adplus-dvertising

MCQ in General Education Part 17 | Licensure Exam for Teachers 2021

(Last Updated On: May 1, 2021)

MCQ in General Education Part 17 | Licensure Exam for Teachers 2021

This is the LET Reviewer 2021, Multiple Choice Questions in General Education part 17 as one coverage of Licensure Examinations for Teachers (LET). The exam is divided into two classifications. First is the elementary level exam which covers topics from General Education (GenEd) 40% and Professional Education (ProfEd) 60%. Secondly is the secondary level which covers GenEd 20%, ProfEd 40% and area of specialization 40%. I assume you are looking for a reviewer that will help you achieve your goal to become a professional License teacher very soon. Yes, you are in the right place to make your dream come true. Make sure to familiarize each and every questions to increase the chance of passing the Licensure Examinations for Teachers (LET).

GENERAL EDUCATION (Elementary and Secondary) Coverage

  • ENGLISH (Study and Thinking Skills, Writing in the Discipline, Speech and Oral Communication ,Philippine Literature, Master Works of the World)
  • FILIPINO (Komunikasyon sa Akademikong Filipino, Pagbasa at Pagsulat tungo sa Pananaliksik, Masining na Pagpapahayag)
  • MATHEMATICS (Fundamentals of Math, Plane Geometry, Elementary Algebra, Statistics and Probability)
  • SCIENCE (Biological Science -General Biology; Physical Science- with Earth Science)
  • SOCIAL SCIENCES (Philippine Government New Constitution with Human Rights; Philippine History; Basic Economics, Taxation, Agrarian Reform; Society, Culture with Family Planning; Rizal and Other Heroes; Philosophy of Man; Arts; General Psychology; Information and Communication Technology)

Continue Practice Exam Test Questions Part 17 of the Series

MCQ in General Education Part 16 | Licensure Exam for Teachers 2021

Choose the letter of the best answer in each questions.

801.  Write the ratio to the lowest term for 4 hours to 30 minutes.

a.  30:4

b. 4:2

c. 2:30

d. 4:30

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

802.  The youth considered 55% of the voting population. Marikina has 1.360 million voters. How many voters are the youth?

a.  768,000

b. 750,000

c. 788,000

d. 748,000

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

803.  Cementing of roads are being done in some areas. One barangay has 2 lanes with 7 by 200 meters long. What is the total area to be cemented?

a.  9,000 sq. m

b.  14,000 sq. m

c. 1,500 sq. m

d. 2,800 sq. m

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

804.  Pastor irrigated 2 hectares of his rice field. But this is only 1/5 of the whole area. Give the whole area of pastor’s land.

a.  10 ha

b. 20 ha

c. 24 ha

d. 11 ha

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

805.  What prize will each receive from a first prize of P 45,000,000. There were 15 recipients of the jackpot

a.  P 2,500,000.00

b.  P 3,000,000.00

c. P 3,100,000.00

d. P 45,000.00

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

806.  Ms. Yan her new kitchen. The area is 3.5 meters by 2.8 meters, how many square meters will be tiled?

a.  10.8 sq. m

b.  108 sq. m.

c. 98 sq. m

d. 9.8 sq. m

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

807.  What is  the area of the wall that covered the family in Marikina? After the recovery the men found the height of the wall at 6 meters with a width of 12 meters. Determine the area of the fallen wall

a.  102 sq. m

b.  72 sq. m

c.720 sq. m

d. 92 sq. m

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

808.  How many feet of continuous paper will you print an 81 paged report in duplicate. One page is 8 inches in length. How many feet would you need of the continuous paper?

a.  142 ft.

b. 172 ft.

c. 152 ft.

d. 162 ft.

View Answer:

Answer:

Explanation:

809.  Ana is packing her things bought in Singapore. She needs a box of good for 75 cubic inches. Which could answer her need?

a.  4 x 4 x 4 inches

b.  3 x 6 x 7 inches

c. 3 x 6 x 5 inches

d. 3 x 5 x 5 inches

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

810.  How many cubic meters of sand will be required to fill a reclamation area of 6 hectares with 1.5 meters depth?

a.  90,900 cubic meter

b.  90,000 cubic meter

c. 110,000 cubic meter

d. 100,000 cubic meter

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

811.  A patient weighs 160 lbs. He needs medicine of .03 cc a day. How many cc’s are required for 6 days?

a.  26.8 cc

b. 25 cc

c. 26.4 cc

d. 28.8 cc

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

812.  Cecil weighs 84 kilos. How will she weighs in pound?

a.  184.4 lbs.

b.  188.4 lbs.

c. 189.5 lbs.

d. 180.4 lbs.

