adplus-dvertising

MCQ in Professional Education Part 6 | Licensure Exam for Teachers 2021

(Last Updated On: May 1, 2021)

MCQ in Professional Education Part 6 | Licensure Exam for Teachers 2021

This is the LET Reviewer 2021, Multiple Choice Questions in Professional Education part 6 as one coverage of Licensure Examinations for Teachers (LET). The exam is divided into two classifications. First is the elementary level exam which covers topics from General Education (GenEd) 40% and Professional Education (ProfEd) 60%. Secondly is the secondary level which covers GenEd 20%, ProfEd 40% and area of specialization 40%. I assume you are looking for a reviewer that will help you achieve your goal to become a professional License teacher very soon. Yes, you are in the right place to make your dream come true. Make sure to familiarize each and every questions to increase the chance of passing the Licensure Examinations for Teachers (LET).

PROFESSIONAL EDUCATION (Elementary and Secondary) Coverage

  • Teaching Profession, Social Dimensions of Education
  • Principles of Teaching, Educational Technology, Curriculum Development
  • Facilitating Learning, Child and Adolescent Development
  • Assessment of Student Learning, Developmental Reading
  • Field Study, Practice Teaching

Continue Practice Exam Test Questions Part 6 of the Series

MCQ in Professional Education Part 5 | Licensure Exam for Teachers 2021

Choose the letter of the best answer in each questions.

251. “Life is what you make it” exemplifies best what ______:

A. Existentialism

B. Humanism

C. Progressivism

D. Essentialism

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

252. After listening to the homily of the Priest about fidelity, Catherine has a moment of reflection. Her understanding of the value of fidelity has become deeper as she related this to her past experience. This typifies what kind of philosophy ?

A. Constructivism

B. Reconstructivism

C. Humanism

D. Existentialism

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

253. After studying the Principle of Identity, Teacher Beng asks her students to determine which among the given set of problems conforms to the said identity. This shows that Teacher Beng upholds this kind of philosophy?

A. Perennialism

B. Progressivism

C. Essentialism

D. Naturalism

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

254. Joy listens to the advice given by her sister to end the relationship that she has with Min Hoo . However, her sister learned that the advice she has given was not followed and Joy decided to continue the relationship. This action of Joy is a manifestation of what kind of philosophy?

A. Essentialism

B. Existentialism

C. Perennialism

D. Humanism

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

255. After finishing the degree in Education, Teacher Mary realizes that learning never stops. In fact, she accumulates more knowledge after leaving the portal of her alma mater. This typifies what kind of philosophy?

A. Constructivism

B. Perennialism

C. Progressivism

D. Humanism

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

256. Mary Joy is an advocate of the principle “making the most of your life”. Live life to the fullest. She is indeed an advocate of what kind of philosophy ?

A. Humanism

B. Idealism

C. Realism

D. Existentialism

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

257. Teacher Mae Joy is a very dedicated teacher in the nursery. Her foremost concern is for the students to learn how to adapt themselves in the environment. This shows that Teacher Mae Joy upholds this kind of philosophy?

A. Naturalism

B. Pragmatism

C. Progressivism

D. Rationalism

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

258. Teacher Sun Woo serves as an inspiration to his students because of his efficiency and effectiveness as a teacher. The mind se of his students towards him is an instance of what kind of philosophy?

A. Realism

B. Idealism

C. Realism

D. Empiricism

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

259. Lee Min Hoo learns well through active interplay with others. His learning increases when engaged I activities that has meaning in him. Which philosophy can describe this ?

A. Progressivism

B. Idealism

C. Realism

D. Empiricism

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

260. “Learning is the process of retrieving prior learning” , this is a statement from ;

A. Constructivist

B. Reconstructivist

C. Progressivist

D. Idealist

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

261. “The curriculum is a total learning experience for an individual”. This point of view is considered to be of :

A. Traditionalist

B. Progressivist

C. Materialist

D. Cognitivist

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

262. The principal shares the thought with his teachers that the subject matter should help students understand and appreciate themselves as unique individuals who accept complete responsibility of their thoughts, feelings, and actions. From which point of view is this thought based?

A. Essentialism

B. Rationalism

C. Progressivism

D. Existentialism

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

263. During the faculty recollection, Mr. Duterte asked his teachers to share their thoughts about their students as their primary customer. What followed were the gist of what were shared :

Teacher Vhong : The learner is a product of his environment. Sometimes he has no choice. He is determined by his environment.

Teacher Vice : The learner can choose what he becomes despite his environment.

Teacher Anne : The learner is a social being who learns well through an active interplay with others.

Teacher Karylle : The learner is a rational being. School should develop his rational and moral powers.

