adplus-dvertising

MCQ in General Education Part 12 | Licensure Exam for Teachers 2021

(Last Updated On: May 1, 2021)

MCQ in General Education Part 12 | Licensure Exam for Teachers 2021

This is the LET Reviewer 2021, Multiple Choice Questions in General Education part 12 as one coverage of Licensure Examinations for Teachers (LET). The exam is divided into two classifications. First is the elementary level exam which covers topics from General Education (GenEd) 40% and Professional Education (ProfEd) 60%. Secondly is the secondary level which covers GenEd 20%, ProfEd 40% and area of specialization 40%. I assume you are looking for a reviewer that will help you achieve your goal to become a professional License teacher very soon. Yes, you are in the right place to make your dream come true. Make sure to familiarize each and every questions to increase the chance of passing the Licensure Examinations for Teachers (LET).

GENERAL EDUCATION (Elementary and Secondary) Coverage

  • ENGLISH (Study and Thinking Skills, Writing in the Discipline, Speech and Oral Communication ,Philippine Literature, Master Works of the World)
  • FILIPINO (Komunikasyon sa Akademikong Filipino, Pagbasa at Pagsulat tungo sa Pananaliksik, Masining na Pagpapahayag)
  • MATHEMATICS (Fundamentals of Math, Plane Geometry, Elementary Algebra, Statistics and Probability)
  • SCIENCE (Biological Science -General Biology; Physical Science- with Earth Science)
  • SOCIAL SCIENCES (Philippine Government New Constitution with Human Rights; Philippine History; Basic Economics, Taxation, Agrarian Reform; Society, Culture with Family Planning; Rizal and Other Heroes; Philosophy of Man; Arts; General Psychology; Information and Communication Technology)

Continue Practice Exam Test Questions Part 12 of the Series

MCQ in General Education Part 11 | Licensure Exam for Teachers 2021

Choose the letter of the best answer in each questions.

551. Angiosperms are also known as

a. cone bearing

b. flower bearing

c. seed bearing

d. spore bearing

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

552. Tropical rainforests have many trees and other plants that photosynthesize. What happens when huge areas of tropical rain forests are destroyed?

a. Oxygen level increases and carbon dioxide level increases.

b. Oxygen level increases and carbon dioxide level decreases

c. Oxygen level decreases and carbon dioxide level increases

d. Oxygen level decreases and carbon dioxide level decreases

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

553. How is the conservation of mechanical energy described in a falling object?

a. A falling object loses kinetic energy and gains potential energy.

b. A falling object ‘loses kinetic energy and loses potential energy.

c. A falling object gains kinetic energy and loses potential energy.

d. A falling object loses kinetic energy and loses potential energy

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

554. Which property of light accounts for the phenomenon of color?

a. wavelength

b. amplitude

c. velocity

d. intensity

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

555. In which rock layers are remains of aquatic organisms most commonly found?

a. Igneous

b. sedimentary

c. metamorphic

d. intrusive

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

556. Nights are cooler when the sky is dear than when it is overcast. Why is this so?

a. The sun is hidden from us at night.

b. Cooler air can hold less water vapor.

c. Rain falls when water vapor condenses above freezing point.

d. Heat from the lower atmosphere easily escapes when there is no cloud cover.

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

557. Two air masses have the same relative humidity. Which of the following can also be said about them?

a. they have the same volume

b. they have the game temperature

c. both have rain clouds

d. none of them

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

558. Which of the following phrases best describes adaptation of organisms?

a. thick covering to conserve water

b. fast movements to escape its enemies

c. blending of color so that it cannot be easily seen by its enemies

d. structure or behavior of an organism to help it survive in its environment

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

559. At what stages in its life cycle is a butterfly most active?

a. egg and larva

b. pupa and adult

c. larva and adult

d. adult and egg

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

560. What type of solar radiation is effectively absorbed by the ozone layer of the earth’s atmosphere?

a. infrared

b. ultraviolet

c. gamma

d. X-ray

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

561. We wear light clothes especially during summer because white

a. absorbs heat

b. disperses heat

c. reflects heat

d. refracts heat

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

562. Objects are visible because of the light they

a. reflect

b. absorb

c. diffuse

d. refract

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

563. It makes blue litmus paper turn red

a. salt

b. acid

c. base

d. water

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

564. Smelling a scent of perfume from a distance illustrates

a. cohesion

b. adhesion

c. diffusion

d. all of these

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

565. What is the weight of the man whose mass is 50 kg?

a. 50 N

b. 13. 50 kg

c. 490 N

d. 490 N

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

566. The motion of the noon around the earth is an example of

a. uniform motion

b. uniform circular motion

c. projectile motion

d. rectilinear motion

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

567. In a neutral atom, the number of protons is equal to the number of

a. electrons

b. neutrons

c. nucleons

d. all of these

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

568. The scientist who have said that an atom is mostly empty space with tiny positive core called the nucleus

a. Dalton

b. Thomson

c. Rutherford

d. Bohr

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

569. What process can efficiently separate alcohol from water?

a. distillation

b. decantation

c. filtration

d. chromatography

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

570. The constant temperature at which solid is changed in its liquid form

a. melting point

b. boiling point

c. dew point

d. none of these

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

571. Urine has a density of 1.02 g/mL. What is the volume of 25 g of urine?

a. 24.5 mL

b. 25.5 mL

c. 0.04 mL

d. 25.0 mL

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

572. Which of the following statements best describes a liquid?

a. It has definite shape

b. It has definite volume

c. It expands to till its container

d. Its particles are tightly packed with each other

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

573. The movement of the solid part of the earth is called

a. diastrophism

b. faulting

c. earthquake

d. folding

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

574. The rocks that may have been formed from magma in volcanoes or from flowing larva are called

a. sedimentary rocks

b. metamorphic rocks

c. igneous rocks

d. minerals

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

575. The method of farming on the mountainsides to prevent erosion is called

a. crop rotation

b. contour farming

c. strip cropping

d. mountain farming

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

576. The process of breaking down rocks

a. erosion

b. volcanism

c. weathering

d. all of these

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

577. The upper part of lithosphere that contains various rock layers at different depths

a. crust

b. mantle

c. core

d. none of these

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

578. At night, the wind blows from the land to the sea. This is because the cool air over the land blows in to replace the warm air rising from the sea. This type of breeze is called