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

813.  Rain fell on Sunday and the reading was 2.4cm. On Monday it read 5.2 cm. How much rain fell on Monday night.

a.  3.8 cm

b. 4.5 cm

c. 2.8 cm

d. 4.8 cm

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

814.  There are 3 layers of eggs sold at P 2.28 each. If a whole seller gets 5% discount, how much will be paid for all?

a.  P78.22

b. P77.98

c. P92.00

d. P82.08

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

815.  Write in simple form (3 ab)2

a.  3a3b3

b.  9a2b2

c.3a2b

d. 27a2b

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

816. Gloria deposited P 600 at 8% compounded annually interest for 4 years. What is total amount

a.  P2,162,93

b.  P 7,558.27

c. P1,558.27

d. P8,162.93

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

817.  The volume of a larger rectangular box is 3 times the volume of a smaller rectangular box. What is the volume of X?

a. 2

b. 5

c. 3

d. 4

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

818. Divide (x2 – 9)/x by (2x + 6)/8

a. 4(x-3)/x

b. 4 (x+9)/x

c. 4 (x+9)/x

d. 4( x+3)/x

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

819. Simplify  (x2/xy) · (3y2/2y)

a. 32/y

b.  y/2

c. y/x

d. 3x/2

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

820. Solve for x, 6x – 1 = 2

a.  1/10

b. ½

c. -1/10

d. -1/2

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

821.  Rivers in Metro Manila are the identified causes of heavy flood. Authorities account this to

a. waste burning in home yards

b.  waste dumping on river banks

c. waste classification

d.  waste inceneration

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

822.  Piggery farms affected by FMD are prohibited from

a.  castrating their piglets

b.  isolating their piglets from sows

c.  butchering their pigs for the market

d.  mating their sows when in heat

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

823.  Mining in Mt. Diwalwal was stopped by DENR and the court. What was the reason

a.  water was found polluted by mercury

b.  water is reduce by mining

c.  permits were not issued to miners

d.  some miners become rich

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

824.  Earth day is celebrated on April 22 every year. Historically this day took off in the Philippines in the

a.  1960’s

b. 1950’s

c. 1940’s

d. 1970’s

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

825.  The man could not be convinced by the findings on the fallen bridge. To be sure he advised the verification through

a.  Objectively

b.  Critical analysis

c. Curiosity

d. Rationality

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

826.  Waste from the kitchen are considered useful in properly separated. How are these classified?

a.  non-degradable

b.  biodegradable

c. metallic recesses

d. degradable

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

827.  Beef from Europe was banned for some time. The disease caused by these contaminated meat is reported to affect

a.  brain function

b.  eye sight

c. Blood circulation

d. muscular system

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

828.  The professionals who handle animal diseases are known as:

a.  Veterinarians

b.  Doctors of cattle

c. Animal husbandry

d. doctors of medicine

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

829.  The Philippine Air Force took off to scatter salt to the existing clouds. This was an attempt to:

a.  Encourage earthquake occurrence

b.  produce rain over dry fields

c.  drive the clouds further to the sea

d.  avoid water evaporation

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

830.  Dengue affected patient are easily identified through

a.  High fever with rashes in 2-3 days

b.  presence of mucous in the nostrils

c.  presence  of red spots in the arms and other body parts

d.  presence of black spots around the eyes

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

831.  The Bureau of fisheries has discovered way to control the sex of different fish varieties. They succeeded best in.

a.  Tilapia

b.  carp

c. Talakitok

d. Milkfish or bangus

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

832.  Agricultural  advise  farmers during the presence of El Nino to raise

a.  more root crops

b.  more corn crops

c. more rice crops

d. more leafy vegetables

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

833.  There were people considered scientifically conscious and advanced. They were

a.  Greeks and Chinese

b.  Egyptians and Greeks

c.  Babylonians and Egyptians

d.  Babylonians and Greeks

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

834.  Dengue fever has caused has caused death to many children and adults. All these are traced to

a.  poor disposal of waste

b.  poor hoarding of water in tanks

c.  poor maintenance of home compost pits

d.  poor ventilation

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

835.  Very lately the WHO gave a warning on the recurrence of _______.

a.  TB in Malaysia

b.  Cholera in Asia

c.  Malaria in the Philippines

d.  Anthrax in Mindanao

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

836.  The public school children upon entering grade one were found suffering greatly of

a.  kidney trouble

b.  tuberculosis

c. eye disease

d. dental cavities

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

837.  During the bombing of the World Trade Center on September 11, 2001, the world saw the events at once. This is accountable to

