MCQ in General Education Part 18 | Licensure Exam for Teachers 2021

(Last Updated On: May 1, 2021)

MCQ in General Education Part 18 | Licensure Exam for Teachers 2021

This is the LET Reviewer 2021, Multiple Choice Questions in General Education part 18 as one coverage of Licensure Examinations for Teachers (LET). The exam is divided into two classifications. First is the elementary level exam which covers topics from General Education (GenEd) 40% and Professional Education (ProfEd) 60%. Secondly is the secondary level which covers GenEd 20%, ProfEd 40% and area of specialization 40%. I assume you are looking for a reviewer that will help you achieve your goal to become a professional License teacher very soon. Yes, you are in the right place to make your dream come true. Make sure to familiarize each and every questions to increase the chance of passing the Licensure Examinations for Teachers (LET).

GENERAL EDUCATION (Elementary and Secondary) Coverage

  • ENGLISH (Study and Thinking Skills, Writing in the Discipline, Speech and Oral Communication ,Philippine Literature, Master Works of the World)
  • FILIPINO (Komunikasyon sa Akademikong Filipino, Pagbasa at Pagsulat tungo sa Pananaliksik, Masining na Pagpapahayag)
  • MATHEMATICS (Fundamentals of Math, Plane Geometry, Elementary Algebra, Statistics and Probability)
  • SCIENCE (Biological Science -General Biology; Physical Science- with Earth Science)
  • SOCIAL SCIENCES (Philippine Government New Constitution with Human Rights; Philippine History; Basic Economics, Taxation, Agrarian Reform; Society, Culture with Family Planning; Rizal and Other Heroes; Philosophy of Man; Arts; General Psychology; Information and Communication Technology)

Continue Practice Exam Test Questions Part 18 of the Series

MCQ in General Education Part 17 | Licensure Exam for Teachers 2021

Choose the letter of the best answer in each questions.

851. During wars, what is the most dreaded by nations?

a. biological wars

b. anthrax

c. atomic bomb

d. hydrogen bomb

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

852. Mother sick with diabetes are usually found to be fond of

a. candies

b. crabs

c. tamarind

d. meat

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

853. The Philippines and the other nation’s health are well ministered by an organization. Which is mentioned for this?

a. UNESCO

b. World Health Organization

c. United Arabs

d. United nations

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

854. The Supreme Court approved a bidding to dispose of waste legally. The opposition was against it because of__________.

a. burying waste

b. biodegradable segregation

c. incineration of waste

d. separating plastic and paper

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

855. Chicken pox usually occurs in August. At what stage is it very contagious?

a. when wound are peeling off

b. when wound has swollen

c. when all wounds have disappeared

d. during the first week

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

856. The school physician diagnosed children in inner towns suffering from night blindness. He prescribed the taking in of

a. vitamin C

b. iron sulfate

c. potassium

d. vitamin B12

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

857. Cleaning of school premises is a part of school cleanliness. What is the best time to conduct ground improved

a. 7:15 AM

b. 3:30 PM

c. retardation in speech

d. defective hearing

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

858. Julia’s mother had German measles when she was carrying Julia in her womb. Which of these physical appearance shows the effect on the child?

a. blindness

b. defective sight

c. retardation in speech

d. defective hearing

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

859. In order to lose the mother’s teeth what is encouraged ion their diet?

a. iron

b. fat

c. carbohydrates

d. vitamins

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

860. During a class in gardening one boy was bitten by a snake. What is the best first aid?

a. tie a band around the wound

b. wash the wound with soap and water

c. pound garlic and spread it over the wound

d. tie of band above the bite

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

861. A child saw an incident of killing in school. The authorities could not compel the child to go to court. What should be present to allow the child to testify?

a. consent of the trying judge

b. consent of the school principal

c. consent of the classroom teacher

d. Consent of the parent to testify and participate

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

862. The government wants a piece of private land of government project. The owner resisted the government’s demand. How may the government own the land?

