MCQ in General Education Part 11 | Licensure Exam for Teachers

(Last Updated On: November 26, 2020)

MCQ in General Education Part 11 | Licensure Exam for Teachers

This is the Multiple Choice Questions in General Education part 11 as one coverage of Licensure Examinations for Teachers (LET). The exam is divided into two classifications. First is the elementary level exam which covers topics from General Education (GenEd) 40% and Professional Education (ProfEd) 60%. Secondly is the secondary level which covers GenEd 20%, ProfEd 40% and area of specialization 40%. I assume you are looking for a reviewer that will help you achieve your goal to become a professional License teacher very soon. Yes, you are in the right place to make your dream come true. Make sure to familiarize each and every questions to increase the chance of passing the Licensure Examinations for Teachers (LET).

GENERAL EDUCATION (Elementary and Secondary) Coverage

  • ENGLISH (Study and Thinking Skills, Writing in the Discipline, Speech and Oral Communication ,Philippine Literature, Master Works of the World)
  • FILIPINO (Komunikasyon sa Akademikong Filipino, Pagbasa at Pagsulat tungo sa Pananaliksik, Masining na Pagpapahayag)
  • MATHEMATICS (Fundamentals of Math, Plane Geometry, Elementary Algebra, Statistics and Probability)
  • SCIENCE (Biological Science -General Biology; Physical Science- with Earth Science)
  • SOCIAL SCIENCES (Philippine Government New Constitution with Human Rights; Philippine History; Basic Economics, Taxation, Agrarian Reform; Society, Culture with Family Planning; Rizal and Other Heroes; Philosophy of Man; Arts; General Psychology; Information and Communication Technology)

Continue Practice Exam Test Questions

MCQ in General Education Part 10 | Licensure Exam for Teachers

Choose the letter of the best answer in each questions.

501. When ##### replaces numbers in the cell, _______.

a. Use the custom format

b. Return to the general format

c. Indicate a formula error

d. Increase column with

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

502. A meter stick was cut into two pieces at the 64 cm mark? What is the ratio of the smaller piece to the largest piece?

a. 16:25

b. 13:50

c. 9:25

d. 9:16

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

503. Find in feet, the amount of farming needed to frame a picture 8 ½ inches by 11 inches?

a. 5 ¼ ft

b. 3 ¼ ft

c. 4 ¼ ft

d. 2 ¼ ft

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

504. A square has an area of 400 sq. cm2. What is its perimeter?

a. 80 cm

b. 40 cm

c. 20 cm

d. 100 cm

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

505. Which is the equivalent common fraction of the repeating decimal 5.818181…?

a. 67/11

b. 64/11

c. 66/11

d. 65/11

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

506. If a positive number is increased by 70 percent, and then the result is decreased by 50 percent, which of the following accurately describes the net change?

a. 15% decrease

b. 20% increase

c. 12% increase

d. 20% increase

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

507. What percent of PHP340.00 is PHP30.60?

a. 7%

b. 6%

c. 8%

d. 9%

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

508. What are the next three numbers in this sequence? 1/6; 1/3;1/2; 2/3 ____.

a. 5/6, 1, 7/6

b. 7/3, 4, 9/3

c. 5/6, 2/6, 7/3

d. 5/2, 7, 5/3

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

509. The school cafeteria raises the price of a plate of rice from PHP8 to PHP10. If the same rate of increase was applied
to a regular order of viand which used to cost PHP20, how much does an order of viand cost?

a. PHP25

b. PHP22

c. PHP26

d. PHP24

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

510. With the Batasang Pambansa performing legislative and executive powers in the Marcos regime, which form of government was implemented?

a. Dictatorial

b. Monarchial

c. Parliamentary

d. Presidential

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

511. In connection with government transaction involving public interest, which policy is adopted by the Constitution to ensure the public accountability and transparency?

a. Private enterprise and incentives to needed investments

b. Full public disclosure

c. Rural development and agrarian reform

d. Balanced and healthful ecology

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

512. If a farmer would want assistance like pricing, guarantee for all agriculture produce or cooperative management training, where should he go?

a. Special Agrarian Court under the Regional Trial Court

b. Support Services of the Department of Agrarian Reform

c. DAR adjudication board

d. Land bank

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

513. Which of the following is imposed a final tax of ten percent (12%)?

a. Currency bank deposit

b. Royalties

c. PCSO and lotto wining

d. Books, literary works and musical composition

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

514. Which of the following refers to an attractive investment idea or proposition that provides the possibility of a return
of investment for the person taking the risk?

