adplus-dvertising

MCQ in Technology and Livelihood Education Part 10 | LET 2021

(Last Updated On: July 2, 2021)

MCQ in Technology and Livelihood Education Part 10 | LET 2021

This is the LET Reviewer 2021, Multiple Choice Questions in Technology and Livelihood Education Part 10 (TLE) as one coverage of Licensure Examinations for Teachers (LET). The exam is divided into two classifications. First is the elementary level exam which covers topics from General Education (GenEd) 40% and Professional Education (ProfEd) 60%. Secondly is the secondary level which covers GenEd 20%, ProfEd 40% and area of specialization 40%. I assume you are looking for a reviewer that will help you achieve your goal to become a professional License teacher very soon. Yes, you are in the right place to make your dream come true. Make sure to familiarize each and every questions to increase the chance of passing the Licensure Examinations for Teachers (LET).

Area of Specialization Coverage

Area of specialization refers to the majorship or the specific field that BSED graduate will handle:

  • ENGLISH
  • BIOLOGY
  • CHEMISTRY
  • VALUES
  • MATH
  • FILIPINO
  • SOCIAL STUDIES
  • MUSIC, ART, PHYSICAL EDUCATION, and HEALTH or MAPEH
  • TECHNOLOGY and LIVELIHOOD EDUCATION
  • AGRICULTURE AND FISHERY ARTS

Continue Practice Exam Test Questions Part 10 of the Series

MCQ in Technology and Livelihood Education Part 9 | Licensure Exam for Teachers 2021

Choose the letter of the best answer in each questions.

451. Which one helps to moisturize the face to return lost moisture and hydrate the skin to slow down the skin aging process?

A. Anti-aging face creams

B. Face-toners

C. Face exfoliators

D. Face creams

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

452. What among the following would be the first step in giving facial?

A. apply cleansing cream

B. apply treatment mask

C. apply moisturizer

D. apply massage cream

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

453. Which of the following statement is NOT a concern in analyzing the client’s skin? If the_________.

A. skin is dry normal or oily

B. shape of the face

C. lines creases exist

D. skin texture is smooth or rough

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

454. Which of the following is NOT beneficial for facial treatments?

A. softening and improving skin texture and complexion

B. Helping prevent the formation of wrinkles

C. weakening muscle tissue

D. correcting skin disorders

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

455. Which of the following is a common skin disorder caused by the formation of sebaceous matter within or under the skin?

A. black heads

B. whiteheads

C. pimples

D. Acne

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

456. Which of the following facial is recommended for dry, scaly skin or skin that is inclined to wrinkle?

A. Plain facial Packs and masks

B. Packs and masks

C. Facial for dry

D. hot oil mask facial

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

Mitch has acne problem so she went to a cosmetologist for and advice though she is under medical care

457. What would be the role of the cosmetologist?

A. is to work closely with the client’s physician to carry out instructions as to kind and frequency of facial treatments

B. advise the client to stop the medication aside from the physician.

C. she can have her own separate medication aside from the physician

D. Refuse and do not give further service

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

458. Under medical direction, the following are the measures in cosmetic treatment for acne EXCEPT one.

A. remove blackheads using procedures

B. Reduce the oiliness of the skin by local application

C. Apply moisturizer

D. Clean the face

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

459. What kind of cosmetic is used to set the foundation, giving a matte finish, and also to conceal small flaws or blemishes?

A. Powder

B. Lipstick

C. eyeliner

D. blush

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

460. Which of the following provides the backdrop for the entire colorful facial make up artistry?

A. concealer

B. blush

C. check color

D. foundation

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

461. If you were the pedicurist what would you do?

A. tell your customer to look for another pedicurist

B. refrain from becoming emotional and continue working without being bothered by the complained

C. remain cool and calm pleasant and professional

D. Ask for apology, maintain professionalism and ask what she wants.

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

462. Which of the following first thing the pedicurist should do to avoid such situation

A. Be courteous

B. ask the customer what she wants for her toenails like the shape, color etc.

C. Decide your own design and styles

D. Proceed to the service right after customer A says she wants pedicuring

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

463. Which is not desirable quality for effective client relation?

A. emotional control

B. positive approach

C. good manner

D. discussing personal life

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

464. Which of the following statement is NOT true?

A. cosmetologist is one of the best advertisements for a salon

B. salon owners and managers do not consider appearance, personality, and poise to be important as technical knowledge a manual skill

C. The female cosmetologist should wear stylish shoes that fit and are comfortable at the end of a long day.

D. the female stylist should have their hair done least once a week and their hair should reflect the best workmanship of the salon

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

465. The following are guidelines for good human relations and professional attitude EXCEPT one. Which is the exception?

A. Always greet a client by name with a pleasant tone of voice

B. Show some interest in the client personal preferences

C. Make a good impression by wearing obstructive jewelry to look at your best

D. Be ethical in all your dealings with clients and others with whom you come in contact.

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

Situation 466-467

Lersa applied as public teacher. She doesn’t have any experience for job interview. Could you please help her decide?

