from logs radially to the growth rings and the fiber runs about parallel to the face?

A. edge-grain

B. angle-grain

C. flat-grain

D. close-grain

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

391. Which lumber has been cut tangentially to the growth rings and the fiber runs about 90 degrees to the face?

A. edge-grain

B. angle-grain

C. flat-grain

D. close-grain

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

392. Which is the art of building with stone, bricks, concrete block or other similar materials?

A. carpentry

B. concrete

C. mortar

D. masonry

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

393. If you want to go up stairs, which part do you hold on to?

A. handrail

B. Read

C. handle

D. Riser

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

394. If you want to go up stairs, which part do you step on?

A. handrail

B. Read

C. handle

D. Riser

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

395. What makes the door swing when close and open it?

A. Door knob

B. Door lock

C. Door shutter

D. Door hinge

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

396. A carpenter wants to construct a stair, what could be the standard height of the riser?

A. 5-6 inches

B. 6-8 inches

C. 8-10 inches

D. 10-12 inches

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

397. In masonry works, it is necessary to wear protective equipment except _______ .

A. mask

B. goggles

C. gloves

D. ear muffs

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

398. In the construction site, what protects the carpenter from failing objects?

A. hat

B. belt and harness

C. helmet

D. shed

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

399. In the construction site, what protects the carpenter form falling?

A. hat

B. belt and harness

C. helmet

D. shed

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

400. These are compress baked clay that are processed into workable materials?

A. stone

B. sand

C. bricks

D. CHB

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

Questions and Answers in Technology and Livelihood Education (LET 2021)

Following is the list of practice exam test questions in this brand new series:

MCQ in Technology and Livelihood Education | LET 2021
PART 1: MCQ from Number 1 – 50                Answer key: included
PART 2: MCQ from Number 51 – 100            Answer key: included
PART 3: MCQ from Number 101 – 150           Answer key: included
PART 4: MCQ from Number 151 – 200           Answer key: included
PART 5: MCQ from Number 201 – 250           Answer key: included
PART 6: MCQ from Number 251 – 300           Answer key: included
PART 7: MCQ from Number 301 – 350           Answer key: included
PART 8: MCQ from Number 351 – 400            Answer key: included
PART 9: MCQ from Number 401 – 450            Answer key: included
PART 10: MCQ from Number 451 – 500            Answer key: included

DOWNLOAD PDF / PRINT
Print Friendly, PDF & Email
Please do Subscribe on YouTube!

P inoyBIX educates thousands of reviewers and students a day in preparation for their board examinations. Also provides professionals with materials for their lectures and practice exams. Help me go forward with the same spirit.

“Will you subscribe today via YOUTUBE?”

Subscribe

Add Comment

PinoyBIX Engineering. © 2014-2021 All Rights Reserved | How to Donate? | Follow me on Blogarama DMCA.com Protection Status