adplus-dvertising

MCQ in General Education Part 14 | Licensure Exam for Teachers 2021

(Last Updated On: May 1, 2021)

MCQ in General Education Part 14 | Licensure Exam for Teachers 2021

This is the LET Reviewer 2021, Multiple Choice Questions in General Education part 14 as one coverage of Licensure Examinations for Teachers (LET). The exam is divided into two classifications. First is the elementary level exam which covers topics from General Education (GenEd) 40% and Professional Education (ProfEd) 60%. Secondly is the secondary level which covers GenEd 20%, ProfEd 40% and area of specialization 40%. I assume you are looking for a reviewer that will help you achieve your goal to become a professional License teacher very soon. Yes, you are in the right place to make your dream come true. Make sure to familiarize each and every questions to increase the chance of passing the Licensure Examinations for Teachers (LET).

GENERAL EDUCATION (Elementary and Secondary) Coverage

  • ENGLISH (Study and Thinking Skills, Writing in the Discipline, Speech and Oral Communication ,Philippine Literature, Master Works of the World)
  • FILIPINO (Komunikasyon sa Akademikong Filipino, Pagbasa at Pagsulat tungo sa Pananaliksik, Masining na Pagpapahayag)
  • MATHEMATICS (Fundamentals of Math, Plane Geometry, Elementary Algebra, Statistics and Probability)
  • SCIENCE (Biological Science -General Biology; Physical Science- with Earth Science)
  • SOCIAL SCIENCES (Philippine Government New Constitution with Human Rights; Philippine History; Basic Economics, Taxation, Agrarian Reform; Society, Culture with Family Planning; Rizal and Other Heroes; Philosophy of Man; Arts; General Psychology; Information and Communication Technology)

Continue Practice Exam Test Questions Part 14 of the Series

MCQ in General Education Part 13 | Licensure Exam for Teachers 2021

Choose the letter of the best answer in each questions.