466. What type of clothing will she wear?

A. Casual dress

B. Sunday dress

C. Business Attire

D. Party dress

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

467. What type of make may she put-on?

A. corrective make-up

B. light makeup

C. heavy makeup

D. Photographic makeup

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

Situation 468-470

Miss T was invited as one of the principle sponsors in her best friend’s daughter’ wedding. She went salon to have hairstyle, makeup, manicure and pedicure.

468. Miss T wants a neatly finished up style. Which of style is best suited for her?

A. French Twist Hairstyle

B. Laced-Up and elegant Hair style

C. Chignon

D. Peta and blooms hairstyle

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

469. Which of the following makeup does she need?

A. Day makeup

B. Evening makeup

C. Photographic make up

D. Theatrical/Fantasy make-up

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

470. Miss T has short nail. What nails shape is best for her?

A. Round Nail

B. Oval Nail

C. Square nail

D. Pointed nail

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

Situation 471-473

Mrs. P just finished her discussion about the equipment, implements, cosmetic and material in manicuring and pedicuring. She asked her student to classify the following items;’ Nail brush, cuticle nipper, assorted colored polish, chair, finger, bowl, cuticle pusher, cotton , top coat, antiseptic solution, cuticle remover, hand towel, manicure, pillow, nail file orange wood stick, nail polish remover base coat and nail polish remover.

471. Which of these are implements?

A. Chair, manicure pillow, and finger bowl

B. Assorted colored polish, top coat, base coat and cuticle remover

C. Cuticle, hand towel, cuticle nipper, nail file and orange wood stick

D. Cotton, hand towel, antiseptic solution, alcohol and nail polish remover

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

472. Which of these are cosmetics?

A. cotton, hand towel. Antiseptic solution, alcohol and nail polish remover

B. top coat, base coat, assorted colored polish and cuticle remover

C. Finger bowl, manicure pillow and chair

D. Orange wood stick cuticle nipper, nail file and nail brush

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

473. Which of these is equipment?

A. Cuticle remover, base coat, top coat assorted colored polish

B. Cuticle nipper, nail file nail brush orange wood stick and cuticle pusher

C. Hand towel, nail polish remover and antiseptic solution

D. Manicure pillow, chair and finger bowl

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

474. Which of these is the correct way to use cuticle nail file?

A. The pointed side used push back and moisten the cuticle

B. The dull spade side is used to scrape and moisten the cuticle.

C. The pointed side is used to push back and remove the cuticles

D. The dull spade side is used to push back and loosen the cuticle

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

475. Which of these is the correct way to use nail brush? Insert the ring finger  and pinky in the nail brush handle and brush the nails ________ .

A. with a downward motion from the base to the fingertips to clean the nails and fingers

B. with a sideward motion from the base to the fingertips to clean the nails

C. with an upward motion from the base to the finger tips to clean the nails and fingers

D. With a sawing motion from the base to the finger tips to clean the nails and fingers

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

476. Which is created by allowing the nail to grow out straight and then filing the straight across at right angles with the rest of the nail place?

A. Round nail

B. Square nail

C. Pointed nail

D. Oval nail

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

477. Massage is part of manicuring and pedicuring services. When is massage applied? Before _________ .

A. removing old polish

B. coloring polish

C. base coat

D. Top coat

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

478. Which of the following is the last step in manicuring/pedicuring?

A. Apply top coat

B. Clean under free edge

C. Re-examine nails and cuticles

D. Dry fingertips

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

479. Which of these is an imaginative and artistic process of caring for the nails and, toenail, involving special care and expertise for bringing out the best effects?

A. Nail tattoo

B. Nail art

C. Nail extender

D. Nail technician

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

480. Which of the following statement is correct?

A. adult fingernails grow at an average rate of 1/8 inch a month

B. Older people nail grow slowly than younger people

C. Fingernails grow more easily than toenails

D. The rate of nail growth is greatest during winter

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

481. In the field of drafting each line has a specific meaning. This is to establish a uniform way interpreting complex blueprints of objects and other mega projects. These lines area called _____ .

A. alphabet of lines

B. alpha numeric lines

C. language of lines

D. lines of sight

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

482. Based on a blueprint, a machinist is about to drill a form 16mm diameter holes a piece of 100mm x 120mm flat bar. Which lines in the alphabet of lines must look first?

A. hidden line

B. phantom line

C. center line

D. section line

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

483. When a drawing the different views in orthographic projection a drafter must acknowledge that there are hidden edges that must be emphasized in order to produce a complete drawing information. Which line is he going to use?

A. hidden line

B. section line

C. center line

D. object line

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

484. A drawing teacher on a local high school was discussing a feature on which the surface appears to have been imaginary cut along the cutting plane line. Which line is she going to apply to the surface where the cutting plane cut through?

A. center line

B. dimension line

C. section line

D. invisible line

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

485. There are six principal views of an object; the top view, the front view, right side view, left side view, bottom view and the rear views. Which of the following views are accepted by the industry as standard multi-views according to the 3rd angle projection?