a. sea breeze

b. land breeze

c. both of them

d. none of there

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

579. The type of cloud the produces precipitation and is usually seen before it rains

a. cirrus

b. stratus

c. cumulus

d. nimbus

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

580. The condition of the atmosphere at any given time and place

a. weather

b. climate

c. season

d. none of them

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

581. It refers the actual amount of water vapor present in the atmosphere

a. relative humidity

b. absolute humidity

c. both of them

d. none of these

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

582. Which layer of the atmosphere contains the ozone layer

a. troposphere

b. mesosphere

c. stratosphere

d. thermosphere

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

583. Who advocated the idea that all things are made up of four elements of fire, air, earth, and water?

a. Newton

b. Galileo

c. Aristotle

d. Einstein

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

584. How do solutions differ from compounds?

a. solutions are heterogeneous mixtures; compounds are homogeneous

b. solutions vary in composition; compound have definite composition

c. solutions have definite composition; compounds vary in composition

d. solutions are formed in chemical reactions; compound combine physically

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

585. Which part of the flower develops into seeds?

a. pistil

b. ovary

c. ovule

d. ovary wall

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

586. Copper is used for electrical wires because it is ductile. Which of the following describes ductility of metals?

a. the softness of metals

b. the hardness of metals

c. can be drawn into fine wires

d. can be hammered forming this sheets

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

587. Why does air temperature usually decrease toward the poles?

a. there is plenty of ice near the poles

b. air generally moves toward the equator

c. cold air near the poles prevent heating of the land

d. areas near the poles receive less solar energy per unit area

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

588. Which energy changes takes place in a flashlight with batteries?

a. chemical — electrical — light

b. electrical — light — chemical

c. light — chemical — electrical

d. chemical — light — electrical

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

589. A material that does not transmit light that strikes its surface is known as

a. opaque

b. transparent

c. translucent

d. none of these

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

590. The mechanism of heat transfer that is only possible in liquids and gases is called

a. conduction

b. convection

c. radiation

d. none of these

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

591. What is the process of changing solid to gas without passing the liquid state?

a. condensation

b. evaporation

c. sublimation

d. freezing

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

592. Sound that is heard louder than the others has a greater

a. pitch

b. frequency

c. frequency

d. amplitude

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

593. Why are shadows formed?

a. Light produces a dark area

b. light is dispersed in all direction

c. light travels in a straight line

d. light is scattered by a smooth surface

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

594. In a guitar, which string can produce a high pitch?

a. thin and long

b. thick and long

c. thin and short

d. thick and short

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

595. Which device can converts mechanical energy to electrical energy?

a. battery

b. generator

c. motor

d. photo voltaic cell

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

596. What is the force that opposes motion?

a. friction

b. tension

c. weight

d. normal force

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

597. Why are bums caused by steam more damaging than the one caused by boiling water?

a. Water has a higher temperature

b. Steam is a vapor of water molecules

c. Steam has more energy per kilogram

d. Steam is easily formed than boiling water

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

598. What happens when vapor condenses into a liquid?

a. It absorbs heat

b. It releases heat

c. its temperature increases

d. its temperature decreases

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

599. What do you call sound with frequency that is below 20 Hz?

a. supersonic

b. subsonic

c. infrasonic

d. ultrasonic

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

600.The separation of white light into colors of the spectrum is called

a. scattering

b. dispersion

c. reflection

d. refraction

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

Questions and Answers in General Education (LET 2021)

Following is the list of practice exam test questions in this brand new series:

MCQ in General Education | LET 2021
PART 1: MCQ from Number 1 – 50                Answer key: included
PART 2: MCQ from Number 51 – 100            Answer key: included
PART 3: MCQ from Number 101 – 150           Answer key: included
PART 4: MCQ from Number 151 – 200           Answer key: included
PART 5: MCQ from Number 201 – 250           Answer key: included
PART 6: MCQ from Number 251 – 300           Answer key: included
PART 7: MCQ from Number 301 – 350           Answer key: included
PART 8: MCQ from Number 351 – 400            Answer key: included
PART 9: MCQ from Number 401 – 450            Answer key: included
PART 10: MCQ from Number 451 – 500          Answer key: included

LET REVIEW MATERIALS

DOWNLOAD PDF / PRINT
Print Friendly, PDF & Email
Please do Subscribe on YouTube!

P inoyBIX educates thousands of reviewers and students a day in preparation for their board examinations. Also provides professionals with materials for their lectures and practice exams. Help me go forward with the same spirit.

“Will you subscribe today via YOUTUBE?”

Subscribe

Add Comment

PinoyBIX Engineering. © 2014-2021 All Rights Reserved | How to Donate? | Follow me on Blogarama DMCA.com Protection Status