adplus-dvertising

MCQ in Technology and Livelihood Education Part 11 | LET 2021

(Last Updated On: July 2, 2021)

MCQ in Technology and Livelihood Education Part 11 | LET 2021

This is the LET Reviewer 2021, Multiple Choice Questions in Technology and Livelihood Education Part 11 (TLE) as one coverage of Licensure Examinations for Teachers (LET). The exam is divided into two classifications. First is the elementary level exam which covers topics from General Education (GenEd) 40% and Professional Education (ProfEd) 60%. Secondly is the secondary level which covers GenEd 20%, ProfEd 40% and area of specialization 40%. I assume you are looking for a reviewer that will help you achieve your goal to become a professional License teacher very soon. Yes, you are in the right place to make your dream come true. Make sure to familiarize each and every questions to increase the chance of passing the Licensure Examinations for Teachers (LET).

Area of Specialization Coverage

Area of specialization refers to the majorship or the specific field that BSED graduate will handle:

  • ENGLISH
  • BIOLOGY
  • CHEMISTRY
  • VALUES
  • MATH
  • FILIPINO
  • SOCIAL STUDIES
  • MUSIC, ART, PHYSICAL EDUCATION, and HEALTH or MAPEH
  • TECHNOLOGY and LIVELIHOOD EDUCATION
  • AGRICULTURE AND FISHERY ARTS

Continue Practice Exam Test Questions Part 11 of the Series

MCQ in Technology and Livelihood Education Part 10 | Licensure Exam for Teachers 2021

Choose the letter of the best answer in each questions.

501. What types of switch is used to control alternately three-phase line system using two sources of power?

A. double pole single throw switch

B. singles pole double throw switch

C. triple pole single throw switched

D. triple pole double throw switch

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

502. Which of the following is the best conductor of electricity?

A. copper

B. aluminum

C. silver

D. gold

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

503. What type of switch when you want to control one lamp or group of lamps in two different locations?

A. two, 3-way switch

B. One, 4-way switch

C. two, single switch

D. duplex switch

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

504. Cells are connected in parallel to increase the _______ capacity of the cells.

A. current

B. voltage

C. resistance

D. Inductance

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

505. The resistors are to be connected in four possible types of circuit connections namely series, parallel, series parallel and parallel-series. Which type of connection will give the least amount of equivalent resistance?

A. series

B. parallel

C. series-parallel

D. parallel

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

506. Which is an exposed wiring method that uses cleats, knobs, tubes and flexible tubing for the protection and support of single insulated conductor run in or on building and not concealed by the building structure?

A. Open wiring on insulators

B. Armored cable wiring

C. Concealed knob and tube wiring

D. Metal clad cable wiring

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

507. What will happen if two 100-W, 230 V incandescent lamps are connected in series across a 230 V sources?

A. both lamps

B. both lamps will get burnt

C. each lamp will give lesser output lights

D. each lamp will give more output lights

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

508. What is the mean why electrical appliances are connected in parallel rather than in series?

A. parallel connection consumes lesser power

B. parallel connection is simpler

C. each appliance consumes more power if connected in series

D. it makes the operation of each appliance independent of each other

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

509. When replacing a busted fuse which of the following is important?

A. same size and type

B. same type but different rating

C. same size but different rating

D. different size and type

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

510. Which of the following is a source of alternating current?

A. dynamo

B. battery

C. Dry cell

D. Alternator

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

511. When there is a break in the circuit and the current could not pass through the circuit is ________ .

A. Closed

B. shorted

C. grounded

D. alternator

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

512. Which term usually refers to a device that produces an electric current when light falls upon them?

A. solar cell

B. dry cell

C. solar lamp

D. solar light

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

513. Which is a synchronous alternating current machine that changes mechanical power into electrical power?

A. dynamo

B. Motor

C. Alternator

D. Lathe machine

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

514. Which battery CANNOT be recharge after its chemical energy has been depleted?

A. energizer

B. Eveready

C. Primary battery

D. secondary battery

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

515. Which generates direct current?

A. alternator

B. Dynamo

C. Battery

D. Adaptor

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

516. Which battery can be recharged after each chemical energy has been depleted.

A. primary battery

B. energizer

C. Eveready

D. Secondary battery

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

517. Which is used to change mechanical energy into electrical energy?

A. battery

B. circuit

C. Dry cells

D. generator

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

518. A process in splitting the atom of uranium is called _____.

A. fusion

B. fission

C. friction

D. tension

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

519. A process in joining hydrogen atoms which causes heat hotter than the sun is called _______ .

A. fusion

B. fission

C. friction

D. tension

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

520. Which transform heat energy to electric energy?

A. transformer

B. battery

C. generator

D. thermocouple

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

521. If you have two yards length of piece of wood, how long is it in inches?

A. 82

B. 72

C. 30

D. 64

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

522. Ten yards length of wood is how many feet?

A. 36

B. 35

C. 30

D. 24

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

523. One decameter of G.I sheets is how many centimeters?

A. 10

B. 20

C. 100

D. 1,000

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

524. A 2” x 3” x 12’ lumber is how many board feet?

A. 2

B. 6

C. 8

D. 10

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

525. Five (5) pcs. Of a 1” x 1’ x 8 lumber is how many board feet?

A. 30 pcs

B. 35 pcs

C. 40 pcs

D. 45 pcs

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

Questions and Answers in Technology and Livelihood Education (LET 2021)

Following is the list of practice exam test questions in this brand new series:

MCQ in Technology and Livelihood Education | LET 2021
PART 1: MCQ from Number 1 – 50                Answer key: included
PART 2: MCQ from Number 51 – 100            Answer key: included
PART 3: MCQ from Number 101 – 150           Answer key: included
PART 4: MCQ from Number 151 – 200           Answer key: included
PART 5: MCQ from Number 201 – 250           Answer key: included
PART 6: MCQ from Number 251 – 300           Answer key: included
PART 7: MCQ from Number 301 – 350           Answer key: included
PART 8: MCQ from Number 351 – 400            Answer key: included
PART 9: MCQ from Number 401 – 450            Answer key: included
PART 10: MCQ from Number 451 – 500            Answer key: included

DOWNLOAD PDF / PRINT
Print Friendly, PDF & Email
Please do Subscribe on YouTube!

P inoyBIX educates thousands of reviewers and students a day in preparation for their board examinations. Also provides professionals with materials for their lectures and practice exams. Help me go forward with the same spirit.

“Will you subscribe today via YOUTUBE?”

Subscribe

Add Comment

PinoyBIX Engineering. © 2014-2021 All Rights Reserved | How to Donate? | Follow me on Blogarama DMCA.com Protection Status