Whose philosophical concept is that Teacher Vhong ?

A. Existentialist

B. Progressivist

C. Behaviorist

D. Rationalist

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

264. Teacher Vice response comes from the mouth of ?

A. Essentialist

B. Perennialist

C. Existentialist

D. Behaviorist

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

265. If you agree with Teacher Anne, you are more of _______

A. Progressivist

B. Perennialist

C. Essentialist

D. Rationalist

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

266. If you identify with Teacher Karylle, you adhere to this philosophy

A. Behaviorist

B. Perennnialism

C. Existentialist

D. Progressivist

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

267. Student Park Shin Hye, after receiving the conceptual knowledge on multiplication of trinomials from his Algebra Teacher , immediately answers the exercises in the book. This demonstrates what kind of philosophy ?

A. Existentialism

B. Idealism

C. Constructivism

D. Progressivism

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

268. Teacher Lee Jung Suk views his students as a unique , free choosing and responsible individuals. He encourages them to develop their own individualities. What philosophy does Teacher Lee Jung Suk adhere to ?

A. Naturalism

B. Humanism

C. Existentialism

D. Contructivism

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

269. In the Social Science class of Mr. Kim So Hyun, students identify the various social and economic problems that require urgent solutions. They not only discuss the ways to address it but also agreed to participate in solving them. What kind of philosophy does this class uphold?

A. Essentialism

B. Reconstructivism

C. Naturalism

D. Behaviorism

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

270. Teacher Park Bo Gum, unlike other teachers in his school, practices the nontraditional method of discussing the lessons using not only the book prescribed by the school as the main source of information and knowledge. Instead, he went out of his way to devise other means that will help his students to understand their lessons. To what philosophy does Teacher Park Bo Gum submit to?

A. Behaviorism

B. Contructivism

C. Progressivism

D. Humanism

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

271. Teacher Soong Jong Ki class is engage in problem solving activity which in a way is a reflection of the personal and social experiences. The purpose of this activity is for the students to acquire the skills that can help them in solving their own real-life problems. What philosophy can best described this?

A. Existentialism

B. Progressivism

C. Idealism

D. Realism

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

272. In his class, Teacher Goong Yu always presents principles and values so as to encourage his students to examine them and decide for themselves whether to accept it or not. What kind of philosophy does Teacher Goong Yu practice?

A. Idealism

B. Existentialism

C. Humanism

D. Essentialism

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

273. Teacher Kim Woo Bin is an inspiration to almost all of his students. His efficiency and effectiveness in the profession is truly outstanding. Which of the following describes this attitude of the students toward him?

A. Existentialism

B. Naturalism

C. Progressivism

D. Idealism

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

274. If a teacher states that “specialization is knowing more and more about less and less, hence it is better to be a generalist”. What kind of philosophy does they uphold?

A. Progressivism

B. Essentialism

C. Naturalism

D. Perennialism

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

275. In social trends, his do you call those who are for the revival of the classics?

A. Progressivist

B. Essentialist

C. Humanist

D. Behaviorist

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

276. A teacher puts emphasis on making her students master the rules of multiplying fractions, and not so much on the strategies and execution. This is an illustration of _______?

A. Existentialism

B. Progressivism

C. Essentialism

D. Naturalism

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

277. Students are the product of their environment. To which philosophy does this statement belong?

A. Naturalism

B. Essentialism

C. Behaviorism

D. Existentialism

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

278. What philosophy posses that a social teacher is a revered person, central to the educative process and therefore must be excellent mentally and morally in personally conduct and conviction ?

A. Idealism

B. Progressivism

C. Realism

D. Essentialism

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

279. This philosophy emphasizes the teaching of controversial issues to prepare students for a progressive structuring of the social order.

A. Progressivism

B. Social Experimentation

C. Behaviorism

D. Reconstructionism

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

280. The philosophy contends that truth is universal an unchanging and therefore a good education is also universal and constant.

A. Existentialism

B. Essentialism

C. Perennialism

D. Progressivism

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

281. Which philosophy of education has for its curriculum a body intellectual subject matter that are conceptual on subject, essential for the realization of mental and moral development?

A. Pragmatism

B. Realism

C. Existentialism

D. Idealism

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

282. The educational theory, in response to progressivism, which concerns with the revival of effort in the direction of teaching the fundamental tools of learning as the most indispensable type of education .

A. Perennialism

B. Naturalism

C. Essentialism

D. Behaviorism

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

283. The philosophy believes that the schools should originate policies and progress which would bring about reform of the social orders

A. Behaviorism

B. Progressivism

C. Reconstructionism

D. Perennialism

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

284. This philosophy contends that the intellectual faculty of man is higher that the physical faculties.

A. Perennialism

B. Idealism

C. Realism

D. Existentialism

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

285. The philosophy proclaims the spiritual nature and the universe. It holds that the good, the true anted the beautiful are permanently part of the structure of an unchanging universe.

