adplus-dvertising

MCQ in Technology and Livelihood Education Part 2 | LET 2021

(Last Updated On: July 2, 2021)

MCQ in Technology and Livelihood Education Part 2 | LET 2021

This is the LET Reviewer 2021, Multiple Choice Questions in Technology and Livelihood Education Part 2 (TLE) as one coverage of Licensure Examinations for Teachers (LET). The exam is divided into two classifications. First is the elementary level exam which covers topics from General Education (GenEd) 40% and Professional Education (ProfEd) 60%. Secondly is the secondary level which covers GenEd 20%, ProfEd 40% and area of specialization 40%. I assume you are looking for a reviewer that will help you achieve your goal to become a professional License teacher very soon. Yes, you are in the right place to make your dream come true. Make sure to familiarize each and every questions to increase the chance of passing the Licensure Examinations for Teachers (LET).

Area of Specialization Coverage

Area of specialization refers to the majorship or the specific field that BSED graduate will handle:

  • ENGLISH
  • BIOLOGY
  • CHEMISTRY
  • VALUES
  • MATH
  • FILIPINO
  • SOCIAL STUDIES
  • MUSIC, ART, PHYSICAL EDUCATION, and HEALTH or MAPEH
  • TECHNOLOGY and LIVELIHOOD EDUCATION
  • AGRICULTURE AND FISHERY ARTS

Continue Practice Exam Test Questions Part 2 of the Series

MCQ in Technology and Livelihood Education Part 1 | Licensure Exam for Teachers 2021

Choose the letter of the best answer in each questions.

51. Light fixtures suspended from the ceiling by chains should wire so that the wires ________ .

A. will be grounded

B. will not touch the chains

C. will support the fixture

D. will not support fixture

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

52. In rigid metal conduit wiring conduit of 15-20 mm diameter shall be supported at least every ________.

A. 2 500 mm

B. 3 500 mm

C. 1 800 mm

D. 3 000 mm

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

53. Why do conductors need additional wiring insulators?

A. electrical wiring needs to be protected from mechanical harm

B. wires are connected by joints therefore needs re-insulations

C. wire touches wood surface therefore need protection

D. wires skin is weak

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

54. What is the total number of mechanical degrees that electrical pipe run maybe bent between pull points?

A. 360 degrees

B. 180 degrees

C. 120 degrees

D. 270 degrees

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

55. Rigid non-metallic conduit shall be supported within ______ of each box cabinet or other termination.

A. 600 mm

B. 800 mm

C. 900 mm

D. 760 mm

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

56. Electrical metallic tubing smaller than _____ electrical trade size shall NOT be used.

A. 12 mm

B. 10 mm

C. 15 mm

D. 20 mm

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

57. Type AC cable shall be secured by approved staples, straps, hanger or similar fitting at intervals NOT exceeding ______ .

A. 1 250 mm

B. 1 300 mm

C. 1 500 mm

D. 1 000 mm

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

58. In concealed knob and tube wiring the clearance to be maintained between conductors is _______ .

A. 65 mm

B . 45 mm

C. 76 mm

D. 50 mm

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

59. Three bulbs are connected in parallel and controlled by a single switch. If one of the three 3 bulbs is busted, what will happen to the remaining bulbs.