a. Business opportunity

b. Capital

c. Completion

d. Demand

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

515. The point in the earth’s orbit when the earth is farthest from the sun is called ______.

a. Perihelion

b. Aphelion

c. Parallax

d. Perigee

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

516. When does the need for sales promotion become indispensable?

a. When the producer wants to make the product popular in the market

b. When one takes into account the sales volume of the products

c. When the customer satisfaction is of prime importance

d. When there is a great demand for the product

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

517. In order to use an on-line database service, which of the following are needed?

a. Computer, tele-computing software and printer

b. Computer, phone line, printer and CD-ROM drive

c. Phone line, tele-computing software, modem and computer

d. Tele-computing software, phone line and modem

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

518. What does an owner’s drawing or personal account include?

a. The allowance given to the owner

b. The withdrawal of capital by the owner end of period of the profits of the business

c. The capital contributions of the owner made at the inception of the business

d. The personal property of the owner

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

519. Why is the Price Law important?

a. To show that the product is of high quality

b. To discourage & minimize price haggling

c. To show the price and ask for more discount

d. To show the price and to attract buyers

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

520. Which question falls under the Literal Comprehension Level?

a. Why is it good to be short?

b. What are the advantages and disadvantages of being tall & short?

c. Do you agree with the horse when it said, “that it is best to be what you are?”

d. In the story, who is short?

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

521. The line from the Koran, “Woe to every backbiter,” talks of _____.

a. Punishment for those who say good things

b. Misery for those who talks ill of others

c. Sorrow for those who oppose other’s opinion

d. Anguish for those who defend

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

522. Which statement on alcoholics anonymous is correct?

a. It is an association of alcoholics who remain unknown to each other

b. It helps alcoholics to avoid alcohol use and rebuild their lives

c. It is a group of businessmen bent on stopping the manufacture of alcohol drinks

d. It is a group of alcoholic parents who has made it its mission to help alcoholic parents

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

523. Our opposition to divorce could be an influence of the _______.

a. Protestant religion introduced by the Americans

b. Roman Catholic religion introduced by the Spaniards

c. Americans constitution

d. Educational system of the Spaniards

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

524. Why is the Filipino trait of “pakikisama” said to be ambivalent?

a. It makes people show their concern for others

b. It can be used for or against the person who values it

c. It encourages a person to do wrong

d. It helps person develop good values

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

525. You can’t make children grow faster by pushing them, just as you can’t make flowers bloom faster by pulling them. Which of the following supports the statement?

a. It is the early childhood educator who has both the immense responsibility of creating the learning environment that will and stimulate the whole child

b. We can’t make children’s dendrites grow faster or insist that important connections in the brain be made

c. A teacher’s moment-by-moment actions and interactions with children are the most powerful determinant of learning outcomes and development

d. Each child’s brain is unique and vastly different from one another

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

526. How can farmland be used to transfer the greatest amount of energy to humans?

a. By using half the land for crops and half for meat production

b. By growing plant crops for people to eat

c. By keeping sheep to provide meat

d. By keeping cows to provide cheese and milk

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

527. Which factor contributes to the “green house effect”?

a. Destruction of forest

b. Use of solar glass to capture radiant energy

c. Use of carbon dioxide by land plants

d. Depletion of minerals in the soil by overfarming

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

528. Engagement is a positive factor to a successful marriage. The following factors are considered in deciding the length of the period of engagement except one. Which one is it?

a. Length of the courtship period

b. In-law relationship

c. Extent of preparation

d. Ability to adjust to each other

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

529. Which of the following factors least indicates how Filipino regards his family?

a. Commitment and responsibility

b. Emotional and material support

c. Influence of the behavior of all members

d. Personal identity

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

530. The force required to maintain an object at a constant speed in free space is equal to _____.

a. Mass of the object

b. Zero

c. Weight of the object

d. Force required to stop it

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

531. What is the smallest positive integer that has 6, 8 and 10 as factors?

a. 240

b. 120

c. 300

d. 80

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

532. Rylie is 10 years older than his sister. If Rylie was 25 years of age in 1983, in what year could he have been born?