651. The teacher-adviser “monitors” the class activities of his pupils.

a. Demands

b. Observes

c. Identifies

d. regulates

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

652. There is a need to “renovate” the old school building to avoid future accidents.

a. repair

b. repaint

c. restore

d. redecorate

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

653. The athlete was in a “sanguine” mood after the ball game

a. Frustrating

b. happy

c. sad

d. discouraging

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

654. There is a need for an “amicable” settlement between the parent and the teacher

a. embarrassing

b. humble

c. peaceful

d. continuing

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

655. There is an “altercation” going on between the teacher and principal in the office.

a. dispute

b. competition

c. settlement

d. jealousy

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

656. The English teacher is “proficient” in her teaching.

a. effective

b. expert

c. engrossed

d. perfect

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

657. Stipulate in your constitution and by-laws the qualified of the officers.

a. specify

b. attach

c. fasten

d. underline

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

658. “Integrate” values in all your subject areas

a. remove

b. include into

c. decrease

d. criticize

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

659. His “preposterous” reason made him the talk of the campus.

a. magnificent

b. ridiculous

c. funny

d. positive

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

660. The singer was “fidgety” as the judges were deciding on the winner.

a. appealing

b. with love

c. restlessly

d. none of these

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

661. He was “deprive” of a mother’s love

a. satisfied

b. debarred

c. chosen

d. given

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

662. The “flagrant” pupils came shouting with stones in their hands.

a. industrious

b. group of pupils

c. notorious

d. intelligent

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

663. There was a question of “fraud” among the notorious pupils who took the special examination.

a. cheating

b. injustice

c. unfairness

d. favoritism

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

664. Her answer was “explicable” in public

a. undetermined

b. can be explained

c. unacceptable

d. unreasonable

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

665. She looked “haggard” when she came in

a. fresh

b. at ease

c. gaunt

d. inspired

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

Subject-Verb Agreement

666. Everybody in the gymnasium _____ frustrated when the candidate did not appear in public.

a. was

b. were

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

667. A bag of candies and a bottle of coke ____ on the table.

a. Is

b. are

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

668. That _____ seem correct.

a. don’t

b. doesn’t

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

669. Either the boys or girls _____ here.

a. is

b. are

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

670. The number of teacher in the school ____ from year to year.

a. vary

b. varies

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

671. One-third of the classroom_____ under water.

a. was

b. were

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

672. She is one of those honor pupils who always _____ into confusion.

a. get

b. gets

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

673. Each of the members of the club _____ a duty to perform.

a. Have

b. Has

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

674. Mrs. Tecson’s creativeness and concern _____ well appreciated.

a. is

b. are

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

675. There ____ many pupils here.

a. Is

b. are

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

676. Many years of his life _____ spent in province

a. Was

b. were

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

677. No one ____ at home.

a. is

b. are

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

678. My leg and my arm _____ aching.

a. Is

b. are

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

679. She _____ to read novels.

a. like

b. likes

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

680. There _____ eight men in the game.

a. is

b. are

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

Identify the figure of speech in the following statement.

681. Michael shouts like mike does.

a. hyperbole

b. simile

c. metaphor

d. litotes

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

682. Dona was tired to death after a long day of cooking.

a. simile

b. hyperbole

c. metaphor

d. personification

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

683. She has a Venus beauty

a. simile

b. hyperbole

c. metaphor

d. litotes

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

684. As the rain falls, the leaves dance merrily while the cool breeze touches my lips gently.

a. Hyperbole

b. litotes

c. metaphor

d. personification

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

685. Mt. Apo is a small volcano compared to Mt. Matutum.

a. Litotes

b. Hyperbole

c. Metaphor

d. Simile

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

686. Chris was a limb in the group during the disco party.

a. simile

b. metaphor

c. hyperbole

d. litotes

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

687. Her lips are as cold as ice

a. simile

b. metaphor

c. personification

d. synecdoche

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

688. James was crushed by the death of Kris.

a. simile

b. personification

c. hyperbole

d. metaphor

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

689. Her skin is as white as onion

a. simile

b. metaphor

c. hyperbole

d. litotes

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

690. She has the King Solomon ideas.

a. Simile

b. Hyperbole

c. metaphor

d. personification

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

Vocabulary

691. That food is delicious

a. looks good

b. tastes good

c. looks colorful

d. smells good

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

692. I won’t come anymore

a. come soon

b. never come

c. already came

d. any of these

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

693. The story is uninteresting

a. very interesting

b. interesting in some part

c. not interesting

d. some how interesting

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

694. She was attracted by the hedge

a. stone

b. low bushes

c. fence

d. none of these

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

695. The memo is compulsory.

a. must be done

b. a request

c. must be kept

d. optional

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

696. She has to economize.

a. earn more money

b. spend less

c. put business

d. spend more

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

697. The pond is shallow

a. has clear water

b. is not deep

c. is full of mass

d. none of these

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

698. The oil trickles down the machine

a. flows rapidly

b. flows little by little

c. flows in large quantities

d. none of these

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

699. That pond is full of fry.

a. small fish

b. frogs d. wraps

c. mosquito

d. none of these

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

700. I sneaked out.

a. went out noisily

b. went out without attracting

c. went out easily

d. none of these

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

Questions and Answers in General Education (LET 2021)

Following is the list of practice exam test questions in this brand new series:

MCQ in General Education | LET 2021
PART 1: MCQ from Number 1 – 50                Answer key: included
PART 2: MCQ from Number 51 – 100            Answer key: included
PART 3: MCQ from Number 101 – 150           Answer key: included
PART 4: MCQ from Number 151 – 200           Answer key: included
PART 5: MCQ from Number 201 – 250           Answer key: included
PART 6: MCQ from Number 251 – 300           Answer key: included
PART 7: MCQ from Number 301 – 350           Answer key: included
PART 8: MCQ from Number 351 – 400            Answer key: included
PART 9: MCQ from Number 401 – 450            Answer key: included
PART 10: MCQ from Number 451 – 500          Answer key: included

LET REVIEW MATERIALS

DOWNLOAD PDF / PRINT
Print Friendly, PDF & Email
Please do Subscribe on YouTube!

P inoyBIX educates thousands of reviewers and students a day in preparation for their board examinations. Also provides professionals with materials for their lectures and practice exams. Help me go forward with the same spirit.

“Will you subscribe today via YOUTUBE?”

Subscribe

Add Comment

PinoyBIX Engineering. © 2014-2021 All Rights Reserved | How to Donate? | Follow me on Blogarama DMCA.com Protection Status