A. Will not lit

B. Its brightness is reduced

C. its brightness increases

D. its brightness is maintained.

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

60. Which is a synchronous alternating current machine that changes mechanical power into electrical power?

A. dynamo

B. Motor

C. Alternator

D. Lathe machine

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

61. The word electron was derived from the Greek word elektron which means ______.

A. to flow

B. to rub

C. amber

D. friction

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

62. The peak to peak voltage in a 117 Vac outlet is _______.

A. 620 V

B. 165.5 V

C. 331 V

D. 220 V

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

63. Which is a type of modulation where the amplitude of the carriers is change in accordance with demodulating signal?

A. FM

B. PDM

C. AM

D. PCM

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

64. The actual flow of current is form ______ .

A. negative to positive

B. positive to negative

C. positive to positive

D. negative to negative

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

65. The rate of doing work is called ______ .

A. energy

B. power

C. voltage

D. resistance

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

66. MilliHenry is equal to _______.

A. 10th Henry

B. 100th Henry

C. 1000th Henry

D. 1000000th Henry

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

67. An inductor opposes any changes in ________ .

A. voltage

B. current

C. frequency

D. modulation

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

68. A circuit having two or more current paths is _______ connection.

A. parallel

B. series

C. series-parallel

D. cannot be determined

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

69. Which is an electrical unit of measuring a power?

A. ohms

B. non linear

C. potentiometer

D. resistance

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

70. Which is an electric device that is used to limit or oppose the flow of current in a circuit?

A. linear

B. non linear

C. potentiometer

D. resistance

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

71. Which is an electronic device that is used to limit or oppose the flow of current in a circuit?

A. capacitor

B. resistor

C. diode

D. inductor

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

72. An instrument that is used to measure the amount of resistance in a circuit is called _______ .

A. DC voltmeter

B. ohmmeter

C. AC voltmeter

D. ammeter

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

73. Solder is a mixture of _______ .

A. tin lead

B. zinc and lead

C. zinc and tin

D. copper and lead

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

74. The commonly used soldering lead is ______ .

A. 40-60

B. 60-40

C. 50-50

D. 50-40

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

75. A standard 220 VAC has a frequency of _____ .

A. 45 Hz

B. 30 Hz

C. 50 Hz

D. 60 Hz

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

76. A low frequency speaker is sometimes known as _______ .

A. tweeter

B. squeaker

C. base collector

D. collector base emitter

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

77. The three leads of common transistor are a/an _______ .

A. collector bias emitter

B. emitter collector bias

C. base collector

D. collector base emitter

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

78. Connecting lead from the negative to the positive of a battery will produce a/an ______ .

A. high resistance circuit

B. low current path

C. short circuit

D. open circuit

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

79. What is the approximate characteristics voltage that develop across a red LED?

A. 1.7 V

B. 0.6 V

C. 3.4 V

D. 6 V

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

80. If two resistors are places in series, the final resistance is _______ .

A. higher

B. lower

C. the same

D. cannot be determined

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

81. Which is TRUE of a series DC motor with no load?

A. Tend to stop or not start

B. Maybe damaged by excessive speed

C. Has reverse direction

D. becomes an AC generator

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

82. A fuse marked 250 V, 650 m can be used in circuits with an “open-fuse” supply voltage ______ .

A. 125 volts

B. 500 volts

C. 5000 volts

D. 250 volts

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

83. To prevent transistor from getting hot, use ______ .

A. silicon grease

B. insulator

C. heat sink

D. exhaust fan

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

84. To obtain a higher value of resistance, resistors are ______ .

A. reverse

B. parallel

C. forward

D. series

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

85. Which fuse has its internal fusible wire wrapped around an insulator?

A. a slow-blow type fuse

B. An inductive fuse

C. a capacitive

D. intended for high voltage fuse

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

86. Which would be considered “basic components of a power supply?

A. Zener, regulator, transformer

B. Regulate, diode, AC power, load

C. Transformer, bridge, capacitor, load

D. Filter, regulator, rectifier, transformer

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

87. When two capacitors the rise and fall of alternating current and voltage?

A. Graph

B. Sine wave

C. Fluctuation

D. Cycle

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

88. When two capacitors are connected in parallel the capacitance will ______ .

A. increase

B. since wave

C. decrease

D. increase and decrease

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

89. Which circuit ha the most gain?

A. common emitter

B. common collector

C. common base

D. emitter follower

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

90. Which rectifier circuit uses four diodes for its rectification?

A. Half-wave rectifier

B. full-wave Center Tap

C. Full-wave Bridge rectifier

D. Split type

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

91. When a resistor is open, the resistance ______.

A. increase

B. gets zero

C. decrease

D. is infinite

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

92. A low voltage power supply converts _______ .

A. Ac voltage output

B. Pulsating DC voltage

C. DC output voltage

D. AC and DC voltage outputs

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

93. When checking an open resistor using an ohmmeter the resistance reads _______ .

A. zero level

B. high resistance but within the tolerance

C. infinite

D. low but not zero

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

94. Moving one plate of a capacitor further away from the other will ______.

A. decrease capacitance

B. increase capacitance

C. decrease voltage rating

D. increasing mutual transductor

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

95. In checking capacitor to see if it is shorted, open or leaky, you would use the ohmmeter range.

A. lowest

B. highest

C. middle

D. You cannot check the capacitor this way

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

96. A schematic diagram shows the components of an electronic circuit by means of ______ .

A. a symbol

B. a construction

C. physical appearance

D. linear appearance

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

97. If there are only two resistors with the same values in parallel circuit, which formula ,may be used o find its total resistance?

A. Rt = R/n

B. Rt = (R1xR2)(R1+R2)

C. 1/Rt=1/R1+1/R2+ …. 1/Rn

D. Rt=(R1+R2)(R1Xr2)

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

98. Imagine three resistor in parallel, with the values of 22ohms, 17 ohms and 33 ohms. If a 12 V battery is connected across this combination, what is the current drawn from the battery?

A. 1.4 A

B. 15 mA

C. 150 mA

D. 1.5 A

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

99. Which of the following is nonpolarized electronic component?

A. transistor

B. resistor

C. Diode

D. electrolytic capacitor

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

100. The voltage rating found in a capacitor is called _______ voltage.

A. peak reverse

B. working

C. blow-up

D. breakdown

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

Questions and Answers in Technology and Livelihood Education (LET 2021)

Following is the list of practice exam test questions in this brand new series:

MCQ in Technology and Livelihood Education | LET 2021
PART 1: MCQ from Number 1 – 50                Answer key: included
PART 2: MCQ from Number 51 – 100            Answer key: included
PART 3: MCQ from Number 101 – 150           Answer key: included
PART 4: MCQ from Number 151 – 200           Answer key: included
PART 5: MCQ from Number 201 – 250           Answer key: included
PART 6: MCQ from Number 251 – 300           Answer key: included
PART 7: MCQ from Number 301 – 350           Answer key: included
PART 8: MCQ from Number 351 – 400            Answer key: included
PART 9: MCQ from Number 401 – 450            Answer key: included
PART 10: MCQ from Number 451 – 500            Answer key: included

DOWNLOAD PDF / PRINT
Print Friendly, PDF & Email
Please do Subscribe on YouTube!

P inoyBIX educates thousands of reviewers and students a day in preparation for their board examinations. Also provides professionals with materials for their lectures and practice exams. Help me go forward with the same spirit.

“Will you subscribe today via YOUTUBE?”

Subscribe

Add Comment

PinoyBIX Engineering. © 2014-2021 All Rights Reserved | How to Donate? | Follow me on Blogarama DMCA.com Protection Status