a. 1963

b. 1953

c. 1958

d. 1948

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

533. What number is next in this sequence? 11120, 11420, ______.

a. 11820

b. 11800

c. 11760

d. 11720

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

534. How many glasses of soda each to be filled with 150 cu cm of the liquid can be made from 5 family size bottles of soda each containing 1.5 liters?

a. 50

b. 60

c. 40

d. 45

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

535. Sa pagsasanay tungkol sa kasarian ng mga pangalang ipinapakita, mabisang gamitin ang _____.

a. Flow chart

b. Plaskard

c. Ginupit na larawan

d. Diorama

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

536. Anong bahagi ng pananalita ang nasa malaking titik? Malungkot ANG MGA nagtapos na wala pang trabaho.

a. Pangatnig

b. Pang-ukol

c. Parirala

d. Pananda

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

537. Kung ang awit ng pag-iibigan ay kundiman, ano naman sa Bisaya?

a. Sambotani

b. Kumintang

c. Balitaw

d. Diona

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

538. Ponema ang tawag sa makabuluhang tunog ng wika. Ilan ang ponema ng Filipino?

a. 31

b. 21

c. 31

d. 28

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

539. Kailan ginagamit ang IKA na may gitling?

a. Kung ang bilang ay isinusulat na buo

b. Kung mismong bilang ang sumusunod na isusulat

c. Kung ginagamit na panlapi sa isang salita

d. Kung ang ikakabit ay isang panlapi

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

540. Anong ayos ng pangungusap ang sumusunod? “Ang mga bata ay naglalaro sa lansangan.”

a. Di-karaniwan

b. Karaniwan

c. Tuwirang layon

d. Literal

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

541. Anong mga estratehiya ang gagamitin mo kung nais mong malinang ang mga talinong pangkatawan, kahusayan sa pagkontrol ng katawan, timing, trained responses?

a. Pagninilay, feeling-toned moments, goal setting

b. Pagsunod sa ritmo, pag-awit, pagra-rap at chants

c. Teatrong pangklasrum, charades, katawang mapa

d. Brainstorming, pagsulat ng journal, pagsasadula

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

542. Ano ang gamit ng mga ito: spot-semantik, klaster-konsepto, sagot-gagamba, dayagram, hirarkiyal at iba pa?

a. Matukoy ang mahalagang detalye

b. Makagawa ng balangkas

c. Mapag-ugnay o makategorya ang mga konsepto

d. Mapagsunod-sunod ang mga pangyayari

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

543. As a cashier in a 24-hour supermarket, Cecil gets PHP60 per hour plus an additional PHP500 per week to work in the evening shift. How much would she pay for a 40-hour week in the evening shift?

a. PHP2,700

b. PHP2,400

c. PHP2,900

d. PHP3,200

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

544. Tina placed some sliced green mangoes in a glass of drinking water. After a while she took out a few slices and found the slices very turgid. What can you infer this observation?

a. Water was absorbed by the mangoes

b. The mango slices did not change in shape

c. The slices became more sour

d. Water moved out of the tissue of mangoes

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

545. Which is the most reliable way of determining whether or not the students have developed positive attitude toward work?

a. Students debate on work values as teacher listens

b. A teacher observes students as they work

c. Students define work

d. Students sing a song about the dignity of work

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

546. Ang mga gulay ay may volatile at non-acids na nawawala habang niluluto ang mga ito at nagiging sanhi ng manila-nilaw na berdeng gulay. Paano it maiwasan?

a. Pakuluan ang gulay ng sampung segundo lamang

b. Panatilihing nakatakip ang lutuan habang nagluluto

c. Huwang takpan ang lutuan habang nagluluto

d. Hayaang nakabukas ang lutuan sa unang 10 minuto saka ito takpan

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

547. If in a routine practice of stunts one of the participants accidentally losses his balance and sustains fracture straight elbow, what precautionary measure should be observed to avoid further injury?

a. Immediately apply cold compress to avoid further swelling

b. Do not attempt to bend the elbow to apply a sling

c. Check the proper location of the splint

d. Check for vital signs of the victim

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

548. Which is the undying musical movie that depicts the story of a nun named Maria which brought back music to the family Von Trapp somewhere in Austria during World War I?

a. Sister Act

b. Sound of Music

c. The West Side Story

d. Titanic

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

549. The following are factors to consider in preparing a balanced diet for the family except one. Which one is it?

a. Size of family members

b. Lifestyle of the family members

c. Activities of the family members

d. Family income

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

550. In Psalm 23 otherwise known as “Psalm of David” what is the closest meaning to the line: “He maketh me to lie down in green pastures: he leadeth me beside the still water.”