a. right of eminent domain

b. right of government ownership

c. right of habeas corpus

d. right of sovereign over the governed

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

863. A radio station was padlocked after midnight broadcast. The operator accused the authorities of

a. suppression of the right to express one’s views

b. suppression of the freedom of religion

c. suppression of rights to justice

d. suppression of the freedom of speech

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

864. A man served his sentence for 8 years, although he was sentenced 20 years imprisonment. What did the man enjoy?

a. a computation of years

b. a pardon d. a parole

c. total freedom

d. none of these

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

865. A family built his house in an inner piece of land. He was not allowed to go through a neighbor’s yard. He was accused of trespassing private property. The law allows such passage under the

a. right of travel

b. right of way

c. right of homeowners

d. right of eminent domain

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

866. A child after birth has a right to a name. This is actually

a. a right for just treatment

b. a right for survival

c. a right to suffrage

d. a right to his identity

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

867. Mr. Son was born as a Chinese national. He wants to run as a congressman. He was naturalized at age 18. Can he run for congressional seat?

a. Yes, because he was naturalized citizen

b. Yes, because he is a citizen

c. No, because naturalized citizen can’t run to congress

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

868. A child was born to a couple before the marriage of one. Now, he demands for a share his inheritance. How he will be classified?

a. natural born

b. adopted child

c. illegitimate child

d. legitimate child

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

869. There are military confrontations in some parts of the Philippines. How does the government address the situation?

a. declare cease fire

b. declare amnesty for all

c. negotiate with representatives of both panels

d. declare war zones

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

870. The Philippines pride itself as the first presiding officers of the United Nation. Who was the personality?

a. General Romulo

b. Ambassador Elizalde

c. Ambassador Maceda

d. General Yan

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

871. In order to avoid conflict with China what does the Philippines involve in terms of Spratly Island?

a. Laws of territorial boundaries

b. Laws in the sea limits

c. Territorial supremacy

d. laws of immigration

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

872. Under what conditions are American forces admitted to Philippines conflict areas?

a. visiting training force

b. economic support forces

c. advance force

d. recovery teams

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

873. Why are barangay chairman assigned to settle barangay cases?

a. They know all the residents

b. They are competent judges

c. They have training

d. they have biases

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

874. Who registered gladness and peace because of the access to education in the Afghanistan War?

a. children

b. Widows

c. women

d. War heroes

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

875. A fish dealer received a truckload of fish. He found some not marketable. What do you think was his decisions?

a. cook the spoiled fish and distribute it to neighbors

b. choose the good ones and eliminate the spoiled ones

c. sell the whole load

d. color the fish and display once again

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

876. A maid is continuously molested by a son of a rich landlord. What must the landlord do to protect the maid?

a. terminate the services of the maid

b. warn the son of his acts

c. report the case to the policeman

d. lock the maid in her room

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

877. The son of a principal wants to be the valedictorian of a class. What should the principal do to avoid criticism?

a. assist the son in his class preparation and participation in school activities

b. Transfer the brighter student to a lower section

c. Calls the rival and give an stern warning

d. confront the teachers on the son’s grade

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

878. Jose Rizal faced the firing squad in Bagumbayan. This is a true practice of

a. cowardice

b. espionage

c. patriotism

d. treachery

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

879. A subordinate could not take the insults his superior does on him daily. What does this relationship indicate?

a. subordinates feeling are valueless

b. subordinates should be taken as slave

c. the value of respect for another is prevailing

d. superiors are superior

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

880. A cabinet secretary has a child another woman. He appoints this child as an office clerk. What does he violate by such act?

a. favoritism

b. bigamy

c. hepotism

d. careerism

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

881. Cooperatives are very helpful to farmers especially in irrigation of rice field. This is evident when

a. members are accountable for their fellow members credit lines

b. members pay their dues after three harvests

c. members take turn in getting water ration

d. non-members are deprived of water

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

882. When the goods bought are less than the usual volume from a certain amount. There is noted

a. inflation

b. economic crisis

c. artificial money hoarding

d. recession

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

883. The world market has enjoyed entrance of goods in all countries. As far as meat is concerned

a. farmers meat are not saleable

b. farmers are competitive

c. farmers set back is so great to recover

d. farmers thrive because of cooperatives

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

884. Very lately, Philippine mangroves were exported to Australia, but a new country has produced more quality mangoes and mango products. This is in

a. Singapore

b. Indonesia

c. Korea

d. Thailand

View Answer:

Answer:

Explanation:

885. new techniques in food production are learned through

a. television modules

b. barangay forum

c. editorial and cartoons

d. radio comment

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

886. Free trade means_________

a. level of taxing is mutual between countries

b. goods are all imported

c. goods are come in untaxed

d. farmers thrived are because of cooperatives

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

887. Observation has been made that big loans that are hardly paid up come from

a. World banks

b. Union banks

c. central banks

d. Japanese banks

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

888. The government’s approach to avoid low prices of products during harvest is through

a. organizing cooperatives among farmers

b. putting up bonded warehouse

c. giving business capital to farmers

d. exchange of products

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

889. Chinese traders taught early Filipinos the value of honesty. They did it _______.

a. they allowed traders to issue post dated checks

b. through lending money at a high percentage

c. they left goods for barter and required to receipts

d. they demanded deposits for good purchased

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

890. Many observe that ___________

a. rich countries abuse their power

b. countries that are economically stable are greedy

c. countries with no economic problems become world leader

d. countries with poor economy are subservient to the rich

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

891. Democracy recognizes the equality of man and women. Name a country where women are not afforded higher education?

a. Argentina

b. Pakistan

c. United States

d. Palestine

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

892. squatters according to law cannot be ejected for their present places of residence unless

a. there is livelihood in the relocation place

b. there are paid for their old houses

c. they are assured a place to go

d. they are give n disturbance fees

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

893. What has made world business fast?

a. radio network

b. news prints

c. modern technology

d. computers

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

894. What is the nearest Asian language in Filipino?

a. British, English

b. Chinese, mandarin

c. Malaysia, Bahasa

d. Japanese, Nipongo

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

895. Philippine economy is measured through _______

a. borrowing rates

b. the rise and fall of dollar exchange rates

c. inflation rates

d. lending rates

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

896. Trade is fast when the ________

a. figures explain the products

b. translation of labels are done well

c. language used is well understood

d. illustrations are used in the labels

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

897. Which group is identified with common aspirations. They are

a. Ethnic group

b. Alien forces

c. natives

d. foreign investors

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

898. The housing programs for all of these years did not succeed because

a. squatters are spoiled by politicians

b. squatters sell their allotted houses to merchant

c. squatters return to the squatters area

d. squatting is a form of livelihood

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

899. What has solved the caste and social strata system in the Philippine society?

a. schools in every barangay

b. barangay empowerment

c. Schools for the handicapped

d. Barangay high schools opened

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

900. Arabian dignitaries have a way of greeting friend. This is through _________.

a. Hand crip

b. Embrace

c. Polar to palm

d. Hand shake

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

Questions and Answers in General Education (LET 2021)

Following is the list of practice exam test questions in this brand new series:

MCQ in General Education | LET 2021
PART 1: MCQ from Number 1 – 50                Answer key: included
PART 2: MCQ from Number 51 – 100            Answer key: included
PART 3: MCQ from Number 101 – 150           Answer key: included
PART 4: MCQ from Number 151 – 200           Answer key: included
PART 5: MCQ from Number 201 – 250           Answer key: included
PART 6: MCQ from Number 251 – 300           Answer key: included
PART 7: MCQ from Number 301 – 350           Answer key: included
PART 8: MCQ from Number 351 – 400            Answer key: included
PART 9: MCQ from Number 401 – 450            Answer key: included
PART 10: MCQ from Number 451 – 500          Answer key: included

LET REVIEW MATERIALS

DOWNLOAD PDF / PRINT
Print Friendly, PDF & Email
Please do Subscribe on YouTube!

P inoyBIX educates thousands of reviewers and students a day in preparation for their board examinations. Also provides professionals with materials for their lectures and practice exams. Help me go forward with the same spirit.

“Will you subscribe today via YOUTUBE?”

Subscribe

Add Comment

PinoyBIX Engineering. © 2014-2020 All Rights Reserved | How to Donate? | Follow me on Blogarama | Jabeetee Shop DMCA.com Protection Status