A. top view, the front view, right side view, left side view

B. side view, bottom view and rear views

C. right side view, left side view, and bottom views

D. Front view, rear view, side views

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

486. A group of students is experimenting on views in orthographic projection. They extract first the front view of a simple object using a transparent material as discussed by their teachers. What technique are they using?

A. glass box technique

B. onion skin technique

C. Japanese paper technique

D. polycarbonate technique

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

487. Orthographic projection goes farther than right angle. A drafter can actually extract views for more details of the object provided that the projection are parallel to each other and normal to the plane projection. The additional plane is called ______ .

A. frontal plane

B. auxiliary plane

C. profile plane

D. horizontal plane

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

488. All of the object have distinct limits which can be considered as the width, depth and height. So when a drafter is working on the difference in elevation between any two points, measured as the perpendicular distance between a pair of horizontal lines, he is now engaged in the ____ of the object.

A. depth

B. height

C. width

D. bottom

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

489. When an engineer is engaged in the preparation of views prior to formal drafting activities, he practically bases his information on actual and accurate observation. This process is regarded as ______ .

A. pencil and paper exercise

B. glass box technique

C. orthographic sketch

D. order of drawing

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

490. After all the views are given the drafter must know now work on the real form of the objects based on actual result of the orthographic projection. This process is called _____ .

A. pictorial drawing

B. depth dimensions

C. height dimensions

D. center dimensions

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

491. In isometric drawings the angle used to aid in the construction of the object is 30 degrees and all vertical lines are equal to their actual lengths or scale but in oblique drawing the angle used is ______ .

A. 40 degrees

B. 45 degrees

C. 30 degrees

D. 60 degrees

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

492. In oblique drawing, the depth of the object is reduced to ½ in case of cabinet oblique, ¾ in case of a general oblique, and true or same measurement in ____ oblique.

A. width

B. cavalier

C. specific

D. object

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

493. Which technique is commonly used around the world as a graphic method of representing a-3-dimensional object and intended to combine the illusion of depth, with the undistorted presentation of the object principal dimensions?

A. cavalier oblique

B. Isometric drawing

C. Cabinet oblique

D. General oblique

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

494. When an observer stands in the middle of a street, the end of the street seems to narrow as far as his eyes can see. Then he tries to draw the building as its appears on his visual observations. This process is called _____ .

A. perspective drawing

B. isometric drawing

C. diametric drawing

D. cabinet drawing

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

495. A student in drafting has done drawing the three views, his next task is to indicate the dimensions to complete the information. What is the distance of the first dimensions from the views?

A. 1”

B. 2”

C. 1/8”

D. ½”

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

496. There is a good reason why we shouldn’t place dimensions directly on the drawing itself. This is to avoid ______.

A. super dimensioning

B. overcrowding dimensions

C. inaccurate dimensions

D. aligned dimensioning

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

497. The radius of an arc should always be specified by the drafter in the form of a symbol which denotes______ .

A. R

B. r

C. rad

D. ra

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

498. It is important for the drafting student to place the overall dimension of a part or view to appear more pleasing to the reader. It is placed starting from the _____ .

A. shortest dimension line outside he views

B. longest dimension line outside the view

C. longer dimension inside the view

D. shorter dimension inside the view

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

499. Some drafters often place dimensions on every view while this may be permitted in some drafting classes let’s keep in mind that these are repetitions and can be avoided. This is referred to as ______ .

A. superfluous dimensioning

B. unidirectional dimensioning

C. aligned dimensioning

D. tolerance dimensioning

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

500. In the rule of section drawing. All visible edges exposed by the cutting plane line must be emphasized and a series of lines can now be drawn. This process I called _____ .

A. filling-up of section lines

B. eliminating hidden lines

C. eliminating object lines

D. symmetric objects

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

Questions and Answers in Technology and Livelihood Education (LET 2021)

Following is the list of practice exam test questions in this brand new series:

MCQ in Technology and Livelihood Education | LET 2021
PART 1: MCQ from Number 1 – 50                Answer key: included
PART 2: MCQ from Number 51 – 100            Answer key: included
PART 3: MCQ from Number 101 – 150           Answer key: included
PART 4: MCQ from Number 151 – 200           Answer key: included
PART 5: MCQ from Number 201 – 250           Answer key: included
PART 6: MCQ from Number 251 – 300           Answer key: included
PART 7: MCQ from Number 301 – 350           Answer key: included
PART 8: MCQ from Number 351 – 400            Answer key: included
PART 9: MCQ from Number 401 – 450            Answer key: included
PART 10: MCQ from Number 451 – 500            Answer key: included

DOWNLOAD PDF / PRINT
Print Friendly, PDF & Email
Please do Subscribe on YouTube!

P inoyBIX educates thousands of reviewers and students a day in preparation for their board examinations. Also provides professionals with materials for their lectures and practice exams. Help me go forward with the same spirit.

“Will you subscribe today via YOUTUBE?”

Subscribe

Add Comment

PinoyBIX Engineering. © 2014-2021 All Rights Reserved | How to Donate? | Follow me on Blogarama DMCA.com Protection Status