a.  light waves

b.  digital exposure

c.  technological communication

d. radio waves

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

838.  Ms. Cruz has a rare collection of orchids. She applied jelly on her orchids leaves. Soon the orchid slowly wilted because

a.  the leaves were shiny because of jelly

b.  the stoma in the leaves were covered

c.  the jelly consumed the heat

d.  the leaves were made hot by the jelly

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

839.  The DENR are strict on giving permits to miner and other land use. What is secured to be able to establish a factory?

a.  Electrogram

b.  License to operate

c.  License to cut trees

d.  Environmental control compliance (ECC)

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

840.  Flood has devastated Mindanao and many provinces. The root cause is traced to

a.  wanton destruction of gold mines

b.  conversion of agricultural and to subdivisions

c.  wanton cutting of forest trees

d.  using wood for fuel

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

841.  The menace of AIDS dose not exclude children. How are mothers infected with AIDS handled by the Department of Health? They are _______.

a.  given fertility pills

b.  monitored closely in clinics

c.  Made to marry young

d.  Using wood for fuel

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

842.  The Philippines has lost its fish breeding places. The destruction is found most in

a.  shell fish destruction

b.  mangrove destruction

c.  mountain side shores

d.  deep sea areas

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

843.  Fertilizers are encouraged in farming, however what is the best step before applying any fertilizer. That is through

a.  soil analysis

b.  mineral content analysis

c.  water content analysis

d.  soil thickness measurement

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

844.  The Health Department went on a zero campaign among babies and children from 3 months to 10 years. This was done to

a.  stop to spread polio

b.  reduce typhoid fever

c.  reduce occurrence of cancer

d.  counteract tuberculosis

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

845.  There was a recent epidemic among cows in Europe. The Philippines took preventive measures against mad cow through

a.  vaccination of cows

b.  banned importation of cow

c.  meat inspection

d.  exporting beef to Europe

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

846.  Very recently several monkey farms were closed and their pets destroyed. The monkeys were found infected with

a.  blood disease

b.  tetanus

c. AIDS

d. rabies

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

847.  Fish farms abound for live brought to the markets. Which of these variety demand oxygen care?

a.  crabs

b.  bangus

c. sapsap

d. lapu-lapu

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

848.  People are discouraged in burning their garbage. This has been destructive to

a.  neighbors health

b.  plants around

c. birds in the sea

d. the ozone layer

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

849.  Several hog farms were affected by the hoof and mouth disease. Visitors who entered the piggery cites are

a.  made to use gowns and caps

b.  pork are given free

c.  vaccinated without AMF

d.  made to step on disinfectants

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

850.  Children are discouraged to play in flood water since

a.  feces of cockroaches are floating

b.  feces and urine of animals abound

c.  urine of rats are contagious

d.  urine of people are around

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

Questions and Answers in General Education (LET 2021)

Following is the list of practice exam test questions in this brand new series:

MCQ in General Education | LET 2021
PART 1: MCQ from Number 1 – 50                Answer key: included
PART 2: MCQ from Number 51 – 100            Answer key: included
PART 3: MCQ from Number 101 – 150           Answer key: included
PART 4: MCQ from Number 151 – 200           Answer key: included
PART 5: MCQ from Number 201 – 250           Answer key: included
PART 6: MCQ from Number 251 – 300           Answer key: included
PART 7: MCQ from Number 301 – 350           Answer key: included
PART 8: MCQ from Number 351 – 400            Answer key: included
PART 9: MCQ from Number 401 – 450            Answer key: included
PART 10: MCQ from Number 451 – 500          Answer key: included

LET REVIEW MATERIALS

DOWNLOAD PDF / PRINT
Print Friendly, PDF & Email
Please do Subscribe on YouTube!

P inoyBIX educates thousands of reviewers and students a day in preparation for their board examinations. Also provides professionals with materials for their lectures and practice exams. Help me go forward with the same spirit.

“Will you subscribe today via YOUTUBE?”

Subscribe

Add Comment

PinoyBIX Engineering. © 2014-2021 All Rights Reserved | How to Donate? | Follow me on Blogarama DMCA.com Protection Status