A. Realism

B. Existentialism

C. Naturalism

D. Idealism

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

286. This philosophy posses the known ability of the world and everything in its as they are in themselves and their existence independent of human mind.

A. Realism

B. Idealism

C. Naturalism

D. Existentialism

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

287. “The central aim of education should be develop the power of thought “; this would likely be the aim of what educational practitioner ?

A. Reconstructivism

B. Progressivism

C. Perennialism

D. Existentialism

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

288. This educational theory is based on the philosophy grounded on experience and the interaction of the person with his environment. It posit that the education must use past experiences to direct future experiences.

A. Progressivism

B. Idealism

C. Existentialism

D. Realism

View Answer:

Answer: Option A

Explanation:

289. This philosophy is a way of viewing and thinking about life in the world so that priority is given into individualism and subjectivity. It believes that human beings are the creator of their own experiences.

A. Idealism

B. Reconstructionism

C. Realism

D. Existentialism

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

290. It is belief that when an idea agrees with its object, it is proof of its truth. However, it is definition of truth not criteria.

A. Idealist

B. Naturalism

C. Naive Realism

D. Behaviorist

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

291. This educational philosophy encourages accumulation of knowledge and thinking and must apply criteria for moral evaluation. Suggested methods are questioning and discussion, lecture and the project, whether methods done singly or in group.

A. Behaviorism

B. Essentialism

C. Idealism

D. Existentialism

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

292. This theory views education as a recurring process based on eternal truths; thus, the schools curriculum should emphasize the recurrent themes of human life.

A. Naturalism

B. Progressivism

C. Perennialism

D. Pragmatism

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

293. Socrates : Idealism Dewey : ???????

A. Essentialism

B. Progressivism

C. Existentialism

D. Naturalism

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

294. Hutchins : ?????

Watson : Behaviorism

A. Progressivism

B. Perennialism

C. Behaviorism

D. Naturalism

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

295. Essentialism : Bagley

??????????? : Jean Paul Sarte

A. Naturalism

B. Existentialism

C. Behaviorism

D. Progressivism

View Answer:

Answer: Option B

Explanation:

296. The establishment of the school of the future (SOF) introduces improvement and reform in education to respond to both human and social needs. What philosophy is related to it?

A. Perennialism

B. Idealism

C. Existentialism

D. Reconstructivism

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

297. The Department of Education gives greater emphasis on the development of basic skills. What is the philosophical basis for this ?

A. Pragmatism

B. Existentialism

C. Naturalism

D. Essentialism

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

298. Teacher Sandara views her students as unique , free- choosing and responsible individuals. All classroom activities revolve the said premise. What theory underlines this?

A. Naturalism

B. Essentialism

C. Behaviorism

D. Existentialism

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

299. The most influential movement in the 18th century. Acts according by the nature.

A. Idealism

B. Existentialism

C. Naturalism

D. Realism

View Answer:

Answer: Option C

Explanation:

300. Admits the existence of GOD.

A. Agnosticism

B. Atheism

C. Hedonism

D. Deism or Theism

View Answer:

Answer: Option D

Explanation:

Questions and Answers in Professional Education (LET 2021)

Following is the list of practice exam test questions in this brand new series:

MCQ in Professional Education | LET 2021
PART 1: MCQ from Number 1 – 50                Answer key: included
PART 2: MCQ from Number 51 – 100            Answer key: included
PART 3: MCQ from Number 101 – 150           Answer key: included
PART 4: MCQ from Number 151 – 200           Answer key: included
PART 5: MCQ from Number 201 – 250           Answer key: included
PART 6: MCQ from Number 251 – 300           Answer key: included
PART 7: MCQ from Number 301 – 350           Answer key: included
PART 8: MCQ from Number 351 – 400            Answer key: included
PART 9: MCQ from Number 401 – 450            Answer key: included
PART 10: MCQ from Number 451 – 500          Answer key: included

LET REVIEW MATERIALS

DOWNLOAD PDF / PRINT
Print Friendly, PDF & Email
Please do Subscribe on YouTube!

P inoyBIX educates thousands of reviewers and students a day in preparation for their board examinations. Also provides professionals with materials for their lectures and practice exams. Help me go forward with the same spirit.

“Will you subscribe today via YOUTUBE?”

Subscribe

Add Comment

PinoyBIX Engineering. © 2014-2021 All Rights Reserved | How to Donate? | Follow me on Blogarama DMCA.com Protection Status