a. He will be given riches and mercy

b. He will always obey his master for his glory

c. He will provided prosperity and harmony

d. He will be known throughout the land

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

MCQ in General Education Part 12 | Licensure Exam for Teachers

Questions and Answers in General Education

Following is the list of practice exam test questions in this brand new series:

MCQ in General Education | LET
PART 1: MCQ from Number 1 – 50                Answer key: included
PART 2: MCQ from Number 51 – 100            Answer key: included
PART 3: MCQ from Number 101 – 150           Answer key: included
PART 4: MCQ from Number 151 – 200           Answer key: included
PART 5: MCQ from Number 201 – 250           Answer key: included
PART 6: MCQ from Number 251 – 300           Answer key: included
PART 7: MCQ from Number 301 – 350           Answer key: included
PART 8: MCQ from Number 351 – 400            Answer key: included
PART 9: MCQ from Number 401 – 450            Answer key: included
PART 10: MCQ from Number 451 – 500          Answer key: included
DOWNLOAD PDF / PRINT
Print Friendly, PDF & Email
Please do Subscribe on YouTube!

P inoyBIX educates thousands of reviewers and students a day in preparation for their board examinations. Also provides professionals with materials for their lectures and practice exams. Help me go forward with the same spirit.

“Will you subscribe today via YOUTUBE?”

Subscribe

Add Comment

PinoyBIX Engineering. © 2014-2020 All Rights Reserved | How to Donate? | Follow me on Blogarama DMCA.com Protection Status

Math Solution

Advanced Math problem age work mixture digit motion Analytic Geometry 01 problem Analytic Geometry 02 problem clock variation progression misc Combination problem Differential Calculus 01 Problem Differential Calculus 02 Problem Differential Equations Problem Fundamentals in Algebra Fundamentals in Algebra Problem Integral Calculus problem Permutation problem Plane Geometry problem Plane Trigonometry problem Probability problem quadratic equation binomial theorem logarithms Solid Geometry problem Spherical Trigonometry problem System of Numbers Problem Venn Diagram Problem

Questions and Answers in Mathematics

Advanced Math Age Work Mixture Digit Motion Algebra and General Mathematics Analytic Geometry 01 Analytic Geometry 02 Calculus Clock Variation Progression Misc Differential Calculus 01 Differential Calculus 02 Differential Equations Engineering Mathematics Geometry Integral Calculus Plane Geometry Plane Trigonometry Probability and Statistics Quadratic Equation Binomial Theorem Logarithms Solid Geometry Spherical Trigonometry System of Numbers Trigonometry

video

Pre-board in Electronics Engineering

Answers Pre-board in Electronics Engineering - Answers

Questions and Answers

Basic Television - Grob TV Boylestad Questions and Answers Computer Principles Electrical Circuit Electricity and Magnetism Fundamentals Electronic Circuits Floyd Questions and Answers Floyd Self-test Gibilisco Questions and Answers Grob Questions and Answers Industrial Electronics Principles and Applications Malvino Questions and Answers Microelectronics Power Generators / Sources / Principles and Applications Solid State Devices Tests and Measurements Vacuum Tubes

Pre-board in Communications Engineering

Answers

Questions and Answers

Acoustics Antennas Blake Questions and Answers Broadcasting and Cable TV System Digital Communication Networks Forouzan Frenzel Self-test Kennedy Questions and Answers Microwave Communications Miscellaneous Questions in Communications Modulation Navigational Aids and Radar Systems Noise Optical Fiber Communications Radiation and Wave Propagation Satellite Communications Transmission Fundamentals Wire and Wireless Communications

GEAS Solution

Dynamics problem Economics problem Physics problem Statics problem Strength problem Thermodynamics problem

Pre-board in GEAS

Questions and Answers in GEAS

Engineering Economics Engineering Laws and Ethics Engineering Management Engineering Materials Engineering Mechanics General Chemistry Giancoli Physics Physics Strength of Materials Thermodynamics
Online Tool: Electrical Charge Conversions
Online Tool: Electrical Charge Conversions
Online Tool: Color Code Conversions
Online Tool: Color Code Conversions
Online Tool: Weight Measurement Conversions
Online Tool: Weight Measurement Conversions
Online Tool: Temperature Measurement Conversions
Online Tool: Temperature Measurement Conversions